- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poruka
- 946
Kod:
http://getandroidapp.org/tag/com-sygic-aura
Novosti su najuočljivije u "Kontrolnoj tabli". Pored opcija, koje postoje u 14.6.7, Kuća, Crna kutija i HUD, u verziji 14.7.7 su tu dodate još 3 :
Knjiga putovanja (sa upamćenim detaljima na putu : vreme, trajanje, udaljenost, brzina, tempo, uzbrdo, nizbrdo...)
SOS (Udaljenost, sa adresom, do najbliže: Medicinske ustanove, Policijske stanice, Gas pumpe, Apoteke)
Navigacija prema fotografiji (Odredište na osnovu GPS lokacije fotografije iz galerije telefona)
U prilogu su skrinšotovi sa realne vožnje kao ilustracija nove "Kontrolne table" u verziji 14.7.7.
Nadam se da se sve može razumeti iz priloženih skrinšotova. Ipak, mali komentar. Kada se pogledaju slike BlackBox snimanja u verzijama 14.6.7 i 14.7.7 jedina razlika je u položaju ikonice za vraćanje u režim "ekran sa putanjom", kao i ikonice za "čuvanje snimka". Samo je pozicija na ekranu zamenjena. Takođe, može se zapaziti promena na ekranu sa putanjom u verziji 14.7.7. U njoj NEMA malog prozora sa trenutnim pogledom kamere već samo ikona koja označava da je BlackBox uključen (slika BlackBox Autoput Traka). Moguće da su programeri zapazili da se previše angažuje procesor za vreme rada navigacije i istovremenim prikazivanje slike u malom prozoru, traka u drugom prozoru i istovremenog snimanja puta. Ja nisam primetio da to "koči" aplikaciju 14.6.7. Meni se dopala ta mala slika jer se uvek može, pomoću nje, locirati gde se vozač tog trenutka zaista nalazio. Međutim, to nije od značaja.
U Knjizi putovanja je sačuvano dosta podataka o završenom putu. U knjizi se pamte sva završena putovanja i kasnije se mogu analizirati.
SOS opcija je jasna. Jedino bi trebalo naglasiti da sa mapom TA nije dat spisak apoteka, a sa mapom NT postoje i one. Ova opcija je zaista korisna.
Opciju postavljanja destinacije na osnovu GPS parametara ranije snimljene fotografije nisam probao. Mislim da je sistem identičan kao sa aplikacijom "Maps to Sygic" u kojoj se, prema poziciji na mapi, prelazi u aplikaciju Sygic i tako definiše destinacija. Sigurno je isto i sa GPS parametrima koji su upamćeni na fotografiji.
Zaključak. Svaka nova verzija donosi neka poboljšanja. Tako je bilo i u ovom slučaju. Tri opcije koje su dodate mogu mnogima biti interesantne i korisne.
Na osnovu 4 vožnje, pošto su utisci bili sasvim pozitivni, ja bih preporučio prelazak sa verzije 14.6.7 na verziju Sygic 14.7.7.
Prilozi
-
Knjiga 1.jpg28,5 KB · Pregleda: 23
-
Knjiga 2.jpg24,1 KB · Pregleda: 27
-
Knjiga 3.jpg25,2 KB · Pregleda: 27
-
Knjiga 4.jpg22,6 KB · Pregleda: 26
-
SOS Trenutni polozaj.jpg33,6 KB · Pregleda: 28
-