Svjetska diktatura

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Urednice, danas sam posetio vecinu tema na forumu i video sam da se u svakom komentaru od poslednjih pminje Ellen White, pa bih predlozio da promenite naziv foruma i da se od sada zove SERBIANFORUM WS ELEN VIHTE sto bi znacilo SERBIAN FORUM PROTIV ELEN VAJT.

Izvinjavam se za ovu ironiju, ali ona je proizvod trenutnog stanja na forumu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Urednice, danas sam posetio vecinu tema na forumu i video sam da se u svakom komentaru od poslednjih pminje Ellen White, pa bih predlozio da promenite naziv foruma i da se od sada zove SERBIANFORUM WS ELEN VIHTE sto bi znacilo SERBIAN FORUM PROTIV ELEN VAJT.

Šta da se radi, Laodikeja? Svako ima pravo da piše ono što želi i da pominje koga god želi, ako je to u kontekstu teme na kojoj piše, ali nema nikakvog smisla da pisanje pojedinaca poistovjećuješ sa Serbianforumum, odnosno da to shvataš kao stav Foruma. Svi mi ovdje koji pišemo, tim pisanjem ostavljamo sliku o sebi i isključivo o sebi. a Serbianforum je samo medij preko koga to radimo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, nisam mislio da je to stav urednistva foruma, vec da se forum tako nazove kako bi oni koji u njemu ucestvuju mogli slobodno da pisu protiv Ellen White uz izgovor slobode govora.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

A tko je postavio te teme i što je intencija tih tema? Dokazati da je Katolička Crkva Kurva, jel'da Laodikeja? Kako bi još bilo lijepo da se svim neadventistima na forumu zabrani i spominjati ime Ellen White. Da ju je nekako uz Boga ugurati u 1. Božju zapovijed.

Naravno, nisam mislio da je to stav urednistva foruma, vec da se forum tako nazove kako bi oni koji u njemu ucestvuju mogli slobodno da pisu protiv Ellen White uz izgovor slobode govora.

A da se donese i kakav državni zakon koji bi branio slobodno pisati protiv Ellen White?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Laodikeja, hajmo pokušati da malo objektivnije sagledamo kontekst (a ti veoma često pominješ kontekst, doduše, Biblije, ali se on može primjeniti i u ovom slučaju) u kome se dešava ovo što tebi smeta, tj. često pominjanje Helen Vajt i njenog učenja.
Vi ste ti, mislim na neke crkve iz protestantske denominacije, koji ste Rimokatoličku crkvu nazvali bludnicom, Zvijeri iz Otkrovenja i čime sve ne, i ne samo to, nego osporavate i njen legitimitet kao apostolske crkve, pa je normalna osjetljivost pripadnika te crkve na takve kvalifikacije i njihove reakcije na te kvalifikacije. Ne ulazaći u ocjenu ispravnosti takvih kvalifikacija, nije teško pretpostaviti da one vrijeđaju vjerska osjećanja mnogobrojnih pripadnika Rimokatoličke crkve, na isti način kao što tvoja vjerska osjećanja (pretpostavljam) vrijeđa kvalifikacija da je Elen Vajt bila umobolna žena i sl.
No, sve je to rezulatat činjenice koju ja često pominjem, a koju mnogi osporavaju, da je u temeljima svake crkve, u ovom slučaju, hrišćanskih crkava, ugrađen antagonizam prema drugim crkvama, koji se ogleda u tvrdom shvatanju da je monopol na istinu imanenatan upravo svakoj od tih crkava.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A tko je postavio te teme i što je intencija tih tema? Dokazati da je Katolička Crkva Kurva, jel'da Laodikeja? Kako bi još bilo lijepo da se svim neadventistima na forumu zabrani i spominjati ime Ellen White. Da ju je nekako uz Boga ugurati u 1. Božju zapovijed.

A da se donese i kakav državni zakon koji bi branio slobodno pisati protiv Ellen White?

Ja ih nisam pokrenuo.

Pisati da, ali na dostojanstven nacin bez ironije i vredjanja.

Ako pronadjes bilo koji moj komentar u kome sam pisao o bilo kom verskom lideru bilo koje crkve pojedinacno na nacin na koji se ovde pise o Ellen White - ja cu priznati da sam pogresio i da je ovakvo pisanje opravdano.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ih nisam pokrenuo.

Pisati da, ali na dostojanstven nacin bez ironije i vredjanja.

Misliš ovako kao ti:

1. Ko je Vavilon imenom?

ODGOVOR: Duhovni Vavilon je Ekumenski savez na celu sa Rimokatolickom crkvom

4.Ko je bludnica što opija narode?

ODGOVOR: Rimokatolicka crkva koja opija svet laznim ucenjima

5.Ko je čovek bezakonja koji se uzdiže i govori da je Bog?

ODGOVOR: Papstvo

6.Gde je presto zveri?

ODGOVOR: U Vatikanu

7.Šta znači ime hulno zbirne vrednosti 666?

ODGOVOR: Titule papstva koje izracunavanjem identifikuju zver i coveka bezakonja, odnmosno antihrista.

VICARIVS FILLI DEI - zamenik sina Bozjeg = 666

I pazi, u jednom trenutku kao argument za svoju tvrdnju stavljaš link na papinu tijaru koju je Jurivaka fotošopirao dodajući joj naslov "Vicarius filli dei". Što sve nije spreman učini čovjek koji čini ovo što si ti učinio?

Ako pronadjes bilo koji moj komentar u kome sam pisao o bilo kom verskom lideru bilo koje crkve pojedinacno na nacin na koji se ovde pise o Ellen White - ja cu priznati da sam pogresio i da je ovakvo pisanje opravdano.

Što, podmetati krivotvorinu kao argument i dokaz je lijepo, nešto Bogu najugodnije čime ga "njegovi brane"? Kako misliš Boga lažima i krivotvorinama zastupati?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dokazi da u onome sto sam postavio ima uvredljivih reci, izraza, ironije..itd.

Jesam postavio sliku uredniku, ali si ti namerno precutao da sam potom postavio i drugu sliku na kojoj su takodje titule a na kojoj se jasno vidi rec Vivarius.

Postavi dokaze, ne krivotvorene - nego prave, jer vidim da samo prevrces jezikom i iznosis gomilu neistin, sakrivas cinjenice izvadjene iz konteksta jer nemas i ne mozes imati validnu argumentaciju.

Nemam nista licno protiv tebe, ali tako se ponasa neobracena osoba.
Uputio bih ti savet u vezi toga, ali ti ces i njega banalizovati, tako da su za tebe i lepe reci i one koje su izgovorene sa ljubavlju banalnost, a to je odraz tvog negativnog duha.
Izlazak u prirodu moze mnogo pomoci po ovom pitanju, ali verujemn da ti i ovo cak banalizujes.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dokazi da u onome sto sam postavio ima uvredljivih reci, izraza, ironije..itd.

Jesam postavio sliku uredniku, ali si ti namerno precutao da sam potom postavio i drugu sliku na kojoj su takodje titule a na kojoj se jasno vidi rec Vivarius.

Čuj,vidi se riječ Vicarius!? :roll::roll::roll::roll::roll::roll: Pa kad se vidi Vicarius možeš se i pos.... uz to!?

Postavi dokaze, ne krivotvorene - nego prave, jer vidim da samo prevrces jezikom i iznosis gomilu neistin, sakrivas cinjenice izvadjene iz konteksta jer nemas i ne mozes imati validnu argumentaciju.

Za što dokaze? Da si zlorabio i manipulirao krivotvorinom? Ma nisi. Ne znaš ti to.

Nemam nista licno protiv tebe, ali tako se ponasa neobracena osoba.

Pusti mene, diskutirajmo mi o temama.

Uputio bih ti savet u vezi toga, ali ti ces i njega banalizovati, tako da su za tebe i lepe reci i one koje su izgovorene sa ljubavlju banalnost, a to je odraz tvog negativnog duha.
Izlazak u prirodu moze mnogo pomoci po ovom pitanju, ali verujemn da ti i ovo cak banalizujes.

Ja sam još od trenutka kad smo se sreli na ovom forumu došao na ideju da ti uputim savjet. Suzdržah se od toga, a i dalje ću.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kome treba savet od coveka koji nema nikakvu kulturu ponasanja i odnosa prema drugima, o ozbiljnosti i stepenu duhovnosti i posvecenosti da i ne govorim.

U redu, tako je kako je.
Svako ce imati priliku da cuje istinu i da se obrati, jer Bog je vecna ljubav.
Da nije tako "niko ne bi ostao" kao sto kaze rec Bozja.

Natrag