Sygic Navigacija

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
TomTom mape 2015.09 u Beogradu

Znam da Beograd nije centar sveta. Ali ovakvo ponašanje TomTom je krajnje nekorektno. Znam i da je TT mapa u drugim gradovima u Srbiji bolja od HERE. Ipak, očekivao sam da će se u novoj reviziji mapa videti bar jedna značajna novost.

image.jpg

Kao što se vidi, strogi centar grada i raskrsnica Bulevara Kralja Aleksandra i ulice Kneza Miloša je ostala pogrešno kodirana. I dalje se "ne može" skrenuti levo kod Glavne Pošte. Čak je i polukružno okretanje pogrešno označeno. Ne može se to odraditi na raskrsnici sa Kosovskom ulicom. Na drugoj slici je i dalje pogrešno dozvoljene skretanje levo iz Kneza Miloša u Nemanjinu. Na trećoj, najozbiljnija greška. Pionirska je JEDNOSMERNA i ovakvo rutiranje, u svim navigacijama koje koriste TomTom mapu uzrokuje ozbiljne greške. Na četvrtoj i petoj slici se vidi da se ništa nije izmenilo ni što se tiče naselja Mileve Marić Ajnštajn a ni deo već završenog puta od Zrenjaninske petlje prema Ovči. Ostaje veliko pitanje, da li vredi kupovati Sygic navigaciju i u Srbiji a i u Bosni i Hercegovini. Pošto Sygic Aura zvanično koristi samo TomTom mapu, navigacija je dosta oštećena ovako nemarnim radom TomTom kancelarije u Beogradu. Pokušavao sam da pronađem telefon te kancelarija, ali osim nepouzdane adrese na netu, ništa nisam mogao naći. Želo sam da im ukažem na ovo. Ovo je ipak bezobrazluk.

U prilogu je dato rutiranje Sygic navigacije sa NT mapom. Osim NEOBJAŠNJIVO pogrešnog rutiranja, sa sretanjem levo iz Kneza Miloša u Nemanjinu, prema stanici, sve ostalo je korektno. Jedino, i na toj mapi put prema Ovči nedostaje. Doduše, na HERE Maps mapi taj put postoji, ali je još u izgradnji. Videćemo da li će HERE mapa sa novim apdejtom 2015.Q3 ovo promeniti...Ono što je posebno zanimljivo, iako i iGO i HERE Maps koriste istu mapu, za razluku od Sygic sa NT mapom, pomenute dve navigacije imaju dobar podatak o zabrani skretanja levo iz Kneza Miloša u Nemanjinu (slike "Stanica").

Bilo bi dobro da neko od članova napiše da li je on zapazio neko poboljšanje u TomTom mapi 2015.09 u njegovom gradu.

Prilozi

• NT Skupstina.png
    NT Skupstina.png
    173,7 KB · Pregleda: 62
  • NT Stanica.png
    NT Stanica.png
    194 KB · Pregleda: 56
  • NT Devetka-Kosuta.png
    NT Devetka-Kosuta.png
    223,9 KB · Pregleda: 59
  • NT Mileve Maric.png
    NT Mileve Maric.png
    166,1 KB · Pregleda: 58
  • NT Ovca.png
    NT Ovca.png
    71,4 KB · Pregleda: 60
  • iGO Stanica.png
    iGO Stanica.png
    169,1 KB · Pregleda: 62
  • HERE Stanica.png
    HERE Stanica.png
    131,6 KB · Pregleda: 57
  • HERE Ovca.png
    HERE Ovca.png
    111,7 KB · Pregleda: 54
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
mapdownloader15_6_1_(20151208).zip

TA 2015.09 maps (map version 9.01)
- updated: WCL
- updated: Asia maps TA2015.09
- updated: French Guiana TA2015.09
- added buildings: ARG,BRA TA2015.09

(NT=NAVTEQ=HERE)
(TA=TELEATLAS=TOMTOM)

Car maps: TA:2015.09 (maps version 9.01 - sygic version 15.4.X and higher)
Truck maps: EU NT:2015.06, US NT:2015.06, MEA NT:2014.09, AUSNZL TA:2014.09

Kod:
http://sendfile.su/1181218
http://turbobit.net/fs5xjxuz9l5y.html

P.S: sygic version 15.3.10 and lower: use mapdownloader15_3_10_(20150830).zip or mapdownloader15_3_10_(20150829).zip

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
Sygic mape : HERE_2015.12 vs HERE_2015.06

Nova mapa HERE 2015.12 je donela dosta promena (ispravki) u odnosu na prethodnu HERE 2015.06. Koristio sam Automobilski mod Truck Sygic navigacije. Nažalost, moram odmah naglasiti, ono što je bilo pogrešno u mapi HERE je ispravljeno za mapu Beograda. Uočene greške, na primer u Čačku, ostale su nažalost neispravljane. Kako je kolega @aconik primetio, najveća je bila mogućnost rutiranja ulicom Hajduk Veljka direktno preko železničke pruge, iako u stvarnosti tu postoji prekid saobraćajnice. Zašto je to tako, iako je mejlom ukazano na ovo, proveriću sa kancelarijom HERE za Srbiju.

Prva velika slika je HERE 2015.06. Svih pet malih slika imaju neke greške ili nedostatke.

image.jpg

Na velikoj slici sa mapom HERE 2015.12 su svi uočeni nedostaci ispravljeni.

image.jpg

Na prvoj maloj slici je dodat i desni krak zrenjaninske magistrale kroz Borču. Na drugoj su ispravno označene ulice u naselju "Stepa Stepanović". Na trećoj je ispravno rutiranje do Resavske 6 od Bulevara Kralja Aleksandra 17. Ispravljena je nepravilna dozvola polukružnog okretanja. Na četvrtoj su ukinute saobraćajnice ispod Kliničkog centra, do Veterinarskog fakulteta, kao i ispravno ucrtan pešački nadvožnjak iznad autoputa. Na petoj je, takođe, značajna izmena što se tiče jednosmernosti Bulevara Patrijarha Pavla, kojim se silazi niz Koštnjak, kroz Rakovicu. Više nije moguća ruta sa pete male slike sa mape HERE 2015.06, koja vodi kontra smerom.

Na kraju, primetio sam da su uneti neki kućni brojevi. Tako je i moja zgrada "dobila" broj. Slika u prilogu, Miloja Zakića 32, Bgd 32_12. Na onoj sa oznakom 06 je navigacija odredila pogrešnu lokaciju. Naravno, navigacija upozorava, sa starom mapom, da ta ulica nema sve korektne brojeve. Proverio sam i zgradu u Nišu, gde sam stanovao. To je slika u prilogu, Nis 79_12, Bulevar Dr Zorana Đinđića 79. Verovatno će ostali članovi zapaziti da li su i njihove ulice dobile kućne brojeve.

Prilozi

• Bgd 32_06.png
    Bgd 32_06.png
    95,8 KB · Pregleda: 30
  • Bgd 32_12.png
    Bgd 32_12.png
    134,9 KB · Pregleda: 24
  • Nis 79_06.png
    Nis 79_06.png
    126,9 KB · Pregleda: 28
  • Nis 79_12.png
    Nis 79_12.png