Sygic 20.9.2-v8a premium+
Popravili su prepoznavanje znakova
Ukoliko bi popravili (re)rutiranje, bilo bi osnova da razmatramo prepoznavanje znakova. Tada bi to bila korisna nadogradnja... Ovako, "džabe su krečili" . Kolega
@Qurajbar je sve rekao.
Na FB test grupi je takođe pametno konstatovao jedan član:
"
Што се мене тиче, нећу додатно да плаћам за функцију која припада основном навигационом систему. Поређење стварне брзине са тренутним ограничењима брзине требало би да буде основна функција. И за мене није важно да ли га Sygic израчунава преко информација из мапе или кроз препознавања знакова. На крају би требало да буде тачно. Иначе је бескорисно".
Ako nekoga zanima kako radi prepoznavanje znakova, u prilogu su slike. Može se videti da plavi znak 40 (minimalna brzina) aplikacija tretira da je to znak "ograničenje brzine". Ipak, to je za sada bez značaja...
Sygic i dalje ostaje lepo zamišljena navigacija, ali sa užasno odrađenom osnovnom funkcijom. Nažalost, sve sam uvereniji da Sygic nikada neće biti prava navigacija. Šteta...
EDIT1
Mislim da je korektno reći da je
Sign Recognition veoma korisna funkcija, da aplikacija čita ograničenje brzine sa znakova, a ne sa loše mape. Recimo, u mom kraju ima neobjašnjivo upisanih dozvoljenih od 30km/h a nema u blizini ni škole ni vrtića. Ispod Mostarske petlje se sa 80km/h (max dozvoljena na tz. auto-putu) neshvatljivo prelazi na 130km/h. U pitanju je TomTom mapa. Sigurno je slična situacija i sa HERE mapom...Možda bi bilo zanimljivo proveriti kako aplikacija definiše "dozvoljenu brzinu", recimo, kada se kod Plavog mosta sa gradske ulice (50km/h) uđe na tz. auto-put (80km/h). Ako ne pročita znak, ili znaka nema, ostaće verovatno prethodna dozvoljena. Dakle, dopadljiva i korisna ideja ali, uz ovakvo rutiranje i rerutiranje, ne popravlja utisak o Sygic navigaciji...
Naravno, nerazumno je da Sygic zahteva da se plaća posebna Premium+ licenca za nešto što je osnovna karakteristika (skoro) svih navigacija, "ograničenje brzine" ili max dozvoljena...
EDIT2
@braonpas , izvini što editujem posle tvog komentara. Ali da ne uvećavam broj postova. U
EDIT1 sam napisao da mislim da nova funkcija može biti korisna. Ali,
isključivo kao jedino pravo obaveštenje vozaču o tome kolika je dozvoljena brzina na putu kojim vozi. Nažalost, ako je mapa loša, rutiranje će se bazirati na lošim dozvoljenim brzinama a to je jedan od kriterijuma za predlog, recimo, najbrže rute.
U tom smislu se moram složiti i sa tobom. Loše rutiranje, a i rerutiranje, će ostati i dalje jer se bazira samo na elementima koje mapa sadrži... Tebi hvala za trud i što si nam omogućio da probamo i Sign Recognition...