Sve u vezi sa borama na licu

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Serumi za lice
[/h]
http://www.savremenazena.rs/wp-content/uploads/2012/01/serumi.jpg

Obnova kože i borba s borama

Male bočice visokih cena, tako bi mogao glasiti najkraći opis seruma koji su sastavni deo ponude svake kozmetičke kuće i u čiju će vas učinkovitost i čarobni uticaj na vaš ten nastojati uveriti u parfimerijama i kozmetičkim salonima. Serumima se pridaje gotovo magična moć kod rešavanja određenog problema na koži, ili pak u zaustavljanju prvih znakova starenje na licu i vratu. U čemu je posebnost seruma i treba li ih koristiti kao dopunu redovnoj nezi ili su zamena za dnevnu, odnosno noćnu kremu, najčešće su nedoumice koje se javljaju kod upotrebe seruma za lice.


Koncentrati aktivnih sastojaka
U serumima je velika koncentracija aktivnih sastojaka, to može biti vitamin C, vitamin E, retinol, antioksidansi, peptidi, i zato se nanose u malim količinama na kožu, dovoljno je nekoliko kapi. Serumi se uvek trebaju nanositi na očišćenu kožu lica i vrata, a ne preko kreme. Ako su sa anti-age formulom, najbolje ih je nanositi uveče, pre spavanja, jer tako utiču na obnovu kože i njen oporavak od štetnih uticaja kojima je bila izložena. Nakon što ste na kožu stavili nekoliko kapi seruma, trebate pričekati nekoliko minuta da se upije i tek onda nanesite uobičajenu noćnu kremu na lice. Anti-age serumi se obično preporučuju početi koristiti u 30-tim godinama, kako bi se sprečili znakovi starenja, od opuštenog tonusa do pojave bora.


Serum vitamina C protiv starenja kože
Osim kao dopuna dnevne ili noćne nege kod kuće, serumi se koriste i u sklopu raznih tretmana u kozmetičkim salonima. Tretman sa vitaminom C problem starenja kože prevladava istovremenim delovanjem na spoljne i unutrašnje uzročnike starenja. Preparatom, čistim serumom vitamina C, postiže se dubinsko čišćenje i učvršćivanje kože, što trenutačno ima učinak liftinga. Vitamin C stimuliše proizvodnju kolagena u koži, štiti od slobodnih radikala i daje koži sposobnost razvijanja prirodne obrane od sunčevog zračenja. Primenom proizvoda sa A i C vitaminom podstiče se energija kože, dok proizvodi sa E vitaminom poboljšavaju obrambene sposobnosti kože. Deo tretmana u kozmetičkom salonu i u nezi kod kuće su anatomski oblikovane trake za lice, vrat i ruke koje su impregnirane aktivnim sastojcima. Nakon tretmana koža je glatka, elastičnija, vidno napetija i hidratizovna.


Multiaktivni serum
Serume nude i brendovi čija je kozmetika proizvedena iz prirodnih sastojaka kao što su biljna ulja, cvetne vode, biljni sokovi i ekstrakti. Takav je multiaktivni serum L’erbolario, koji se nanosi na čisto lice, ispod kreme ili samostalno.“To su koncentrisani aktivni sastojci koje inače sadrži jedna krema, ali u serumu je to 5 do 10 puta pojačano. Preporuka je koristiti ga na prelazima godišnjih doba kada koži treba obnova. Serum pomaže kremi da bolje deluje, on ulazi ispod kože puno dublje nego krema, otvara pore kože i time, nazovimo tako, priprema teren za kremu. Serum je podloga, ali može se koristiti samostalno, može te ga stavljati ujutro, uveče samostalno, ali je još bolji i pojačani učinak ako se koristi uz kremu. Onda krema bolje neguje, svaka krema će dobiti pojačani efekt ako prvo stavimo serum.
Zavisno od tipa kože, ako je suva onda bi trebalo serum kombinovati uz negu, odnosno kremu, a ako je koža masnija onda je dovoljan serum kao podloga za makeup, sve zavisi koji je tip kože, da li treba više vlage, hranjivih sastojaka. Trebalo bi ga koristiti mesec ili dva, i uzima se samo nekoliko kapi. Pošto je to biljna kozmetika neće se ništa dogoditi ako se nastavi stavljati i duže, ali nije potrebno. Može se napraviti pauza od par meseci, pa opet nastaviti. Nanosi se na lice i vrat. Obogaćen je vitaminima E i A, aktivnim sastojcima, uljem makadamija, cela linija je na bazi ulja avokada. Sadrži i ekstrakt soje i šargarepe.


Izvor: zena.hr
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Ekstrakt kore francuskog bora povećava elastičnost kože



Krema s ekstraktom kore francuskog primorskog bora poboljšava elastičnost kože za 25 odsto, hidrataciju za osam odsto, a bore smanjuje za tri odsto, otkriva studija.



Nova krema za negu lica od ekstrakta kore drveta mogla bi nas dovesti korak bliže večnoj mladosti. Ekstrakt iz kore francuskog primorskog bora “pycnogenol” usporava znakove starenja, otkriva studija Instituta za istraživanje u Diseldorfu sprovedena na ženama u dobi od 55. do 68. godina, a piše “Daily Mail”.
Krema poboljšava elastičnost kože za 25 odsto, hidrataciju za osam odsto, a proizvodnju hijaluronske kiseline povećala se za 44 odsto. Bore su se smanjile za tri odsto, a glatkoća kože se povećala za šest odsto. Promene su najvidljivije na ženama sa suvom kožom, potvrđuje istraživanje.

- “Pycnogenol” je jedini prirodni dodatak koji stimuliše proizvodnju hijaluronske kiseline u koži – ističe autor studije dr. Džin Kratman.

Osim što blagotvorno deluje na kožu, “pycnogenol” pomaže i kod dijabetesa, impotencije, simptoma menopauze, astme i osteoporoze.



Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Pet kućnih lekova za bore [/h]



Da li trošite previše novca na skupe kreme protiv bora koje ni nedeluju? Izlečite neprevilnosti i fine linije sastojcima iz vaše kuhinje!

news_10258.jpg


1.SOK OD LIMUNA

Jaka piling svojstva u kiselom soku smanjuje bore time što uklanja mrtve ćelije sa površinskih slojeva kože. Nanesite malu količinu soka (od četvrtine limuna) i gledajte kako se vaša koža momentalno omekšava. Limunov sok je takođe odličan lek da isušite bubuljice.

2. KOKOSOVO ULJE

Obično ćete naći ovo ulje puno antioksidanasa u mleku za sunčenje i kremama za održavanje vlažnosti, ali da iskoristite njegov maksimalni potencijal, koristite ga u najčistijoj formi! Izmešajte kokosovo ulje sa nekoliko kapi ulja sa viteminom E i nanesite pre nego što odete u
krevet. Koža će vam se regenerisati preko noići.

3. BELANCA

Belanca sadrže kompleks vitamina B, koji
pomaže da se koža zategne i da se smanji pojava bora. Za brzu masku pre nego što izađete u grad, ulupajte dva belanca, nanesite malo na podočnjake, umasirajte na lice i ostavite 30 minuta. Isperite hladnom vodom, isušite tapkanjem i spremni ste za grad!

4. ANANAS

Ovo tropsko voće sadrži moćne enzime koji vlaže kožu i ubijaju mrtve ćelije! Isecite par parčića, lezite i pustite da taj moćni sok deluje 10-15 minuta.

5. SOK ZELENE JABUKE

Sok zelene jabuke je prepun vitamina i sadrži kiseline koje vrše nežni piling vaše kože. Izblendajte nekoliko komada zelene jabuke sa dve kašike meda, jednom kašikom jogurta bez masti (odličan čistač kože) i ostavite oko 20 minuta. Koža će vam biti osvežena i mirisaćete
dobro.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Hrana koja suzbija bore






Većina žena na samo spominjanje reči “bora” postaje nervozna jer se priseti kako, nažalost, još uvek nije otkriven eliksir mladosti. Kako biste što duže zadržali ne samo zdravlje kože, već i mladolik izgled, možete započeti već večeras i to promenom sadržaja na vašem tanjiru.






Nutricionisti i naučnici koji se bave pitanjima zdravlja kože udružili su svoje snage i došli do zaključka kako će do manjeg boranja doći ukoliko povećate doze povrća, maslinovog ulja, orašastih plodova i pšeničnog hleba. Iz ishrane izbacite crveno meso, maslac i hranu obogaćenu šećerom.

Eksperti veruju da je hrana čiji bismo unos trebali povećati preplavljena antioksidansima, tim ćelijskim ratnicima koji se jednako hrabro i uspešno bore protiv starenja i bolesti. Posebna uspešnost u ratovanju protiv bora pripisuje se vitaminima A, C i E, cinku i selenu. Oni biju boj sa slobodnim radikalima, neprijateljima
broj jedan koji uništavaju zdravlje naše kože.






Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Rešite se bora bez pomoći skupih proizvoda




Želite da se rešite bora? Za to postoje i drugi načini koji ne uključuju skupe kreme i druge proizvode, niti luksuzne tretmane lica.



Redovno umivanje – i to ne samo ujutru i uveče. Čim uđete u dom trebalo bi da očistite lice od svih prljavština koje ste napolju „pokupili“.

Duboko dišite
– kad god osetite da vam se ubrzao puls. Na taj način ćete zaustaviti ispuštanje neuropeptida.

Redovan seks
– poznato je da na mnogo načina ima
pozitivan učinak na naše zdravlje, ali i na spoljašnju lepotu. Tokom seksa ispuštamo endorfin, koji štiti kolagen.

Masaža lica
– vrlo je jednostavna i ne oduzima previše vremena. Pet minuta dnevno masirajte limfne čvorove kod ušiju, ispod brade i na vratu.






Lepota&Zdravlje
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Žvake "ispisuju" bore

Žvake "ispisuju" bore

228129.jpg

Svakodnevno žvakanje dovodi do preteranog mrštenja i stvaranja bora oko i iznad usana i utiče i na padanje tonusa mišića oko usta, što je kasnije teško podići

AMERIČKI stručnjak za kožu, dermatolog Dženet Vu ističe da osim genetike, predugog izlaganja suncu, konzumiranja cigareta, mrštenja, dehidriranosti, spavanja na jednoj strani lica, ispijanja pića kroz plastične slamke, na pojavu bora, i to u velikoj meri, utiču i žvake.
Vuova tvrdi da svakodnevno žvakanje dovodi do preteranog mrštenja i stvaranja bora oko i iznad usana, ali utiče i na padanje tonusa mišića oko usta, što je kasnije teško podići.

Zaključak je logičan, želite li da vaše lice što duže bude mlado, zategnuto i bez sitnih linija, recite zbogom žvakaćim gumama.

Izvor: Večernje novosti



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sprečite nastajanje bora oko usana

Sprečite nastajanje bora oko usana

Budući da su bore oko usana jedan od prvih znakova starenja, uvek smo u potrazi za novim načinima na koje bismo sprečili njihovu pojavu i tako zadržali mladolik izgled.

271032_usne_f.jpg
Za početak ukinuti pušenje

Sitne linije i bore oko usana nastaju zbog gubitka kolagena, ali i mimike koja se stalno ponavlja. Naravno, za njihov nastanak je delom zaslužna i genetika, ali njihova pojava nije nužno povezana s godinama, te se one mogu javiti i kod devojaka u dvadesetim godinama.

Ukoliko želite sprečiti nastajanje novih bora oko usana, ili smanjiti njihovu vidljivost - otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći u tome.

Prestanite da pušite - Osim što nikotin negativno utiče na elastičnost kože, mimika koju izvodite dok uvlačite dim cigarete uzrokouje nastanak bora oko usana.

Kolagen - hidratantnu kremu za lice zamenite kremom sa kolagenom. Iako su malo skuplje od običnih hidratantnih krema, ova investicija će vam se i te kako isplatiti.

Zaštitini faktor - Sunce je jedan od najvećih neprijatelja naše kože, pa se stoga uvek pravilno zaštitite. Kreme sa zaštitinim faktorom obavezne su, kako leti, tako i drugim godišnjim dobima.

Gimnastika za lice - Kako biste ojačali mišiće i vratili tonus koži, svaki minut slobodnog vremena iskoristite za vežbanje. Dok gledate omiljenu seriju, učinite nešto korisno za svoju kožu.

Izvor: Lepota i zdravlje




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Borba sa borama od tridesete

Borba sa borama od tridesete

Izbor kreme za lice zavisi od dva faktora: tipa kože i godina. Danju hidratantne, a noću intenzivnije kreme protiv starenja

16_620x0.jpg
Najvažnije je da se odredi tip kože, jer mnoge žene pogrešno to same procenjuju

Izbor kreme za lice zavisi od dva faktora: tipa kože i godina. U dermatološkoj praksi se, međutim, često dešava da se kreme kupuju samo zato što su skupe i dobro reklamirane, a da pritom ne odgovaraju ni tipu kože, ni dobu onoga koji je koristi.
Ima i onih koji veruju da blaga dečja krema ima podjednako nežan efekat i na zrelu kožu, pa se godinama mackaju „pavlovićevom“ ili drugim kremama za bebe. To je upravo i jedna od najčešćih grešaka koje se sreću u dermatološkim ordinacijama.

Doktorka Dubravka Đerić, dermatolog u Odeljenju za dermato-kozmetologiju beogradskog Zavoda za kožne i venerične bolesti, kaže da dečje kreme nikako nisu namenjene za odrasle:
- Masne dečje kreme mogu da naprave još veću štetu posebno kod onih koji imaju masnu kožu. Koža može da postane još masnija i samim tim problematičnija. Sastojci krema za bebe nikako ne odgovaraju koži odraslih.
Za mališane izbor preparata za negu kože ne predstavlja problem, ali već u tinejdžerskom dobu trebalo bi da počne da se razmišlja o izboru kreme za svakodnevnu negu. Dr Đerić navodi čime bi trebalo da se rukovodimo prilikom izbora nege za lice u određenim periodima života:

- Najvažnije je da se odredi tip kože, jer mnoge žene pogrešno to same procenjuju. Dešava se da se neko žali da ima suvu kožu, a da je u stvari ona samo dehidrirana, i pripada mešovitom tipu.

Do 20 godine.

Nega kože u pubertetskom dobu, ukoliko nije problematična, sastoji se samo od lagane hidrantne kreme i blagog sapuna za umivanje. Pubertetlijama koji muku muče sa aknama, potrebno je dodatno uvesti i kreme za lečenje ovog oboljenja.

Od 20. do 25.

U ovom periodu još nema potrebe za kremama protiv starenja. Kožu u ovom uzrastu treba održavati preparatima koji sadrže pantenol, oligoelemente ili vitamine.

Od 25. do 40.

Pred kraj treće decenije valjalo bi da se počne sa antiejdž kremama, uz redovnu negu hidrantnim kremama. Od tridesete godine kreme protiv starenja trebalo bi da budu dominantnije u svakodnevnoj nezi, ili da se kombinuju sa dnevnim kremama. To znači da bi trebalo da se tokom dana mažu „obične“, hidrantne kreme, a uveče da se nanesu kreme koje zaustavljaju starenje. One bi trebalo da sadrže jednu ili dve aktivne supstance: hijaluronsku kiselinu, retinol, koenzim „ku 10“, antioksidante, peptide ili kolagen.

Posle 40. godine

Od pete decenije pa nadalje, nega kože treba da bude intenzivnija, što se posebno odnosi na zaštitu od starenja. Tako, kreme koje sadrže sastojke koji usporavaju starenje kože treba da se nanose dva puta dnevno, ujutru i uveče.

BESPLATNO ODREĐIVANJE TIPA
Dr Dubravka Đerić napominje da se prema tipu kože bira formulacija preparata: - Za suvu kožu koristi se krema, a za masniju - emulzija. U našem Zavodu besplatno određujemo tip kože. Na pregled treba da se dođe ujutru, bez ikakve kreme ili šminke na licu. Određivanje tipa kože traje desetak minuta.

(Večernje novosti)




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Lice bez bora: Negujte se, ali i vežbajte

Lice bez bora: Negujte se, ali i vežbajte

Zategnuto lice bez mnogo bora, podvaljka i opuštenih kapaka možete imati iako niste u “cvetu mladosti”. Da biste bile što uspešnije u ovoj misiji rešite se uzroka nastanka bora, koristite kvalitetne preparate i obavezno vežbajte mišice lica.

2368_Darphin-maneken_aromaterapija-1_iff.jpg

- Dubinski piling i maske su sastavni deo nege kože lica svake žene. To je neophodno da održite strukturu kože. A da biste izbegli bore potrebno je da budete vredne i radite gimnastiku. Dovoljno je nekoliko minuta dnevno, a rezultati neće izostati. Kao i svim drugim mišićima potrebno je vreme da se vide efekti, a posle tri meseca bićete sigurno zadovoljne jer će potkožno tkivo biti zategnutije - kaže dermatolog Tanja Krička.
Evo kako još jednostavno možete da smanjite boranje lica.

KORIŠĆENJE ŠMINKE
Kozmetika je glavni uzrok bora na koži. Ona sadrži štetne hemikalije koje na duže staze uzrokuju pojavu bora. Najbolje je da izbegavate dekorativnu šminku kad god to možete. Koristite prirodne proizvode.


IZLOŽENOST SUNCU
Sunčevi zraci oštećuju kožu, stvaraju fine linije i uzrokuju duboke bore. Priliko svakog izlaska na sunce koristite mleko ili kremu za sunčanje.


HIDRATACIJA
Ako ne pijete dovoljno tečnosti, imaćete bore. Koža zbog nedostatka vode nije u stanju da proizvede nove ćelije, na koži se pojavljuju fine linije i bore. Zbog ovoga je važno da pijete dnevno osam čaša vode.


PUŠENJE
Žene koje puše imaju više bora oko očiju i usta. Najbolje bi bilo da prestanete s pušenjem. Telo će vam biti itekako zahvalno.


LOŠA ISHRANA
Neadekvatna ishrana dokazano uzrokuje kolaps organizma, ali i estetske promene. Ishranu mora da bude bogata mineralima i vitaminima, dobro izbalansirana ishrana pomaže u očuvanju mladalačke kože. Jedite dve porcije povrća i tri porcije voća dnevno.


MRŠTENJE, DURENJE...
Preterane facijalne ekspresije, smejanje, žmirkanje, mrštenje dovodi do pojave bora oko očiju i usta. Da biste ublažili štetne efekte radite facijalnu jogu.


[TABLE="class: antre_c back_c_1"]
[TR]
[TD]Pravo vreme za gimnastiku lica je posle 25. godine. U početku je najbolje da radite vežbe pred ogledalom, a kasnije možete u fotelji ili na jastuku na podu, uspravnih leđa u položaju za meditaciju. Pre nego što počnete, važno je da se zagrejete. Zagrevanje pomaže da se mišići oslobode napetosti i ubrzava cirkulaciju. Blago štipkajte kožu jagodicama prstiju odozdo prema gore dok ne osetite toplotu. Nakon vežbanja se opustite, savijte se kao da želite da dodirnete prste na nogama, a ruke neka vam vise. Dišite duboko.

Najbolja vežba za vrat
Vežba deluje na četiri mišića koji se protežu od vrata. Učvršćuje grlo i podiže tkivo kod grudi, istovremeno ubrzavajući cirkulaciju celog lica.

1. Savijte glavu unazad. Gurajući bradu unapred osetićete kako se mišići vrata šire.
2. Okrećite pogled naizmenično desno i levo, držeći vrat između palca i prstiju.
3. Pustite da vam glava padne napred i polako je klatite napred i nazad, a onda levo i desno nekoliko puta.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Izvor: Blic žena




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Bore smejalice brišu jednostavni trikovi

Bore smejalice brišu jednostavni trikovi

Smejanje leči, ali ostavlja tragove na licu - tu uskaču neki sastojci kao što su šećer i kokosovo ulje koji će obrisati bore s vašeg lica.

1.jpg

Osim što su posledica starenja, bore oko očiju i usta nastaju i usled godina smejanja. Međutim uz izbor pudera i podloge koji savršeno odgovaraju tenu možete ih ublažiti. Ako ne možete da pogodite nijansu identičnu vašoj koži, bolje je odlučiti se za onu koja je malo svetlija od tena jer će koža izgledati svežija. Nijanse uvek isprobavajte na licu: napravite liniju puderom od obraza do linije vilice, lagano je utrljajte u kožu i pogledajte kako izgleda na prirodnom svetlu.


A primer ili baza za mejkap posebno je važan za područje oko usta, ali i usne. Najpre stavite dnevnu hidratantnu kremu, zatim balzam za usne, sačekajte nekoliko minuta pa sve fiksirajte primerom. Što se tiče linija oko očiju, skrenućete pažnju s njih kremastim senkama. A ispod očiju nanesite svetli korektor kako biste izgledali odmorno.

TEČNI PUDER, A NE U PRAHU ZA ZRELIJU KOŽU
Puder u prahu najviše će istaći bore pa je mnogo bolji izbor onaj u tečnom obliku, ali štedljivo s njim. Da bi on stvarno dobro izgledao na koži, ona pre svega mora biti negovana. To znači da je piling jedanput nedeljno obavezan, a pri skidanju šminke nemojte biti pregrubi, posebno oko očiju.


ŠEĆER I KOKOSOVO ULJE UBLAŽAVAJU BORE
Možete i sami da pripremite sredstvo za ublažavanje bora smejalica, a potrebne su vam kašičica kokosovog ulja i kašičica smeđeg šećera. Pomešajte pa nanesite oko usta i isperite nakon minut-dva. Masaža tom mešavinom izazvaće “omekšavanje” bora, a i kasnije će koža bolje upijati hidratantnu kremu, piše 24 sata.


"ŠKILJENJE" TAKOĐE IZAZIVA BORE OKO OČIJU
Ulje noćurka, jojobe, aloe vere ili susama idealni su za dubinsku hidrataciju kože i njenu elastičnost. Osim kozmetike, za lepu kožu sa što manje bore važna je i ishrana s obiljem voća te bar osam čaša vode na dan. Ako previše naprežete oči, to takođe izaziva nastanak bora pa obavezno posetite očnog
lekara.

Izvor: S media
 
Natrag
Top