Svete tajne u PC

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Svete tajne u PC

Šta su svete tajne u PC?

Koliko imaju uporište u Bibliji?

Biblija zna za samo jednu svetu tajnu.

1. Timotiju 3,16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u tijelu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovjedi se neznabošcima, vjerova se na svijetu, uznese se u slavi.

Evo neka nam neko otkrije te tajne. Šta se krije iza tih tajni?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Имаш на интернету, све је доступно.

Седам Светих Тајни
  • Света Тајна Крштења
  • Света Тајна Миропомазања
  • Света Тајна Исповести (Покајања)
  • Света Тајна Причести
  • Света Тајна Брака
  • Света Тајна Свештенства
  • Света Тајна Јелеосвећења
Иза тих тајни се крије...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nisam tražio spisak, koji znam jer sam rođen u pravoslavlju i odrastao sam, nego šta znače te tajne.

Znači da ne znate ni šta se iza toga krije.

Bibliju u šake pa vidite šta je samo jedna i jedina sveta tajna.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa sta znace, sam naslov kaze..
Nema tu nista tajanstveno, sve se temelje na Biblijskom ucenju..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
A koliko te tajne imaju uporište u BIbliji?

Baš me zanima kako ćete ovo dokazati Biblijom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa i nemaju, ja ne vjerujem da je krštenje tajna.

Tko prođe Miroljubovu školu, njemu više ništa nije tajna. Je li tako tripo? Evo kako Miroljub poučava svoje "pacijente" kako će se krstiti:

Miroljub: Lepo je kad se covek krsti u crkvi i kada se svestenik pomoli Bogu za njega. Ali ako je neko razocaran u crkvu, moze i kod kuce da napuni kadu, da se pomoli Bogu, i da se uroni, ili da ode na reku i da se tamo uroni.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Све је јасно ту, само ми сад треба да објашњавамо као да смо на суду. Ако се човек стварно интересује, онда је грех не појаснити. Али ако има скривену намеру, онда га треба пустити.

Он има тезу да је 95% православног учења јерес. Добро, нека буде. Тако су и потурице говориле кад су прешле на ислам. Већих антисрба и антиправославца нема од оних који су променили веру ("верску заједницу"). Вазда је било тих у историји, тако да ни ово није чудо никакво.

Нека остане за такве тајна, зато сам и ставио три тачке.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tko prođe Miroljubovu školu, njemu više ništa nije tajna. Je li tako tripo? Evo kako Miroljub poučava svoje "pacijente" kako će se krstiti:

Miroljub: Lepo je kad se covek krsti u crkvi i kada se svestenik pomoli Bogu za njega. Ali ako je neko razocaran u crkvu, moze i kod kuce da napuni kadu, da se pomoli Bogu, i da se uroni, ili da ode na reku i da se tamo uroni.
San sebe da krsti, izgovarajuci: "u ime Oca i Sina i Svetoga Duha" :) udavio bi se dok bi govorio, a i time se krši sam čin. Nemozes krstiti sam sebe, gluposti . :) , da je moglo ne bi Jovan tražio od Hrista da ga ovaj krsti, niti bi Hristos tražio od Jovana, nego bi krstili sami sebe ...

Natrag