- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poruka
- 946
Ja sam imao problema prilikom instalacije Sygic Truck 13.6.1. Nakon instalacije navigacije, tapnem na Done ili Gotovo (nikako Pokreni), izvršim podešavanja, probam rad i izađem iz navigacije. Dalji pokušaji pokretanja navigacije su se završavali samo pitanjem "Želite li da koristite lokaciju". Bez obzira da li sam birao NE ili DA, navigacija se uvek gasila.Sygic Truck GPS Navigation v13.6.1 build 89 FULL
Instalacija
1. Deinstalisite prethodnu verziju i brisite folder – Sygic
2. Kopirajte Sygic folder u root ili ext SD
3. Dodajte mape
4. Instalisite - Sygic Truck-13.6.1crk – i ne otvarajte aplikaciju
5. Kada prvi put startujete Sygic Truck ne saljite e-mail – izaberite – SKIP
Prvo sam mislio da je problem u nazivu foldera Sygic, jer sam već imao na Samsung Galaxy S3 instaliranu automobilsku verziju navigacije Sygic sa folderom Sygic. Pošto se problem ponavljao i na telefonu Lenovo S60, tražio sam i pronašao uzrok. Bar kod mene je ovako :
1. Folder je SygicTruck
2. U podešavanjima se može u Regional izabrati Voice Srpski (Jovanka).
3. NE SME se birati Language, niti Srpski (latinica) niti Српски (ćirilica). To je bio uzrok prestanka rada navigacije na oba telefona. Probao sam više puta. Ako ne promenim default Language English (British), navigacija radi bez obzira na broj izlaska i ulaska. Prvi put kada izaberem Srpski (latinica) ili Српски (ćirilica), navigacija se trajno "pokvari", tj. više se ne može pokrenuti. Moram uraditi prvo deinstalaciju, izbrisati dva *.dat fajla u folderu Android i ponovo odraditi instalaciju.
4. Može se kao Language izabrati English (American), može Hrvatski...
NAPOMENA : Iako se, pri upisu adrese, za Beograd traže opštine, može se uz Beograd-* izabrati i pogrešna opština (*), ili ako se ne zna tačna. Upisom ulice, navigacija će ponuditi gde sve postoji ta adresa, u kojim drugim gradovima ili opštinama grada Beograda. Ovo važi i za upisivanje adrese u auto navigaciju Sygic, takođe za najnovije NT mape 2015.12
EDIT
Ako neko želi ipak da izabere srpski jezik, može ga preuzeti iz priloga. To je lang fajl iz automobilske navigacije Sygic. Izbrisao sam postojeće pomenute fajlove i u Res/skin/langs upisao serbian (u prilogu). Nažalost, tada nećemo imati sve korektno prevedeno. To se vidi na slikama u prilogu. Dakle, možda je pametnije ostaviti engleski ili izabrati hrvatski jezik.
Prilozi
Poslednja izmena: