Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
da zakon ima rupu, nebi bio savršen, a Biblijski nauk kaže da je Bog savršen i Njegov Zakon
da se mogla napraviti rupa u zakonu, nebi žrtvovao Onoga kojeg je najviše volio

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
da zakon ima rupu, nebi bio savršen, a Biblijski nauk kaže da je Bog savršen i Njegov Zakon
da se mogla napraviti rupa u zakonu, nebi žrtvovao Onoga kojeg je najviše volio

Pa da je bog savrsen i tvorevina bi mu bila savrsena a da mu je zakon savrsen ne bi morao da ubije onoga kojeg najvise voli, zar ne?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ako je Bog stvorio čovjeka prema svome liku i obličju, onda je jasno da ni Bog nije savršen; jer da jeste, i njegova tvorevina bi bila savršena. No ovo je tema o Svetom trojstvu.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
lucifer je i bio stvoren savršen
ali je želio postati Bog, i bilo mu je dokazano kako je to nemoguče, ali je nastavio djelo pobune
nije Jehova ubio nikoga, nego je Isus sam dobrovoljno pristao dati sebe za cijelu ljudsku rasu
u onom momentu kad su eva i adam pogriješili zauzimao se za nas
stao je između gnjeva Božjeg i palih grešnika koji sz po pravdi zakonskoj zavredili smrt
nebo nema tamnica i nigdje u svemiru grijeh ne postoji
to je posljedica prestupanja Božjeh Zakona
nastankom grijeha, pojavila se smrt
dotada ništa nije umirao sve je bilo savršeno

i tu tvrdnju adventisti brane
sada da nejdeš u off total, ovdje pričamo o trojstvu
(gnjeva Božjeg, Jednog Jedinog Boga, jer nema ih tri, ali je lucifer taj koji je želio biti treći u savjetu sa Jedinim Bogom Ocem i Sinom)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
sveti duh si ti ja i svako, svako ko iole znao o duhu nesto zna da si sveti duh ustvari ti, a oni koji neznaju oni ce i dalje da izmisljaju nebuloze koje nemaju veze sa mozgom, sveti duh se zove sveti iz potpuno drugog razloga a on ima veze samo sa zivotom posle smrti

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nije točno i nemoj tako pričati
ako imaš neke argumente onda ih postavi da vidimo
sve ti nešto mudruješ,kao znaš bolje istinu
a dokaza za to nikakvih
ti znaš zašto je Duh Sveti ?

Dih Sveti je snaga sila Božja koja je u njemu
nikakva osoba nakikakv ti on mi

nema veze sa nikakvim trojstvom,
u kršćanstvu nema nikakvog života posle smrti, kako to neki lažno mudruju
da se nastavlja egzistencija u nekakvom drugom obliku na nekom drugom svijetu

ti si pomiješao nauk o trojstvu rimokatoličke crkve i reinkarnaciju, izgleda

ostavi se tih nauka, jer nemaju temelj u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
spedy: Duh Sveti je snaga sila Božja koja je u njemu
nikakva osoba ...

nema veze sa nikakvim trojstvom,
u kršćanstvu nema nikakvog života posle smrti, kako to neki lažno mudruju
da se nastavlja egzistencija u nekakvom drugom obliku na nekom drugom svijetu

ti si pomiješao nauk o trojstvu rimokatoličke crkve i reinkarnaciju, izgleda

ostavi se tih nauka, jer nemaju temelj u Bibliji

Ovo je samo tvoje krivovjerje. To moraš naglasiti kad pišeš: ja ovako mislim... Ne zaboravi da katolici i pravoslavci vjeruju u Presveto Trojstvo. To što ti ne znaš ili nećeš ili ne razumiješ, to je tvoj problem.
Osim toga Bog svoje tajne ne otkriva nečistim dušama...:dtyste:

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
zašto mene koji pišem istinu, vjernik iz rimokatoličke zajednice najviše napada
zato jer neču sa njim u ekumenu, i ne samo to nego Bibilijska vjera, istina, otkriva sva đavolska djela

ti ne sabireš ljude da ih predaš u ruke Spasitelja, nego skupljate ljude za sebe
ne uzdižete Boga na nebesima, nego sebe prikazujete kao bogove koji imaju sve znanje svu moć

tajna trojstva je u tome da trojstvo proizlazi iz žudnje sotone da se izjednači s Bogom
tako su vjerovali kršćani tako i mi vjerujemo danas, mi koji nasljedujemo Biblijsku vjeru

kome če Jehova otkriti tajnu i kakvu to nije na nama, na kršćanima je da rade svoj posao
glavni posao kršćana je Evanđelje, širenje radosne vijesti

kada si već spomenula nekakve tajne
zašto ne kažeš ljudima, otkriješ im jer neznaju još svi da je trojstvo u rimokatoličkoj crkvi preuzeto iz idolopokloničke religije propalog egipta (jer oni su bili prije vas na povijesnoj sceni)
objasni sad (ako smiješ) tko su izis horus i seb
i zašto svečenici rimokatoličke religije i dalje poštuju te bogove, čak i na svojim haljinama imaju to napisano
y h s nije isus hristos spasitelj kako neki to objašnjavaju
nego se i dalje poštuje izis horus i seb
ne samo to nego ste nastavili štovati i aštartu,aštarot ,ištar samo ste joj promijenili ime, prilagodili ga i uzdižete nju iznad nebesa

dakle čak niste uveli u svoju religiju ništa novo, samo ste promijenili, prilagodili imena
niste naučili iz povijesti da su ti kipovi toliko unizili ljude da su radi svojih grijeha bili potupno uništeni jer opačina njihova prevrši svaki mjeru
svaka idolopoklonička religija je propala
svaki pokušaj čovjeka da postane Bog je nemoguč
onaj tko to nije naučio iz Biblije, iz povijesti, ponavlja tu istu grešku

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Dali upošte postoji neko logično objašnjenje koje uključuje tri entiteta u Božanskoj ličnosti a da se to ne kosi sa zdravim razumom ili je klasičan opis svetog trojsva ( Sveta Trojica ) najbolja moguća interpretacija Boga ? Da li postoji bolje objašnjenje koje neće povrediti nikoga ko se već krstio u ime Oca i Sina i Svetog Duha ? Isus je rekao u čije ime treba da se krstimo i to traba i da ostane način našeg krštenja ali nije isto krštenje sa različitim shvatanjima u čije ime se krstimo. Naše razumevanje i vera je jako bitna za Boga takođe i razumevanje božanskog bića jer to je stvarstvo koje nikad ne možemo videti već samo možemo razumeti a Bog želi da znamo ko je On i kako deluje u predelima koje mi ne vidimo.
Ova tri entiteta Otac, Sin, Sveti Duh mogu da se opišu a da se ne kose sa zdravim razumom samo ako se njihovo postojanje svrsta u prostore stepenasto jedan stepen postojanja iznad drugog sa mogućnosti prelaska iz nižeg stepena u viši stepen i obrnuto. Kao najbolji primer je Isus koji je nakon raspeća i smrti seo Bogu sa desne strane ili drugim rečima stepen više nego ranije tako da je sad u prostoru sa Bogom Ocem gde ranije nije bio. Takođe izabrani ljudi sa zemlje mogu da idu stepen više u duhovne prostore ili da ostanu na postojećem stepenu gde su sad ili nakon vaskrsenja. Sa druge strane koji se sami uzvišuju po tom pravilu i zakonu spuštaju se na niže stepene. Najbilji primer je satana za koga smatram da će u jednom momentu pasti na stepen običnog čoveka nakon čega sledi njegova smrt.
Za razumevanje svetog trojstva bi bilo jako bitno razumeti šta je predstavljao svećnjak u šatoru od sastanka jer očigledno je da to nije bio samo ukras. Taj svećnjak je imao sedam žižaka koji su takođe nešta predstavljali. Kada se povežu stihovi iz biblije dolazimo do sedam duhova koji obilaze svu zemlju. Ako je to sveti duh koji je pogrešno interpretiran dogmom o svetom trojstvu onda cela ta priča treba da padne u vodu i zaborav iz jednog mračnog dela istorije čovečanstva.

Natrag