Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Svaki win, a pogotovo poslednja verzija, uzima puno prostora. Takva je politika proizvođača win-a i sa time moraš da živiš. Deinstalacijom pojedinih komponenti sistema se neće puno dobiti. Najviše što možeš da uradiš je da instaliraš neku stariju verziju win-a ili da instaliraš linux.Kod mojih pokusaja problem je bio uijek bio nedostatak prostora na hdd. Slobodan prostor je sada oko 3 GB, a samo je windows instaliran, nista vise.
Hvala puno na odgooru i interesovanju.Svaki win, a pogotovo poslednja verzija, uzima puno prostora. Takva je politika proizvođača win-a i sa time moraš da živiš. Deinstalacijom pojedinih komponenti sistema se neće puno dobiti. Najviše što možeš da uradiš je da instaliraš neku stariju verziju win-a ili da instaliraš linux.
U slucaju da niste presnimili recovery partition(koja obicno postoji na takvim tabletima) uradite recovery sistema. Druga opcija je da potrazite recovery image za taj model. Sto se tice drajvera, obicno postoji drajver pack sa specificnim drajverima za tablet ili seriju, medjutim u zavisnosti od proizvodjaca nekada je moguce isti naci na support stranicama nekada ne. Cisto radi ideje mozete da pogledate kako to obicno ide, nisam siguran da li je ovaj drajver pack kompatibilan sa vasim uredjajem(nemam vremena trenutno da istrazujem), takodje u drugoj temi bi trebalo da imate OEM image sa win 8.1 with bing, koji je pretpostavljam bio ranije instaliran. Trenutno sam zauzet, pa su ovo prvi rezultati sa google, koji nadam se ce vam dati ideju sta da trazite.Hvala puno na odgooru i interesovanju.
Fabricki je bio instaliran win 8 i ponudilo mi je nadogradnju na win 10 i ja sam prihvatio, naravno. medjutim u pola instalacije baterija je dala soje i tablet se ugasio. Upalio sam ga nakon punjenja i opet je radio sa starim win 8, ali sa puno manje slobodnog prostora na hdd. Zatim sam ja ceprkao, ceprkao i brisao sve sto mi padne na pamet i tako zabrljao sistem. Prijatelj mi je uspio instalirati win 8.1 ali opet prostor smanjen i problem za problemom, baterija brzo curi i grije se, rotacija ekrana poludila (sve naopako), jednom tac radi a drugi put (kod startanja tableta) ne radi i trazi mi da povezem mis, itd. Zato sam ovdje postavo pitanje. Da mi je samo vratiti fabricki windows.
Ako iko nesto zna pomozite.
Hvala
http://techcat.ca/threads/onda-v975w-tablet-windows-10-update-pictures-video-guide.97/
http://techcat.ca/threads/download-windows-8-1-with-bing-original-iso-image-for-onda-v975w-other-windows-tablets.100/
Mislim da vec jesam, zato i ne mogu vratiti fabricke postavke na tabletuU slucaju da niste presnimili recovery partition(koja obicno postoji na takvim tabletima) uradite recovery sistema. Druga opcija je da potrazite recovery image za taj model. Sto se tice drajvera, obicno postoji drajver pack sa specificnim drajverima za tablet ili seriju, medjutim u zavisnosti od proizvodjaca nekada je moguce isti naci na support stranicama nekada ne. Cisto radi ideje mozete da pogledate kako to obicno ide, nisam siguran da li je ovaj drajver pack kompatibilan sa vasim uredjajem(nemam vremena trenutno da istrazujem), takodje u drugoj temi bi trebalo da imate OEM image sa win 8.1 with bing, koji je pretpostavljam bio ranije instaliran. Trenutno sam zauzet, pa su ovo prvi rezultati sa google, koji nadam se ce vam dati ideju sta da trazite.
Kod:http://techcat.ca/threads/onda-v975w-tablet-windows-10-update-pictures-video-guide.97/ http://techcat.ca/threads/download-windows-8-1-with-bing-original-iso-image-for-onda-v975w-other-windows-tablets.100/
!!!VAZNO!!!
Obratite paznju prilikom instalacije da ne obrisete UEFI boot particiju, jer onda ce vam trebati verovatno malo strucniji neko da je povrati.
!!!VAZNO!!!
Obratite paznju prilikom instalacije da ne obrisete UEFI boot particiju,
Mislim da vec jesam, zato i ne mogu vratiti fabricke postavke na tabletu
Znaci nisam do kraja zabrljao, sto je vjerovatno dobro, kako vidim po vasem misljenju. a sada za detalje tacno sta sam brisao se ne mogu bas sjetiti. Znam samo daje to bilo unutar samog windowsa, znaci ono sto mi je bilo dostupno, folderi i sl.Ne, nisi. Da je EFI particija obrisana, ne bi se win8 podizao.
Zbog nečega drugog nisi u mogućnosti da vratiš na fabrička podešavanja. Koji je tačan razlog možda će se moći saznati ako nam pružiš sve informacije o tome šta si tačno radio i sve provblematične poruke koje je win prikazao.