Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Eto, Izabelita, sada vidiš kako to kod njega funkcioniše. Iako mu je odgovoreno, on i dalje ima potrebu da se ponavlja. Samo sam ga testirao da vidim kada će stati. Naravno, ljudi sa autoratarnom ličnošću poput njega reaguju tek na pomen kazne. Oni prosto ne mogu da se obuzdaju drugačije jer su svoju savest potpuno potisnuli koja bi ih ukorila da se ponašaju nedolično. Pa kada nema kazne, oni sebi dopuštaju da nešto rade iako je to besmisleno, ponižavajuće za samu osobu, to je jače od njih i savest tu nema nikakvu ulogu.

Na žalost.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto, Izabelita, sada vidiš kako to kod njega funkcioniše. Iako mu je odgovoreno, on i dalje ima potrebu da se ponavlja. Samo sam ga testirao da vidim kada će stati. Naravno, ljudi sa autoratarnom ličnošću poput njega reaguju tek na pomen kazne. Oni prosto ne mogu da se obuzdaju drugačije jer su svoju savest potpuno potisnuli koja bi ih ukorila da se ponašaju nedolično. Pa kada nema kazne, oni sebi dopuštaju da nešto rade iako je to besmisleno, ponižavajuće za samu osobu, to je jače od njih i savest tu nema nikakvu ulogu.

Na žalost.

Umislio čovjek da je inkarnirani Muhamed kojeg je Bog podigao da maltretira nas koji vjerujemo u Spasitelja i Boga Isusa Krista. Evo dolje, prema Jovanu Muhamed i islam su “nova vjera koju je Bog podigao da kazni hulitelje kršćane koji su Isusa proglasili Bogom”

Dokaz ko je u pravu jeste pad tih zemalja i hrišćana pod islam, i tu se priča završava.

Bog jeste upozorio, preko nove religije. Da su ostali na svojim izvornim, biblijskim stavovima po ovom pitanju ne bi bili pokoreni.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Eh, maltetiram:)...

Pa trebamo mi između sebe da ove teme malo pomenemo. Ne sme da postoji 'tabu' tema ako smo otvoreni i ako smo stvarno slobodni. Preispitivanje dogme o Hristovom Božanstvu, nije uvreda već podsticaj da bolje razumemo stvari. Mi smo valda religija koja oslobađa a ne sputava čoveka u istraživanju.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Sve mu je odgovoreno. Da li si to videla?

Nisam sve čitala, samo ovo zadnje što upada u oči.
Da, on ponavlja Elenin citat o Kristove dvije prirode/naravi i tvoj da Krist nema drugu prirodu. Mislim da Slap ne bi to ponavljao da to nije tako oprečno i da nije tako važno. Ne znam kako je u adventizmu, ali u Katoličkoj Crkvi to nije moguće. Svi vjerujemo isto, a ako se nekom ne sviđa neki svetac koji je već odobren od Crkve, nikom ništa, nema obavezu čitati ga, slagati se s njegovom doktrinom, štovati ga.
Ali u vašem slučaju s Ellen White ??? Osnivačica pokreta, lider, učiteljica duh. života, proročica itd. Puno komplimenata joj dajete, a onda se ne slažete s njom u osnovnim točkama vjere. I meni je to neobično.

Ali mislim da vi to možda možete u svom protestanskom duhu, jer i oni tako čine. Nije im stalo da budu složni ni ujedinjeni, nego svaki po svojoj glavi i onako kako misli da mu je objavljeno.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Preispitivanje dogme o Hristovom Božanstvu, nije uvreda već podsticaj da bolje razumemo stvari. Mi smo valda religija koja oslobađa a ne sputava čoveka u istraživanju.

Ja neću. Mislim da to Isusa žalosti.
Osim toga, ja vjerujem da je Isus Bog, toliko sam puta to u životu iskusila da bi rasprava o tome, osim izgubljenog vremena, bila i crna nezahvalnost.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne sme da postoji 'tabu' tema ako smo otvoreni i ako smo stvarno slobodni. Preispitivanje dogme o Hristovom Božanstvu, nije uvreda već podsticaj da bolje razumemo stvari. Mi smo valda religija koja oslobađa a ne sputava čoveka u istraživanju.

Kristovo božanstvo je naše jamstvo vječnog života. Instruktor mladeži, 11. veljače 1897.
Ta doktrina koja niječe apsolutno božanstvo Isusa Krista također niječe božanstvo Oca. Znakovi vremena, 27. lipnja 1895.

Natrag