Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "AApocketz, post: 1374592, member: 205,55 tisuća"] Hoće netko da mi obijasni kako se izbriše jedan post i kako se dodaju Quotes. hvala lijepa.
Hoću da izbrišem ovaj post. [/ QUOTE]

Meni isto nije jasno kak se Q?
I stalno mi baca razmak između / i Q - [/ QUOTE]

I sad mi još daje - objaviti odgovor - a kad to stisnem
neda mi - nego daje - da priložim nešto,
onda idem na više opcija - pa tek od tamo pošaljem.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Prvo, koji je apostol negirao Sveto Trojstvo? Drugo, ti olako lijepiš sostonske etikete, a to je veoma lako uraditi, naročito ljudima kod kojih preovladava osjećaj mržnje nad osjećajem ljubavi - glavnom hrišćanskom vrlinom. Treće, duhovnici nisu ništa dopisali, nego su usvojili pravilo na osnovu biblijskih riječi u kojima su našli osnov za takvo pravilo.
kada nešto apostoli nisu ispovedali onda je jasno da je to od đavola. bOG KAŽE AKO NEŠTO NE PIŠE ONDA JE DODATO. AKO JE DODATO ONDA JE to greh Bogu.
ako Bog kaže samo jedno ime da je dato za spašenje,a onda to ime neko zameni teorijom to je ravno smrti.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
kada nešto apostoli nisu ispovedali onda je jasno da je to od đavola. bOG KAŽE AKO NEŠTO NE PIŠE ONDA JE DODATO. AKO JE DODATO ONDA JE to greh Bogu.
ako Bog kaže samo jedno ime da je dato za spašenje,a onda to ime neko zameni teorijom to je ravno smrti.

Potpuno se slažem sa ovom konstatacijom, zašto bi se dokazalo nešto ako to nema ili ne postoji, nema tu logike.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
TrojstvoiliPresveto Trojstvoje ukršćanstvu naziv za Boga kada se želi naglasiti nauk da je on jedan, a istovremeno se sastoji od tri osobe:Oca,SinaiDuha Svetog. To je jedna od temeljnih istina kršćanstva.

Bog kao Presveto Trojstvo, objavio se prilikomIsusovakrštenjana rijeciJordan: "Kad se krstio sav narod, krstio se i Isus. I dok se molio, rastvori se nebo, siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba, a glas se s neba zaori: "Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!(Lk 3,21-22)"

Iako postoje zajednice koje sebe smatraju kršćanskima i nemaju ovaj nauk (npr.Jehovini svjedoci), većina kršćanskih crkava vjeru u Trojstvo drže definicijom kršćanstva: kršćanin je onaj tko vjeruje u Presveto Trojstvo i tko jekrštenu ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

Riječ trojstvo i sl. se ne spominje uBibliji, ali ipak crkve koje podržavaju ovu doktrinu u Bibliji nalaze temelje za vjerovanje.

(Wikipedjia)
Sveti duh u telesnom obliku kao neka zivotinja,tojest Ptica -Golub,znaci da je Bog prouzrokaovao da nesto u vidljivom obliku za ljude ,da se spusti na isusovu glavu,kaze se "poput goluba",ali ne mora da znaci da je i "zivo"...,i to je bio dokaz Bozjeg odobravanja ,kao i sam Bozji glas!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
A najtačnija konstatacija bi bila ova:

Nema potrebe da se negira nešto što nema ili ne postoji"

Ali kad milioni onu šačicu neistomišljenika proziva ŠEJTANIMA onda sve govori o njihovom duhovnom hrišćanstvu.

Ja te ponovno pitam -
Ako NE piše - zašto se nauk o ONOME što NE piše - DODAJE Bibliji?

Ako NE piše - ODAKLE je taj nauk?
Jel Od Boga?
NIJE!
NE piše u Bibliji!
A ČIJI je TO onda nauk?

OD Tvorca Laži!
-------------------
Click to expand...

I mene to interesuje, ista pitanja pitam, ali niko neće da mi pojasni. Sa posebnom pažnjom ću saslužati sve one koji imaju želju da pojasne tu njihovu Teologiju o Bogovima iz mnošta u jednini. Ali samo dokazi iz Biblije, moliću fino jer mene ničija instituucionalna Teologija ne zanima.
:give_r:

Jel netko od teoretičara TTT - odgovorio na gornje?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Posto se svi slazemo da su Otac i Sin osobe,
ostalo je jos da se utvrdi da li je Sveti duh osoba?
U slucaju Isusa kad se krstio na njega se spustio sveti duh
siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba , (kakav je to telesni ili materijalni oblik?,covek,zivotinja,geometrijsko telo,?...?)
U slucaju apostola i ucenika u Jerusalimu Dela apostolska 2

1 I kad se navrši pedeset dana behu zajedno svi apostoli jednodušno.
2 I ujedanput postade huka s neba kao duvanje silnog vetra, i napuni svu kuću gde seđahu;
3 I pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakog od njih.
4 I napuniše se svi Duha Svetog, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.
razdeljeni vatreni jezici koji su seli po jedan na svakog od ucenika???,jesu li to osobe???ili jedna osoba se podelila na 120 osoba???,i jos se "napunise duha svetoga"???,sveti duh sigurno nije osoba kad moze da se deli ,puni,maze.....,a to sto neki kazu da duh govori...,govorili su ljudi poneseni duhom.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Posto se svi slazemo da su Otac i Sin osobe,
ostalo je jos da se utvrdi da li je Sveti duh osoba?
U slucaju Isusa kad se krstio na njega se spustio sveti duh
siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba , (kakav je to telesni ili materijalni oblik?,covek,zivotinja,geometrijsko telo,?...?)
U slucaju apostola i ucenika u Jerusalimu Dela apostolska 2

1 I kad se navrši pedeset dana behu zajedno svi apostoli jednodušno.
2 I ujedanput postade huka s neba kao duvanje silnog vetra, i napuni svu kuću gde seđahu;
3 I pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakog od njih.
4 I napuniše se svi Duha Svetog, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.
razdeljeni vatreni jezici koji su seli po jedan na svakog od ucenika???,jesu li to osobe???ili jedna osoba se podelila na 120 osoba???,i jos se "napunise duha svetoga"???,sveti duh sigurno nije osoba kad moze da se deli ,puni,maze.....,a to sto neki kazu da duh govori...,govorili su ljudi poneseni duhom.

A šta da se zaključi po pitanju:

NE obožavanje Svevišnjeg živog Boga Svetog Duha ali obožavanje živog Boga Sina? Kako deliti jednog Boga množine u jedninu i jedno lice obožavati dok drugo lice ne obožavati? koja je to logika odnosno čije su to upute da se tako treba obožavati jedan Bog, odnosno gde to piše?

Natrag