Sve u vezi sa borama na licu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jeftine tehnike podmlađivanja: Obrišite bore oko očiju

Jeftine tehnike podmlađivanja: Obrišite bore oko očiju

Blic žena

Akupresura, stimulisanje određenih tačaka na licu, vidno ublažava bore i vraća koži elastičnost. Pored estetskog učinka, ova drevna tehnika dobra je i za zdravlje jer poboljšava rad unutrašnjih organa i oslobađa napetosti.

6347_lice-foto-Novi-Cas-Pre-Zeni_hf.jpg


Pronađite odgovarajuće akupresurne tačke na slepoočnicama i spoljnim uglovima očiju i lagano ih masirajte prstima


MASIRAJTE SE TOPLIM RUKAMA
Smestite se što udobnije: iako je ležeći položaj idealan, možete samo osloniti glavu na naslon fotelje. Ruke ne smeju da vam budu hladne. Počnite masažu blagim pokretima vrhova prstiju preko celog lica. Pritisak se vrši na različite energetske tačke, uglavnom palčevima, i treba da bude jak.


AKUPRESUROM PROTIV BORA
Na slepoočnicama i spoljnim uglovima očiju nalaze se važne akupresurne tačke. Dugo masiranje ovih tačaka umanjiće sitne bore oko očiju, a pomoći će vam protiv glavobolje. Onda se zadržite na očima: pređite palčevima oko njih i lagano pritisnite žlezde koje luče suze. Ako nosite kontaktna sočiva, preskočite ovu fazu.


OPUSTITE SE UZ MASAŽU UŠIJU

Zatim krenite prstima prema ušima i masirajte ušnu školjku: tu se nalazi 115 akupresurnih tačaka koje odgovaraju čitavom telu. Zapušite uši 10-15 selundi: videćete kako prija! Često nam se dešava da zatvorimo oči kad nas stigne umor. Za kraj, lagano pritisnite tačku koja se naziva „treće oko“ i držite tako oko minut. Bićete kao novi!
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Odlicno, jer mnogo volim cokoladu .....Samo cini mi se da se od nje dobijaju akne po licu. Tako kazu manekenke jer im stilisti to strogo zabranjuju da jedu....:dntknw:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Medom uklonite bore sa lica i vrata

Medom uklonite bore sa lica i vrata

Blic 20.09.2010 12:38



Ako su se na licu i vratu pojavile prve bore i opazili ste opuštenu kožu, imate dva izbora - odlazak u kozmetičke salone koji nude posebne tretmane za vrat i dekolte ili pravljenje kozmetičkih preparata kod kuće.

Ukoliko vam se više dopada ovaj drugi izbor, evo nekoliko recepata koji će vam u tome pomoći.

PILING

Piling od zobenih pahuljica - Kašika mlevenih zobenih pahuljica, 1 kašičica limuna i 2 kašičice jogurta, pomešajte, nanesite na lice, pa lagano trljajte kružnim potezima. Možete da ostavite da deluje na koži kao maska (2 u 1 - piling i maska).

Piling od meda i šećera - 1 kašičicu meda pomešajte sa pola kašičice šećera, ako je moguće smeđeg. Lagano istrljajte lice, pa isperite hladnom vodom.

MASKA

Jednostavna maska - Pokvasite krpu u toplu vodu, ocedite je i stavite na lice kako bi vam se otvorile pore. Namažite med na lice i ostavite ga oko petnaestak minuta. Isperite toplom vodom, a nakon toga hladnom kako biste zatvorili pore. Koristite jednom nedeljno.

Maska od meda i jaja - Odvojite žumance od belanca. Ako imate normalnu ili suvu kožu, koristite žumance, a ako imate normalnu ili masnu kožu, koristite belance. Jaje pomešajte sa kašičicom meda, dodajte kašičicu maslinovog ulja i malo mleka. Ako je maska gusta, dodajte još mleka, ako je retka, meda. Sve izmešajte i nanesite na lice, pa ostavite 15-20 minuta. Isperite toplom vodom, a nakon toga hladnom kako biste zatvorili pore.

Ovu masku možete da držite u frižideru do nedelju dana.

Maska od meda i kurkume - Kurkuma je poznata po svojim antiupalnim svojstvima već stotinama godina, a u kombinaciji s medom pomaže u temeljnom čišćenju lica od nečistoća, čineći je mekom i glatkom. Pomešajte dve kašike meda, prstohvat kurkume i pola kašike soka od limuna. Nanesite masku na lice i držite je 10 minuta, nakon toga isperite toplom vodom, a zatim hladnom da biste zatvorili pore. Izbegavate područje očiju zbog kurkume i soka od limuna.


Maska od meda i kupusa - Zvuči kao čudna kombinacija, ali ova maska je neverovatno dobra za suvu kožu. Skuvajte nekoliko listova zelja i dobro ih propasirajte. Dodajte malo meda i dve kašike soka od limuna. Sve dobro izmešajte i nanesite na lice i vrat. Isperite hladnom vodom kad osetite da se maska osušila.


Maska od meda i zobi - Još jedna odlična maska za suvu kožu. Pomešajte dve kašičice mlevenih zobenih pahuljica, jednu kašičicu meda, par kapljica limunovog soka i 1 belance. Stavite je na lice, izbegavajući područje oko očiju, i ostavite petnaestak minuta. Operite lice hladnom vodom.



 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
37
Maske protiv bora

Maska protiv bora lica

Izmesati 3.kasike punomasnog mekog sira,zumanac,sneg od jednog belanca,
jednu kasiku grozdjenog secera,ili zutog secera,sve naneti na lice da odstoji 30.minuta,
nakon toga isprati lice.Masku koristiti dva puta nedeljno.

Dve kasike meda i jedno belance umesajte u kašu.
Neka stoji na licu 20 – 30min. Isperite vrucom, zatim hladnom vodom.
(Ovu masku ne smete precesto upotrebljavati)


Maska protiv bora oko ociju

Izrendati krompir,staviti ispod ociju da odstoji 30.minuta,
posle isprati mlakom vodom.

 
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Demi Mur briše bore grejanjem lica

Američka glumica Demi Mur, koja je u braku sa znatno mlađim kolegom Eštonom Kučerom, godišnje potroši oko 150.000 dolara na razne kozmetičke tretmane kojima pokušava da ostane zauvek mlada.

95066_zabdemi02-foto-afp_f.jpg


Demi je nedavno postala fan novog tretmana za zatezanje kože “Thermage”, koji je košta 3.000 dolara svaki put kada otvorili vrata dermatološke ordinacije. U pitanju je nova tehnika koja koristi radio-frekvenciju kojom se dublji slojevi kože zagrevaju dok se površina kože rashlađuje. Cilj tretmana je da se nehirurškim putem zategne postojeći kolagen i stimuliše rast i proizvodnja novog kolagena, te koža poprima gladak i zategnut izgled. Demi je navodno toliko oduševljena ovom procedurom da svake nedelje odradi po jedan tretman, a budući da na fotografijama izgleda podjednako sveže i bez bora kao i njene duplo mlađe koleginice, čini se da tretmani daju rezultata. Glumica, koja sada ima 48 godina, podvrgla se nizu estetskih korekcija. Ona je platila više od 300.000 dolara za ugradnju silikona u grudi, za liposukciju, zatezanje lica i kože na kolenima.
Za razliku od Demi, Sindi Kraford kaže da je za njen izgled zaslužno specijalno jutarnje umivanje mešavinom mleka i mineralne vode. Manekenka tvrdi da upravo zbog toga deluje mladoliko i sveže.



Izvor:Blic
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Vitamini brišu bore

Vitamini brišu BORE

Postoji čitav niz kozmetičkih preparata koji pomažu u prevenciji bora, koje su prvi znaci starenja, ali njihova pojava može se odložiti i uz pomoć određenih namirnica.

vitamini1.jpg


Najbolje bi bilo da u ishranu uvrstite namirnice bogate vitaminom C - agrume, crvenu papriku, kivi; vitaminom A - džigericu, jaja, ribu, riblje ulje, punomasne mlečne proizvode, tamnozeleno lisnato povrće i žuto-narandžasto povrće i voće (šargarepa, bundeva, kajsija, breskva...); a pogotovo namirnice bogate vitaminom E - jaja, orahe i drugo jezgrasto voće, pšenične klice, semenke suncokreta i bundeve, hladno ceđena ulja (maslinovo, kukuruzno, sojino...)


Ovi vitamini podstiču regeneraciju i intenzivno ishranjuju kožu. Takođe, možete da stavljate osvežavajujuću masku od svežeg krastavca ili meda pomešanog sa nekoliko kapi uljanog rastvora vitamina A i E. Vrlo su kvalitetne kreme i maske na bazi aloje, koja pospešuje regeneraciju kolagena.

Savetuje se uzimanje nekog kvalitetnog i mulitvitaminskog preparata sa dodatkom koenzima Q10 i omega 3-6-9 masnih kiselina, koji će pospešiti obnavaljanje ćelija i tonusa kože. Svakako se treba posavetovati sa kozmetičarem ili dermatologom.

Dobar izbor je odgovarajuća hidratantna krema, a pogotovo hidratantni serum sa većim procentom vitamina C. Nađite vremena za šetnju na svežem vazduhu, dovoljno spavajte, to će najviše pomoći da se koža oporavi, a delovaće blagotvorno i na imunološki sistem.

vitamini3.jpg

Ako ste pušač, obavezno ostavite cigarete, jer duvanski dim sadrži veliki broj supstanci koje ne samo što podstiču ubrzano starenje kože, već pogubno deluju na kompletan organizam.

Izvor: Top zdravlje



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ispeglajte bore bez botoksa

Ispeglajte bore bez botoksa

24 sata 31.01.2011 15:30



Sve žene su se našle u situaciji da stanu pred ogledalo i ugledaju bore za koje nemaju pojma kada su ih dobile... Estetska hirurgija i tretmani laserima jesu napredovali, ali zašto biste plaćali mnogo i puštali da vam ubrizgavaju botoks kada ne morate da krenete tim putem da biste izgledali mlađe. Najbolji svetski šminkeri, dermatolozi i frizeri otkrivaju trikove koji će vam pomoći u tome.

Šminker „Lankoma” Sendi Linter kaže da ako već želite da našminkate samo jedan deo lica, neka to budu oči. Ništa ne ostari više nego kada stavimo samo karmin.
Ona kaže da „žena može da deluje ispijeno što je starija”, pa preporučuje da se ne koriste suviše svetli puderi. Korektor ne koristite samo da prikrijete crvenilo, već i da naglasite neke delove lica. Nanesite ga ispod očiju, pa ga razmažite nadole do sredine lica. Ako korektor „potone” u bore, to će vas još više ostariti, pa ga stavite što manje.
Oči najbrže prikažu prave godine. Malo sjajne senke na centralnom delu kapka i u unutrašnjem uglu će vam momentalno otvoriti oko. Ipak, izbegavajte „šajmere” koji naglašavaju bore. Da biste vizuelno otvorili oči, braon krejonom iscrtajte liniju tik uz gornje trepavice, a ispod obrva nanesite sasvim svetlu senku.
Uvek definišite obrve.
Olovka za usta čini čuda. Koristite neutralne boje, a olovkom uokvirite usne. Roze i bež nijanse podmlađuju.
Profesionalci se slažu da u neseseru morate imati kremu sa zaštitom, piling i proizvod koji je antioksidant.
Ukoliko već birate preparate koji će ublažiti posledice starenja C vitamin je najbolji, ali serum sa ovim vitaminom stavljajte noću jer je osteljiv na sunce. Koža će vam se osvežiti, a sprečićete i oštećenja. Drugi antioksidansi koje preporučuju su vitamin E, resveratol i zeleni čaj. Piling je ključan za podmlađivanje kože lica, a pomaže i u odstranjivanju tamnih fleka.

Duga kosa nije samo za mlade

ŠIŠKE -
Čuveni njujorški frizer Oskar Blandi kaže da je pogrešno što žene često kada zađu u godine nose kratku kosu. Važno je samo da frizura odgovara obliku lica. On predlaže dobro stepenovane frizure i šiške koje mogu da prekriju bore na čelu. Tu je i bob frizura, a dužinu prilagodite kvalitetu svoje kose. Ukoliko imate problem sa lomljivom i tankom kosom, bolje je da se opredelite za kraće frizure. Dužina se određuje prema gustini kose.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Vitaminima protiv bora

14. 02. 2011. 08:00h | S media


Vitaminima protiv bora

Postoji čitav niz kozmetičkih preparata koji pomažu u prevenciji bora, koje su prvi znaci starenja, ali njihova pojava može se odložiti i uz pomoć određenih namirnica.

130290_lice_f.jpg
Svakodnevna masaža lica usporiće pojavu bora

Najbolje bi bilo da u ishranu uvrstite namirnice bogate vitaminom C - agrume, crvenu papriku, kivi; vitaminom A - džigericu, jaja, ribu, riblje ulje, punomasne mlečne proizvode, tamnozeleno lisnato povrće i žuto-narandžasto povrće i voće (šargarepa, bundeva, kajsija, breskva...); a pogotovo namirnice bogate vitaminom E - jaja, orahe i drugo jezgrasto voće, pšenične klice, semenke suncokreta i bundeve, hladno ceđena ulja (maslinovo, kukuruzno, sojino...)

Ovi vitamini podstiču regeneraciju i intenzivno ishranjuju kožu. Takođe, možete da stavljate osvežavajujuću masku od svežeg krastavca ili meda pomešanog sa nekoliko kapi uljanog rastvora vitamina A i E. Vrlo su kvalitetne kreme i maske na bazi aloje, koja pospešuje regeneraciju kolagena.

Savetuje se uzimanje nekog kvalitetnog i mulitvitaminskog preparata sa dodatkom koenzima Q10 i omega 3-6-9 masnih kiselina, koji će pospešiti obnavaljanje ćelija i tonusa kože. Svakako se treba posavetovati sa kozmetičarem ili dermatologom.


Dobar izbor je odgovarajuća hidratantna krema, a pogotovo hidratantni serum sa većim procentom vitamina C. Nađite vremena za šetnju na svežem vazduhu, dovoljno spavajte, to će najviše pomoći da se koža oporavi, a delovaće blagotvorno i na imunološki sistem.


Ako ste pušač, obavezno ostavite cigarete, jer duvanski dim sadrži veliki broj supstanci koje ne samo što podstiču ubrzano starenje kože, već pogubno deluju na kompletan organizam.


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Novitet u borbi protiv bora - puževa sluz

Novitet u borbi protiv bora - puževa sluz

Blic žena

Puževa sluz je jako korisna u pomlađivanju kože. Na bazi ovog fermenta, kolumbijska kozmetička kompanija "Laboratorios Lissia" je osmislila i promovisala kremu "Capibell" koja će se uskoro prodavati u britanskih parfimerijama.

15131_krema_hf.jpg 15130_Girls_A_beautiful_face_009052__hf.jpg

"Capibell" krema za lice na bazi puževe sluzi, prema rečima proizvođača, neguje i "pegla" kožu. Idealna je za starije žene i vrlo je efikasna u uklanjanju bora.

Ideja da se od sluzi napravi krema je "rođena" sasvim slučajno, jer su naučnici u laboratoriji uvideli da su im posle "rukovanja" puževima u akvarijumu ruke mekane, glatke i svilenkaste.

Krema košta deset dolara i poslednja je u nizu neobičnih proizvoda za negu kože životinjskog sastava. Ovoj kremi prethodili su serum za kožu na bazi zmijskog otrova, dok su ribice koje obavljaju pedikir, odnosno grickaju mrtvu kožu na stopalima, već stara vest.
 
Natrag
Top