ko ima kontent info za NQ mape, a da radi rutiranje do zemalja van bivse juge. hvala.
Evo
content.info za nt.2014.09 mape sa kojim Sygic 14.7.7 korektno rutira. Modifikovao sam ga u skladu sa content.info za TA, jer sa njim aplikacija nije "pucala" kao kada je korišćena NT mapa, sa starim i lošim content.info fajlom. Sigurno neće biti problema ni sa verzijama ispod 14.7.7. Parametre rutiranja i rutiranje možeš videti i na priloženim slikama. Ruta je iz Grčke (Zakintos) do Austrije (Beč). Mislim da ne bi trebalo da bude problema ni sa destinacijama u drugim evropskim zemljama. Naravno fajlu
content_NT.txt promeni ime i ekstenziju. Ubaci ga kao
content.info.
Poređenja radi, istu rutu sam odradio i sa
ta.2014.09 mapom. Značajna razlika je u dužini puta. NT je dao mnogo kraći put. Nisam analizirao. Moguće da TA ide preko Atine ukoliko je taj put do Soluna kvalitetniji. Ovo, ipak, nema veze sa tvojim pitanjem, pa te, verovatno, manje interesuje. Dat je i content_TA.txt.
EDIT
Malo me zaintrigirala činjenica da je Sygic napravio dve onoliko različite putanje. Pogledao sam. Kraća ruta ide preko mosta Rio Antirrio sa poluostrva Peloponez, kraćim putem do Soluna. Drugi put ide poluostrvom i dalje, preko Atine, Larise i Soluna. Zaista je čudno da jedino kombinacija Sygic i mapa TA nude ovu putanju.
Napomenuo bih da je most Rio Antirrio ucrtan i na mapi TA. Inače, sve ostale navigacije (iGO, HERE, Google Maps) predlažu kraću putanju, preko pomenutog mosta.
Dakle, Sygic ne prestaje da "iznenađuje". Ne vidim nijedan razlog da se nudi preko 200km duži put. Što je još čudnije, ne nudi se nijedna alternativa. Pošto sve navigacije nude kraću verziju, pretpostavljam da je i taj put kvalitetan. Ovo je, ipak, za temu "GPS mape upoređivanje i...". Ali, da ne bi smo nepotrebno duplirali, neka ostane ovde kao uzgredni komentar. Ipak,
suština je bila da se definiše ispravan content.info za NT mape, pomoću koga će Sygic rutirati po Evropi...