Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
14. Јер се посвети муж некрштен женом крштеном, и посвети се жена некрштена од мужа крштеног; јер иначе деца ваша била би нечиста, а сад су света. (1.Коринћанима 7)

Ако нам је бар један родитељ крштен - ми смо свети. Ако није ни један, ми постајемо крштењем или женидбом (удајом) за крштену особу (посвећујемо се). Ако ли своје крштење или посвећивање поганимо одбацивањем Спасења и разним греховима, имамо још шансе да се покајемо и да се вратимо Христу. Бог је пун милости и стрпљења за сваког од нас, али то не значи да треба покајање да чувамо за сам крај живота. Већ, ако Бога толико заволимо (то је основ свега), ми журимо са покајањем и радост нам је држање заповести и науке - одржавање светости. Нико нам то не сме узети, зато реч Божија (Библија) и служи: да буде мач који нам брани светост и напада лаж, потпомогнут оклопом вере, љубави и правде.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Mi postajemo sveti i ulaskom u Hram jer je on svetinja bez obzira na nase moralne vrednosti jer bi to bilo kao kad bi usli u vodu i izasli pa rekli da nismo mokri

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Mi postajemo sveti i ulaskom u Hram jer je on svetinja bez obzira na nase moralne vrednosti jer bi to bilo kao kad bi usli u vodu i izasli pa rekli da nismo mokri
OK, hvala, ali mislim da nije pošteno da nam ne kažeš koji je to Hram, pa da mi ostanemo nesveti, a Bog je rekao : ''Budite sveti kao što sam i ja svet!''. Tako da bez spoznaje koji je to Hram mi nećemo postati sveti!

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
OK, hvala, ali mislim da nije pošteno da nam ne kažeš koji je to Hram, pa da mi ostanemo nesveti, a Bog je rekao : ''Budite sveti kao što sam i ja svet!''. Tako da bez spoznaje koji je to Hram mi nećemo postati sveti!

Ne razumem zasto pitas koji pravoslavni o cemu se ovde diskutuje o hriscanstvuTi si se promenio nisi kao sto si bio i poelbuster se iznenadio
Razgovarao sam sa poelbusterom reko mi je da se stalno salis ali ja vidim tvoju ozbiljnost sta nije uredu stobom

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina !

[FONT=&amp]Zato što nisam ukapirao u koji Hram trebamo da uđemo da bi postali sveti![/FONT]
[FONT=&amp]Jer nigde nisi naveo ulaskom u koji Hram mi postajemo sveti![/FONT]
[FONT=&amp]Sada si rekao i hvala ti na odgovoru.[/FONT]

[FONT=&amp]Nisam se ja ništa promenio. Ostao sam isti od prvog dana stupanja na [/FONT][FONT=&amp]sf[/FONT][FONT=&amp]. A tvoji i Poelbusterovi zaključci o meni su vaše pravo slobodne volje. I NE SAMO O MENI NEGO I O BILO KOME. Ja to poštujem, ne smeta mi i ne ljutim se. Čak šta više simpatično mi je jer ste iskreno rekli šta mislite o meni. A iskrenost je lepa osobina.[/FONT]
[FONT=&amp]Jedino ostaje pitanje da li su ISTINITI.[/FONT]

[FONT=&amp]Pozdrav[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Улазили су и Јевреји у Храм, па где је Храм сада? Нису они схватали речи ко је Храм, чини ми се и ти да не схваташ још увек. Не видиш да ти је Шарди цитирао да Богу не значе грађевине ама баш ништа, Њему је битан ЧОВЕК. Ево ко је прави Храм који посвећује:

19. Исус одговори и рече им: Развалите ову цркву, и за три дана ћу је подигнути.
20. А Јевреји рекоше: Четрдесет и шест година грађена је ова црква, а ти за три дана да је подигнеш?
21. А Он говораше за цркву тела свог.
22. А кад уста из мртвих, опоменуше се ученици Његови да ово говораше, и вероваше писму и речи коју рече Исус. (Јован 2)

43. Онда Исус одговори и рече им: Не вичите међу собом. 44. Нико не може доћи к мени ако га не довуче Отац који ме посла; и ја ћу га васкрснути у последњи дан.
45. У пророцима стоји написано: и биће сви научени од Бога. Сваки који чује од Оца и научи, доћи ће к мени.
46. Не да је ко видео Оца осим Оног који је од Бога: Он виде Оца.
47. Заиста, заиста вам кажем: који верује мене има живот вечни.
48. Ја сам Хлеб живота.

53. А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тело Сина човечијег и не пијете крв Његову, нећете имати живот у себи.
54. Који једе моје тело и пије моју крв има живот вечни, и ја ћу га васкрснути у последњи дан:
55. Јер је тело моје право јело и крв моја право пиће.
56. Који једе моје тело и пије моју крв стоји у мени и ја у њему. (Јован 6)

48. Али највиши не живи у рукотвореним црквама, као што говори пророк:
49. Небо је мени престо а земља подножје ногама мојим: како ћете ми кућу сазидати? Говори Господ; или које је место за моје почивање?
50. Не створи ли рука моја све ово?
51. Тврдоврати и необрезаних срца и ушију! Ви се једнако противите Духу Светоме; како ваши оци тако и ви. (Дела 7)

Natrag