Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Svako biće ima svoga duha.
Duh bića je osobnost, memorija, software, ... toga bića.
.................................................. ............................
Čovjek ima svoj ljudski duh.
Isus ima svoj Duh.
...............................................
Bog Jahve ima svoj Duh.
Bog Jahve je Svet - zato je Duh Boga Jahve - SVET.
Zato se kaže - Sveti Jahvin Duh.
.................................................. .....
SD Jahvin NIJE neka posebna osoba.
SD Jahvin je OSOBNOST Boga Jahve.
.................................................. ......

Izaija 63,10
Ali se oni odmetnuše, ožalostiše sveti Duh njegov .
Zato im je postao neprijatelj i sam je na njih zavojštio.
-------------------------------------------------- -------------
Izaija 63,11
Spomenuše se tad davnih dana i sluge njegova Mojsija: "Gdje li je onaj koji izvuče iz vode pastira stada svojega? Gdje je onaj koji udahnu u njega Duh svoj sveti ?
-------------------------------------------------- --------------
Izaija 63,14
Poput stoke što silazi u dolinu,
Duh Jahvin vodio ih počivalištu .
Tako si ti vodio narod svoj i slavno ime sebi stekao.
-------------------------------------------------- -----------

Božji Jahvin SVETI DUH je puno više od naših ljudskih duhova.
Bog Jahve sa svojim SD može mnoge nezamislive stvari.

Jedna od tih je i da je Bog Jahve sveprisutan,
da može biti u svakom čovjeku,
....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pitanje za milione hrišćana koji imaju Bogove množine u jednini glasi:

Da li svevišnji živi Bog Sveti Duh ima Duha? ako ga ima navedite i vi iz vaše biblije bar jednu referencu.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Svako biće ima svoga duha.
Duh bića je osobnost, memorija, software, ... toga bića.
.................................................. ............................
Čovjek ima svoj ljudski duh.
Isus ima svoj Duh.
...............................................
Bog Jahve ima svoj Duh.
Bog Jahve je Svet - zato je Duh Boga Jahve - SVET.
Zato se kaže - Sveti Jahvin Duh.
.................................................. .....

Sve dobro prozumačeno osim .
Svako biće ima svoga duha. To u redu.
Čovjek ima svoj ljudski duh. Točno .

Veliš Isus ima svoj Duh. Ne objašnjeno. Kako sam ja razumela, Isus je mali Bogek . Usporedimo to ovako , ja sam pored svoje Majke mala , jednog dana ću morat preuzet odgovornost i postat ću velka . Ako Isus i Jahve nisu jedno onda je Isus odrastao ipreuzeo odgovornost . Kako sam došla do tog zaključka , jednostavno štose u Novom Zavjetu u Bibliji više se ne izgovara rječ Jahve , sve se vrti oko ISUSA ,došo naas spasit , doći će u slavi i subit.

Veliš Bog Jahve ima svoj Duh. Ne objašnjeno . Dali je Jahve imao tjelo? ili samo Duh SVETI . Zar se ne nameće pitanje , daje Duh Jahvin SVETI , odlučio da se utjelovi po Isusu ,i postanu jedno , kao štoje i najavljivao po prorocima.

Pozdrav u svetom Duhu Jahvinu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Sve dobro prozumačeno osim .
Čovjek ima svoj ljudski duh. Točno .

Veliš Isus ima svoj Duh. Ne objašnjeno. Kako sam ja razumela, Isus je mali Bogek . Usporedimo to ovako , ja sam pored svoje Majke mala , jednog dana ću morat preuzet odgovornost i postat ću velka . Ako Isus i Jahve nisu jedno onda je Isus odrastao ipreuzeo odgovornost . Kako sam došla do tog zaključka , jednostavno štose u Novom Zavjetu u Bibliji više se ne izgovara rječ Jahve , sve se vrti oko ISUSA ,došo naas spasit , doći će u slavi i subit.

Veliš Bog Jahve ima svoj Duh. Ne objašnjeno . Dali je Jahve imao tjelo? ili samo Duh SVETI . Zar se ne nameće pitanje , daje Duh Jahvin SVETI , odlučio da se utjelovi po Isusu ,i postanu jedno , kao štoje i najavljivao po prorocima.

Pozdrav u svetom Duhu Jahvinu.
Gospod je došaom u imenu spašenja Jehošua,ili Jahve Spasitelj. tako je Bog ostao jedan i ime mu jedno,zaharija 14.gl.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
poštovani kolege -
braćo i sestre pripremio sam jedan malo detaljniji odgovor odakle trojstvo

Žalosno je kako crkve, religije, pogotovo otpalo kršćanstvo laže na Boga i izvrće najsvečanije Istine u đavolsku laž!
Čak i sami teolozi i rimske crkve i protestanata (tako zvanih "protestanata") prizaju da nauka o "Trojstvu" nije Biblijska nauka!
Nauka o trojstvu potječe iz drevnoga Egipta, a poslije i iz Babilona i babilonske Imperije, te drugih Istočnih naroda, kao Perzija itd.
U jednoj povijesnoj knjizi piše: "Ovaj pojam (Trojstvo) isključivo je poganskog porijekla." (The Paganism in Our Christianity/ Poganstvo u našem kršćanstvu.) A jedan ugledni Rimokatolički autoritet kaže da se kod Trojstva ne radi "izravno i neposredno o Riječi Božjoj." (New Catholic Encyclopedia). A ako ova nauka nije iz Riječi Božje, od kuda je onda uzeta? Uzeta je iz idolopokloničkog poganstva staroga svijeta od kuda i sve ostale zablude koje su unesene u palo kršćanstvo.
U Novom Zavjetu uopće ne postoji riječ "Trojstvo", a niti išta slično. Međutim sotona je iskoristio lažne teologe da bi riječi "Otac, Sin i Duh sveti" predstavio da su to nekakva ravnopravna bića?! Međutim u Božjoj Riječi nema niti govora o tomu, čitajmo što govori Novi zavjet:
"Jer je samo JEDAN BOG koji će opravdati obrezanje iz vjere i neobrezanje vjerom." (Poslanica Rimljanima 3:30)
Pavao apostol piše, također svakomu shvatljivo i razumljivo: "A JEDINOME PREMUDROME BOGU, kroz Isusa Krista, slava u vijeke amen!" (Poslanica Rimljanima 15:27). "A nama je Bog otkrio Duhom svojim; jer Duh sve ispituje, i dubine Božje. Jer tko od ljudi zna što je u čovjeku osim duha čovječjeg koji živi u njemu? Tako i u Bogu što je nitko ne zna osim Duha Božjega.
Biblija nas uči, da je Bog jedinstvena osoba, SAMO JEDNA OSOBA. Kao što ste i vi kao ljudsko biće jedinstvena osoba, JEDNO BIĆE.
nauka o tzv. Trojstvu je sračunata i prihvaćena od strane papske crkve upravo zato da bi Kristu oduzela posredničku ulogu.
I još gore: nauka o trojstvu u stvari predstavlja Jehovu, kao najvećeg prevaranta u svemiru. Jer ako postoje tri jednakopravna božanska bića, i onda se na svome savjetu dogovaraju koji će od njih doći na zemlju i uzeti, glumiti ulogu Sina, a koji Duha, da bi pobijedili sotonu, onda što je Bog žrtvovao? Onda Bog nije žrtvovao i u neizrecivu opasnost poslao svoga ljubljenoga Jedinorođenoga Sina, nego tamo, nekakvu, drugu osobu božanskoga trojstva?! Pa lako je žrtvovati drugoga. Ali žrtvovati sebe, žrtvovati ono što ti je najdraže, ono što ljubiš više od svoga života, to je NEIZRECIVO TEŠKO!

Jer ako ljudi vjeruju u tzv. "trojstvo" onda neka se duboko zapitaju "A što je onda Bog žrtvovao za nas?" Kroz nauku o trojstvu, koja potječe "iz bezdana studenca..." (Otkrivenje 9:2) sotona je želio predstaviti Boga kao NAJVEĆEG PREVARANTA! I na žalost toj sotoninoj tvrdnji vjeruju crkve, vjeruju teolozi, pa i mnoštvo vjernika. Ali kad pročitate sve ovo, zamislite se i na koljenima pitajte svoga Stvoritelja "Što je prava Isitna?" Ako iskreno pitate, dobit ćete svjetlost iz Riječi Živoga Boga -Biblije. Isus je kazao: "O Oče Pravedni" Svijet Tebe ne poznaje, a ja te upoznah, i ovi spoznaše da si me Ti poslao. Ja sam im pokazao IME TVOJE..." (Evanđelje Ivan 17:25-26)

u ljubavi Gospodina Isusa Krista mi smo pomireni sa Bogom

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "antonijadz, post: 1375405, member: 215.446"] Sve dobro prozumačeno osim.
Čovjek ima svoj ljudski duh. Točno.

Veliš Isus ima svoj Duh. Ne objašnjeno. Kako sam ja razumjela, Isus je mali Bogek. Usporedimo to ovako, ja sam pored svoje Majke mala, jednog dana ću morat preuzet odgovornost i postat ću velka. Ako Isus i Jahve nisu jedno onda je Isus odrastao ipreuzeo odgovornost. Kako sam došla do tog zaključka, jednostavno štose u Novom Zavjetu u Bibliji više se ne izgovara rječ Jahve, sve se vrti oko ISUSA, došo naas spasit, doći će u slavi i subit.

Veliš Bog Jahve ima svoj Duh. Ne objašnjeno. Dali je Jahve imao tjelo? ili samo Duh SVETI. Zar se ne nameće pitanje, daje Duh Jahvin SVETI, odlučio se utjelovi po Isusu, i postanu jedno, kao štoje i najavljivao po prorocima.

Pozdrav u svetom Duhu Gospodnjem.
[/ QUOTE]
--------------------,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ........ .........................

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

DJELA APOSTOLSKA 16,7
Kad su došli do Mizije, htjedoše u Bitiniju,
ali im ne dopusti Duh Isusov .

-------------------------------------------------- -------------------

Gdje to piše da je Isus - mali Bog?
Jedino što piše je da je Isus - Sin Božji.
A Sin Božji - NIJE - Bog.
JER:

PSALAM 89,7
Ta tko je u oblacima ravan Jahvi,
tko li je Jahvi sličan među sinovima Božjim ?

NITKO!
Ni Gospodin Isus.

-------------------------------------------------- ------

Bog Jahve neće nikada umrijeti,
Pa da Isus preuzme Božje Prijestolje.

Zato Isus sjedi VJEČNO desna Božjeg prijestolja.
Nikada Isus neće biti Bog.

Hebrejima 10,12
A ovaj, pošto je prinio jednu jedincatu žrtvu za grijehe ,
ZAUVIJEK sjede zdesna Bogu

-------------------------------------------------- --------------------------

Svi su JEDNO sa svima!
Svi su JEDNO jer su SVI stvoreni OD strane Boga Jahve.
I Isus je stvoren OD Boga Jahve.
-------------------------------------------------- -------------------------------

Ako nema Imena Jahve u NZ - da li to znači da TADA,
Kada se radnja odigravala,
Nitko nije izgovarao Ime Jedinoga Boga - Jahve?

Da li su Apostoli citirali stihove iz SZ?
Jesu!

A što je tamo pisalo? - JAHVE!
A što piše u NZ? - Gospodin!

Piše ISTO za Boga Jahvu i za Božjeg Sina Isusa!

Znači - nešto nije OK!
Grkljani su izjednačili Jahve i Isus.

Primjer!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matej 22,44 Reče Gospodin Gospodinu mojemu: `Sjedi mi zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Psalam 110,1 Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isus kaže:

Matej 6,9
Vi, dakle, ovako molite: `Oče naš, koji jesi na nebesima!
Sveti se ime tvoje !

KOJE je to IME?
------------------------------------------

Kad pjevaš ALELUJA - pjevaš - Hvalite Jahvu.
-------------------------------------------------- ---------------
Kada kažeš ime - Isus - kažeš - OD JAHVE dolazi spasenje!

Cijela Biblija se vrti SAMO oko Boga Jahve.
Ne oko Isusa!

U SZ - Ime JAHVE - na skoro 7.000 mjesta.
U PU - Ime Isus - na manje od 1.000 U PU - Ime Isus - na manje od 1.000 mjesta.

Oko KOGA se vrti Biblija?

Kome se Isus klanja?

Koga Isus moli?

Tko je Isusa uskrsnuo?

Gdje sjedi Isus?

Odgovori sama sebi ako ti je do istinita nauka!

-------------------------------------------------- -------------------

Svako biće ima svoj Duh - Bog Jahve Ima svoj Duh - SD.
Jahve je DUH - kaže Isus.
Jahve NEMA tijelo.
Jahve je Duh i BOG.

Isus ima Tijelo - Isus nije Bog.
Bog je DUH.

-------------------------------------------------- -------------------------------

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kada nešto ne znam onda ja pitam.

Vi što obožavate mnoštvo Bogova u jednini, odnosno Presveto Sveto Trojstvo(Tri Boga u jednog) da li hoćete da pojasnite da li Svevišnji večni Bog vaš Sveti Duh ima svoga duha? poželjno je da se priloži bar jedan Biblijski stih da svi vidimo da je to nauk Biblije a ne filozofija i ljudsko umovanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Istina o trojedinom Bogu nije paganskog porekla - jer se Bog u pocetku otkrio kao onaj u kome postoje vise licnosti, a u kontekstu cele biblije vidimo da ih ima tri.

U paganizmu postoji lazno pagansko trojstvo, ali postoje i druga ucenja koja se mogu naci i u Hriscanstvu i paganstvu, i pitanje je zasto oni koji kazu da je trojstvo navodno pagansko, zasto to ne kazu i za druga ucenja koja takodje postoje i u Hriscanstvu i u paganizmu.
Zasto im je ovo ucenje o trojedinom Bogu bas toliko zapelo za oko.

Nadam se da ces Spedy odgovoriti na ovo.
Bilo bi dobro da procitas ovo dole postavljeno plavom bojom, jer se u tome potpuno razotkriva pogresan zakljucak da je ucenje o trojedinom Bogu paganskog porekla.

Naime, ja sam svojevremeno napisao jednu analizu u kojoj sam objasnio poreklo razlicitih filozofskih ideja i ucenja, i tu sam obrazlozio biblijsku tvrdnju - da je Lucifer pali andjeo koji je pokrenuo na nebu pobunu protiv Boga, svojim zbacivanjem sa neba tu pobunu preneo na ovu zemlju, odlucivsi da je nastavi sa ciljem da sto vise ljudi takodje povede u pobunu protiv Boga, time sto ce se svim sretstvima boriti protiv Bozjeg poretka, i navesti ljude da krse Bozje moralne principe zapisane u njegovom zakonu koji je odraz Bozje volje, a on to najefikasnije cini indoktrinacijom, odnosno iskrivljujuci Bozju istinu koja je neophodni faktor za ljudsko spasenje..

Tako je Lucifer dolaskom na ovaj svet, stvorio svoj koncept istine, odnosno laz naspram istine, tako je kreirao svoje bogove, SVOJE TROJSTVO NASPRAM BOZJEG, svoje obredno ritualne sisteme, svoje mesije, spasitelje, andjele, duhove, svoj koncept stvaranja, istorijske dogadjaje koji su zapisani i u otkrivenjima biblije poput potopa, svoj koncept zagrobnog zivota i duhovnog sveta, raja, pakla, svoj sistem spasenja..itd, itd..

Tako je u istoriji postojala, i danas postoji, kopija celokupnog biblijskog ucenja, obucena u misticizam, i mnogobozacke filozofije, koje je kreirao sam Lucifer tvorac svih religija, religijskih pravaca, i filozofskih ideja koje su u suprotnosti sa jasnim otkrivenjima i istinom zapisanom u svetim spisima biblije..

Dakle, ucenje o trojedinom Bogu, ali kao sto smo videli i druga - je biblijska cinjenica, ali je Lucifer stvorio pandan Bozanskim istinama, da bi zaveo i poveo ljude krivim putevima da posumnjaju u istinitost njegovih otkrivenja zapisanih u njegovoj reci.

Ko ovo prepoznaje ima mudrost koju mu daje sam Bog, ko ne - njega vuku stihije lazi i prevare koje je kreirao sam sotona - neprijatelj Bozji i covekov.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Istina o trojedinom Bogu nije paganskog porekla - jer se Bog u pocetku otkrio kao onaj u kome postoje vise licnosti, a u kontekstu cele biblije vidimo da ih ima tri.
Kako ti kazes da ih ima tri , a u Pismu stoji glasno i jasno jedan okud tebi ideja proizvoljna , ides sebi na stetu kako nemas strah sta govoris .pa ti skrnavis pismo
Jehova je Bog naš jedini Jehova”, stoji u Bibliji (5. Mojsijeva 6:4).

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
POSTANAK
U početku stvori Bog nebo i zemlju.
Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i Duh Božji lebdio je nad vodama.
I reče Bog: "Neka bude svjetlost!" I bi svjetlost.
I reče Bog: "Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!" I bi tako.
I reče Bog: "Vode pod nebom neka se skupe na jedno mjesto i neka se pokaže kopno!" I bi tako.
I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako.
I reče Bog: "Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luče dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama,
I reče Bog: "Nek` povrvi vodom vreva živih stvorova, i ptice nek` polete nad zemljom, svodom nebeskim!" I bi tako.
I reče Bog: "Neka zemlja izvede živa bića, svako prema svojoj vrsti: stoku, gmizavce i zvjerad svake vrste!" I bi tako
I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!
Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.
prvo poglavlje knjige Postanak jasno govori da je Bog Jedan Jedini

Jehova, Bog, uzme čovjeka i postavi ga u edenski vrt da ga obrađuje i čuva.
drugo poglavlje Postanka također govori da je Bog jednina

Onda Jehova reče Noi: "Uđi ti i sva tvoja obitelj u korablju, jer sam uvidio da si ti jedini preda mnom pravedan u ovom vremenu.
sedmo poglavlje Postanka također jasno iznosi dokaz da je Bog Jedan

Biblija - Sveto Pismo nikada nije nigdje naučavala trojstvo
ne postoji pravo Božje trojstvo i krivo đavolsko trojstvo, to je izmišljotina

proučii malo šta kaže Mojsije koji je 40.dana i noći proveo sam sa Bogom na planini
Je li ikad koji narod čuo glas Boga gdje govori isred ognja kao što si ti čuo i na životu ostao?
Tebi je to pokazano da znaš da je Jehova pravi Bog i da nema drugoga uz njega.
Danas, dakle, spoznaj i zasadi u svoje srce: Jehova je Bog gore na nebu i ovdje na zemlji - drugoga nema
ponovljeni zakon 4.poglavlje

Natrag