Sygic Navigacija

UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
Sve su ovo beta verzije.
Uskoro treba da se pojavi i 16.1.0.
I u svakoj se nesto popravi ali izgleda i pokvari.
Znaci drzite se zadnje provjerene koja vam je radila.

Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167
Moze li mi neko reci koju verziju da skinem, da je stabilna i da moze da radi u rezimu (kola i kamion)? Vidim ovde da ljudi imaju problem sa mapama, pa me zanima jel ista fora kao i na iGO, ubacis mape u maps ili je drugacije? Moze li neko reci u vezi nje, sta i kako. :) Hvala
EDIT:
Koje mape koristiti tomtom i HERE? Da li ima neko vremena da ga priupitam oko ove navigacije, nisam je koristio do sada pa imam interesovanje? Sta je wcl i jel on obavezan? I da li skidam sve mape preko ovog mapdownloader koje mi trebaju ili ima neka druga fora? Negde sam procitao da ne sme puno mapi hoce da puca aplikacija, pa sam opet negde procitao da puno zauzima cela mapa...pa mi sada vise nista nije jasno.

Za kola i kamion ne znam, to će ti neko drugi odgovoriti. Sygic podatke za mape UVEK uzima iz foldera maps. Zato folder maps-tt ili maps-nq uvek preimenuj u maps, ili koristi utility.

U folderu maps pre prvog startovanja Sygica moraš imati mape zemalja koje ti trebaju, ODGOVARAJUĆI folder wcl i ODGOVARAJUĆI fajl content.info. Sygic posle startovanja izmeni fajl content.info i doda neke druge fajlove u folderu maps. Kod prvog startovanja Sygica sa tt mapama obavezno isključi wifi. To važi i za prvo startovanje sa nq mapama. Dakle, ako si Sygic startovao 234 puta sa tt mapama, obavezno isključi wifi kada ga prvi put startuješ sa nq mapama.

Koje mape koristiti? Generalno, za Zapadnu Evropu tomtom, a za Istočnu Evropu (uključujući i Srbiju) Here mape, mada ima i dosta izuzetaka. Uglavnom važi pravilo: što veći folder sa mapom neke zemlje, to bolja detaljnija mapa). Dakle, sve zavisi u kojoj zemlji živiš i u koje zemlje nameravaš da putuješ.

Učlanjen(a)
03.01.2016
Poruka
178
Znaci predlazes mi da koristim TA i NT! I jel da startujem program sa TA ili NT??? Pa planiram da idem da vozim kamion. Znaci onda moram da skinem sve zemlje, nadam se da nece doci do pucanja! Sta je onda to wlc? I koju verziju mi predlazes ja sam skinuo sa neta 14.6.8 a nisam video nigde da je neko spominje, a 14.6.7 jesam a negde sam video da neko pominje i hvali 14.3.4 mislim da je ta ako se ne varam. Novije necu jer vidim da se dosta njih zali. :) I reci mi sta je fora sa ovim verzijama sto ima u sygic folderu, ja sam moj otvorio i stoji 137, da li mogu da promenim na 155 ili 152, cemu sluzi to ili to ne diram? Sto si napomenuo "zemlje koje mi trebaju pri prvom startovanju"...zar ne mogu naknadno da ubacim, stavim sada samo Srbiju. Hvala ti puno za ove odgovore.
EDIT:
Vidis negde je neko napisao da je koristio wifi i sygic bez problema, a braonpas je napisao nikada ne koristiti wifi. Da dodam da ne mogu pokrenuti 14.3.4 izbacuje me odma iz aplikacije, a 14.6.8 cim udjem trazi mi da skidam mape preko manager maps, nece da prepozna mape iz maps probao nt i ta. Cak ni 14.7.7 nece. Stavio sam folder na SDcard!
Mape su sve najnovije, skinute sa downloaderom 10.03.2016, Res i Android su svuda isti uglavnom, setings2 sam dodao ovaj od nenada, a version je od svake posebno. Sad kad sam useo da trazim ss vidim da mi je folder kopirao i na Ext.mem. Evo slika sa wifi http://prntscr.com/akx2ii bez wifi http://prntscr.com/akx2nj
Vidi sliku u vezi truck-a http://prntscr.com/akv4kj
@nenadsenn Mozes li mi reci da li ove fajlove sto imam u nt trebam da prebacim i u ta ili je dovoljan tamo samo content.info? http://prntscr.com/akvd7d bune me ovi fajlovi nt-content i ta-content, da li ta-content da obrisem iz foldera gde su nt mape, a ta- da dodam u njene mape?

Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.090
@DjukaPa
Ako zelis koristiti Sygic za kamion onda instalisi jednu od verzija Sygic Truck.
Npr. verzija koja je kod mene jos instalisana je - Sygic Truck13.2.7.
Ona ti ujedno nudi da je koristis i za automobilski mod.
Koristi za kamion samo mape -Navteq, tj. jedan folder sa Navteq mapama.

Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167
@DjukaPa

Predlažem ti da koristiš ili TA, ili NT ili obe - zavisi šta ti kad bude trebalo. Ako voziš u Nemačku ili Francusku ili Španiju, onda TT. Ako voziš u Rusiju, onda NT. Ako voziš kamion, poslušaj nenadsenna. Pre prvog startovanja programa ubaci sve mape koje ćeš koristiti - Sygic i po tome modifikuje content.info fajl koji sam pomenuo. Ako Sygic nije bagovit neće doći do pucanja. Wlc je takođe mapa, on na neki način spaja sve mape u celinu i skraćuje vreme izračunavanja puta od (na primer) Beograda do Kopenhagena.

Ja koristim verziju 15.4.14, pre toga 14.3.4. Uvek koristi Sygic folder koji dolazi sa verzijom programa koji instaliraš. Pazi naročito da fajl "version" bude iz tog Sygic foldera. Ne menjaj na 155 ili 152 ili nešto treće. Wifi možeš za stalno uključiti posle prvog startovanja sa TA mapama i prvog startovanja sa NT mapama. Settings2 fajl nemoj kopirati, pusti da ga Sygic napravi posle prvog startovanja. Posle toga ga menjaj, ako treba. Koliko sam ja razumeo, instalacija verzije 16.0.12 (i ranijih verzija 16.x.x) ide ovako:

0) Prebaciš folder Sygic na SD karticu sa sve mapama, wcl i content.info
1) Instaliraš patched apk, isključiš wifi
2) Startuješ Sygic sa TA mapama
3) Startuješ Sygic sa NT mapama
4) deinstaliraš patched apk, ne diraš i ne brišeš folder Sygic
5) Instaliraš Patched APK + blocked data/reactivation
6) Uključiš wifi, startuješ Sygic i voziš
Posle toga wifi uključuješ ili isključuješ, prema potrebama.

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Open Street mape u Sygic navigaciji (v 16.0.12)

U neku ruku samo ovo i očekivao. Sygic je ponovo pokazao svoju lošu stranu, katastrofalno rerutiranje. Ne znam da li je ovo vezano baš za OS mape, ali meni nije mnogo ni važno.

OSM.jpg

Navigacija je najpre želela da iz ulice Gospodara Vučića krenem prema autoputu. Pošto sam to ignorisao i skrenuo ka Južnom bulevaru, navigacija je sada "zamislila" da je najbolje da idem preko trga Slavija !? Mogla je i preko Bogoslovije. Prvo me navodila da skrenem u Šumatovačku. Kasnije se predomislila i ponudila da skrenem na autoput, pre Autokomande. I nastalo je neshvatljivo maltretiranje. Na gornjoj maloj slici 3 se vidi nemoguć poduhvat, da se na sred raskrsnice polukružno okrećem. Slično je i na maloj slici 2 u donjem redu. Navigacija "inteligentno" napravila rutu od čak 11km a samo par stotina metara dalje se vidi da je do kuće potrebno, kao i obično, 5.5km. Tek na slikama 4 i 5 (donji red) se navigacija dozvala pameti i krenula kako treba, pored Miloševog konaka i uz Pionirsku kroz Košutnjak...
Iskreno, sve ovo sam i očekivao. Ne baš ovako loše. Jer sam nekada instalirao OsmAnd navigaciju (sa OS mapama) i u Južnom bulevaru me vrtela kao kao luda. Mislim da OS mape, kao i Wize, ne mogu biti pouzdane. Jer njih kreira i edituje i "Kurta i Murta". "100 babice, kilava deca" je najbolji opis. Svako će docrtati nešto što je iz njegovog kraja i to može biti OK. Primer za to je i poslednja slika gde je uneto ogranićenje 20km/h. To je tačno, podvožnjak, ali nebitno. Ipak, ima toliko nabeđenih vozača koji će insistirati baš na njihovom viđenju saobraćajnice. Kao i na mobilnim kamerama...
Možda OS mapa i nije toliko loša. Ali, u kombinaciji sa Sygic rerutiranjem, Sygic navigacija 16.0.12 je očajna. Najnovija verzija 16.0.12 je samo potvrdila sunovrat ove, možda najlepeše zamišljene navigacije. Međutim, šta nam vredi lepa grafika ako navigacija ne obavlja svoj posao...
I, kada smo već kod lepote, da li je neko video u skupim automobilima lepe i šarene fabričke navigacija. Ja nisam a gledao sam mnoge. Gledao sam u Jaguaru, Land Cruiseru...Navigacije su "proste", jednostavne. U prilogu su slike interiora i navigacije u luksuznom brendu Nisana, INFINITI Q70. Auto koji vredi oko 50.000 evra nema "šljašteću" navigaciju. Imao sam sreće i na BG Car Show se detaljno upoznao sa mogućnostima i automobila i navigacije. Baš sam uživao. San snova !

Prilozi

• Infiniti 5.jpg
    Infiniti 5.jpg
    942,6 KB · Pregleda: 30
  • Infiniti 4.jpg
    Infiniti 4.jpg
    924,5 KB · Pregleda: 30
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
po meni jedina sygic prednost je što imaju najnovije moguće mape dok se kod ostalih čeka isuviše dugo, što je kod područja kao Srbija vrlo važno jer kod nas se isuviše sporo i malo ažuriraju mape.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
03.01.2016
Poruka
178
@DjukaPa
Npr. verzija koja je kod mene jos instalisana je - Sygic Truck13.2.7.
Ona ti ujedno nudi da je koristis i za automobilski mod.
Koristi za kamion samo mape -Navteq, tj. jedan folder sa Navteq mapama.
Gde mogu naci tu verziju za kamione? Dobro je sto moze i za automobil...nadam se da radi lepo da ne brljavi. Nego mogu li nove mape NT 2015.12 za kamion ili mora stare? Ovo je isto pitanje iza 14.3.4 da li rade nove mape, jer sinoc sam imao problem, pa sam instalirao radi navigacija i sa NT I TA ali su mi trenutno stare 2014.09 iz navigacije mi nudi da mogu da skidam mape nisam pokusao, neko rece da to ne radim. EDIT:
Znaci ovo sto mi kaze lavaback da su za Zapad bolje TA to ne vazi za kamion, samo se nadam da nece da me zajebe na severu? :)
[B][SIZE=3]@lavaback[/SIZE][/B]
Zato i nisam mogao izgleda sinoc da startujem aplikaciju, jer su mi neki fajlovi iz android bili od neke druge verzije. Za sada sam uspeo da pokrenem 14.3.4, sad cu probati i ove druge dve verzije da vidim o cemu se radi, zasto nece njih sam sa novim mapama pokusao da pokrenem. Ako ne budem mogao da li neko ima linkove od 14.6.(7 ili 8) i 14.7.7. Reci mi sta onda sada da ocekujem za mape, pokrenuo sam samo sa Srbijom, a hocu da ubacim jos neke sa strane da li cu imati problema?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Gde mogu naci tu verziju za kamione? Dobro je sto moze i za automobil...nadam se da radi lepo da ne brljavi. Nego mogu li nove mape NT 2015.12 za kamion ili mora stare? Ovo je isto pitanje iza 14.3.4 da li rade nove mape, jer sinoc sam imao problem, pa sam instalirao radi navigacija i sa NT I TA ali su mi trenutno stare 2014.09 iz navigacije mi nudi da mogu da skidam mape nisam pokusao, neko rece da to ne radim...
Evo ti slike u prilogu da se uveriš u kvalitet Sygic Truck 13.2.7. Tu je i potvrda da pomenuta verzija (vidi se na jednom skrinšotu) radi sa najnovijim mapama, nt.2015.12. Jedino je u ovoj mapi ispravno rutiranje od Viševačke 4 do Filmskog grada, recimo do Miloja Zakića 28 u mom komšiluku. Jedino je u nt.2015.12 ispravno ucrtan jedan smer Bulevara Patrijarha Pavla u Košutnjaku. To je "etalon" za mene :)
Meni su ovu verziju preporučila 2 člana i zaista radi korektno. Jedino da ti skrenem pažnju, da Truck veruija nudi samo jednu rutu. Nema alternativa. Ali, ako ne poznaješ mesto, čemu služi alternativa. Da ti ponudi put koji je pun rupa i sa ne nivelisanim šahtovima. Ko zna koliko su alternative uopšte korisne. Inače, ova Truck verzija je daleko kavalitetnija od Sygic Auto.
Sygic 13.2.7 korektno podržava i auto i kamionski mod.

Prilozi

• Screenshot_2016-03-28-15-23-17.png
    Screenshot_2016-03-28-15-23-17.png
    70,7 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_2016-03-28-15-24-14.png
    Screenshot_2016-03-28-15-24-14.png
    66,5 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_2016-03-28-15-26-01.png
    Screenshot_2016-03-28-15-26-01.png
    51,4 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_2016-03-28-15-26-33.png
    Screenshot_2016-03-28-15-26-33.png
    80 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_2016-03-28-15-27-39.png
    Screenshot_2016-03-28-15-27-39.png
    53,5 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_2016-03-28-15-27-56.png
    Screenshot_2016-03-28-15-27-56.png
    23,5 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_2016-03-28-15-49-20.png
    Screenshot_2016-03-28-15-49-20.png
    29,8 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_2016-03-28-15-50-23.png
    Screenshot_2016-03-28-15-50-23.png
    178,4 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_2016-03-28-15-51-55.png
    Screenshot_2016-03-28-15-51-55.png
    167,1 KB · Pregleda: 23
  • KAMIONSKI MOD.png
    KAMIONSKI MOD.png
    179,6 KB · Pregleda: 20
Učlanjen(a)
03.01.2016
Poruka
178
Jedino da ti skrenem pažnju, da Truck veruija nudi samo jednu rutu. Nema alternativa. Ali, ako ne poznaješ mesto, čemu služi alternativa..
Bitno da ponudi autoput, jer koliko znam uglavnom se ide autoputem preko, ne smes sa teretnim vozilom kroz neka alternativna mesta, gde je limit primer 5t :) a ti 24. Dobro je da je kvalitetnija. Hvala. Nadam se da cu je testirati uskoro.
@navigas Reci mi samo da li je imas sada instalirano da odradimo neki test? Kod mene ima problem sa mapama! Kazes da nema u trucku alternativa, samo mi reci na koji mod ti stoji, jer vidim da ima kratka, brza i ekonomicna?
EDIT:
Evo da dodam, da sam probao sada 14.6.8 instalirao sam je i pokrenuo bez wifi na nt karte, izasao preimenovao folder u maps-nt, a ovaj sa tomtom mapama u maps, pokusao ali aplikacija nece da se startuje ima li neko resenje. Obrisao sam ova druga dva fajla i ostavio samo content.info ali nista i dalje isto.

Poslednja izmena:
Natrag