Sve o zdravlju i nezi ruku i noktiju

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Nokti slatki kao kolačići (VIDEO) [/h]


Pogledajte kako da nalakirate nokte tako da vam poprave dan svaki put kad ih vidite! Uopšte nije toliko teško.

news_10706.jpg


1. Počnite tako što ćete nalakirati sve nokte u roze, sem srednjeg prsta - kod njega nalakirajte samo vrh.

2. Četkicom izvucite tamnije roze pruge. Na srednjem prstu samo na vrhu.

3. Napravite "oblačić" od belog laka na srednjem prstu i na vrhu napravite srculence od tamno roze laka. Stavite i nekoliko svetloroze tačkica.

4. Na kraju zaštitite svoj
dizajn slojem bezbojnog laka. I to je to!



[video=youtube_share;HocHWFbv-VI]http://youtu.be/HocHWFbv-VI[/video]





Izvor: S media
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Dosadio vam običan manikir? Probajte ovo! (1.deo)

Dosadio vam običan manikir? Probajte ovo! (1.deo)

Dosta je bilo običnih noktiju, hajde da probamo nešto novo!

Pandice na noktima

Volite životinje?

2.jpg
Samo za preciznu ruku...

Treba vam malo preciznija ruka, crni i beli lak...


"Novinski" nokti

Prošetajte nokte sa slovima...

3.jpg
Neobično...

Ne brinite, ne skidaju se slova lako zahvaljujući zaštitnom, providnom laku s kojim završavate "proces":


"Starke" i na noktima

Volite Konvers patike, popularne "starke"? E, onda neka vam se nokti slažu sa patikama.

4.jpg
Da se slažu nokti s obućom

Pratite savete:


Izvor: Vestionline




 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Dosadio vam običan manikir? Probajte ovo! (2.deo)

Dosadio vam običan manikir? Probajte ovo! (2.deo)

Dakle, rekle smo da ne želimo više klasičan manikir već drugačiji, šareniji... Pogledajte naše današnje predloge kako da ulepšate nokte i iznenadite okolinu...

Patkice i mehurići

2.jpg
Deca će se oduševiti...

Sladak detalj:


"Muzički" nokti

3.jpg
A nije teško nacrtati

Idealno za umetnice:


"Mustaći" nokti

4.jpg
Smešno i lepo

Jako zanimljivo:


Zimsko drveće

5.jpg
Samo kad ste odmorne i imate vremena

Potrebna je malo veštija (da ne kažemo-smirenija) ruka:



Izvor: Vestionline




 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Kako do čvrstih noktiju koji se ne listaju [/h]


Ako želite da imati lepe i negovane ruke i nokte morate da se pridržavate jednostavnih pravila.


news_10828.jpg


Baš kao i vašoj koži, i vašim noktima potrebna je nega i hidratacija. Gubitak vlažnosti umanjiće elastičnost noktiju, pa će doći do pucanja, ljuštenja i listanja.

1.
Ishrana

Kroz ishranu unesite dovoljno vitamina i minerala posebno sumpora (beli i crni luk, mahunarke) biotina (pečurke, šargarepa, banana) i kalcijuma (pasulj, sir, suve smokve). Postoje i dodaci
ishrani koji sadrže vitamine i minerale potrebne organizmu, pa tako i vašim noktima.

2. Loše navike

Grickanje noktiju je ružna i loša navika kako za vaše zdravlje tako i za vaše nokte. Ali, i guljenje starih slojeva laka šteti noktima. Alp želite da imate lepe nokte kontrolišite svoje ponašanje.

3. Zaštita


Prilikom obavljanja kućanih poslova zaštitite vaše ruke. Ne zaboravite da stavite gumene rukavice kako vam hemikalije ne bi oštetile kožu i nokte.

4. Nega

Ne zaboravite na negu kožice oko noktiju. U posudicu sipajte bademovo ili maslinovo ulje i umočite nokte nekoliko minuta, a zatim blazinicom natopljenom uljem masirajte nokte i vrhove prstiju. ***
Šta nokti otkrivaju o vašem zdravlju?

5. Proizvodi

Odstranjivači laka za nokte najčešće sadrže sastojke poput formaldehida, toluena i acetona koji isušuju nokte. Bolje odaberite uljani odstranjivač laka bez acetona, piše Zadovoljna.







S media
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Top-trendovi za nokte u 2012.

02. 03. 2012.
PRESS

Top-trendovi za nokte u 2012.

Noviteti: Ukoliko želite da u potpunosti budete u trendu, saznajte kako bi ove sezone trebalo da izgledaju vaši nokti.

1.jpg

Obrnuti francuski manikir
Svake godine smenjuju se trendovi odeće, obuće, frizura, načina šminkanja, ali i manikira. Što se 2012. godine tiče, kada je u pitanju ulepšavanje noktiju, po svemu sudeći ona ne donosi ništa revolucionarno novo, uglavnom su to malo modifikovani trendovi iz proteklih nekoliko sezona.
Ipak, ukoliko želite da u potpunosti budete u trendu, saznajte kako bi trebalo da vam izgledaju nokti.

Neutralne boje
Ove godine su popularne diskretne nijanse boje kože i kremroze, koje su savršenom kontrastu sa šarenom odećom jarkih boja koje su u trendu. Kad su u pitanju ove nijanse, veoma je važno da lak bude
savršeno nanet i bez ikakvih nepravilnosti. Lepota i ženstvenost su bili najuočljiviji trendovi i na modnim revijama. Manekenke su uglavnom imale nokte tamnocrvenih i plavih tonova, kao i diskretne pastelne nijanse.

2.jpg

Boja nane
Pored prirodnih nijansi, najveći hit sezone je boja nane. Ovu boju u
ponudi
ima većina proizvođača lakova za nokte, što potvrđuje da je glavi trend sezone.

Sklad usana i noktiju
Već godinama nam modni poznavaoci poručuju da je kombinovanje iste boje na usnama i noktima totalno „aut". Međutim, novi trend upravo diktira da boju laka za nokte uskladite s nijansom na usnama - bilo da se radi o narandžastoj, crvenoj ili boji kože.

3.jpg

Svaki nokat različit
Prošle godine bilo je popularno da jedan nokat bude nalakiran u više boja. Međutim, ove godine je moderno da svaki nokat bude u drugoj boji. Ako želite ovakav izgled, ali sofisticiranu verziju, probajte da svaki nokat nalakirate različitim nijasama iste boje, od najsvetlije do najtamnije.

Obrnuti francuski manikir
Ovakav manikir nije ništa novo, postao je popularan 30-ih i 40-ih godina prošlog veka, a među trendove se vratio prošle godine, a ove sezone je na vrhuncu popularnosti. Ovakav način lakiranja noktiju nije ništa komplikovaniji od klasičnog „frenča" - prvo na ceo nokat nanesite jednu boju laka i sačekajte da se dobro osuši. Zatim na koren nokta zalepite
nalepnicu u obliku polumeseca i ostatak nokta nalakirajte drugom bojom. Ostavite da se osuši, skinite nalepnicu i sve poravnajte providnim. Želite li malo drugačiju varijantu - umesto ovalnog oblika isprobajte oblik trougla.

4.jpg

Vrhovi u boji
Ovo je običan francuski manikir, samo su boje koje ćete nalakirati na vrhove noktiju drugačije. U ovom slučaju sve kombinacije su dozvoljene, od boje kože do kombinovanja kontrastnih boja, kao što su plava i narandžasta ili ljubičasta i žuta.

Ombre
Još jedan trend koji se nastavlja iz prošle godine i podrazumeva prelivanje boja. Ove godine je popularan ombre u jednoj boji - iz tamnije u svetlije nijanse.

5.jpg

Kaligrafija
Da biste nokte ukrasi kaligrafijom, neophodno je da budete veoma vešti sa četkicom za lakiranje. Najupečatljiviji izgled koji je viđen na ovogodišnjim modnim revijama je inspirisan Azijom.

 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Za pola sata odradite kućni manikir za početnice [/h]



Šta je manikir zna svaka žena, ali malo njih zna da ga sebi dobro i pravilno odradi.

news_10862.jpg


Manikir je kozmetički tretman pomoću kog naši nokti izgledaju zdravije, urednije i negovano. Koriste se raznorazne kreme, ulja, parafin i masaža, a kvalitetan i dobro odrađen manikir tretman mora da očisti i oblikuje nokte, i da uredi područje oko noktiju,
posebno zanoktice.

Manikir koji uključuje masažu daje našim rukama umirujući osećaj prijatnosti. Takođe još postoje tretmani noktiju poput ugradnje veštačkih noktiju ili geliranja ili pak oslikavanje noktiju malim umetničkim delima!

Većina žena odlazi u kozmetičke salone na manikir, ali uz malo treniranja možete ga sami uraditi kod
kuće jer traje oko tridesetak minuta. Važno je da sebi ostavite dovoljno vremena kako bi lak stigao da vam se osuši. Uz malo veštine sami ćete naučiti kako da imate predivne nokte.

Pre nego što počnete da uređujete nokte, biljnim acetonom odstranite stari lak i namočite
ruke u toploj vodi desetak minuta. Ruke osušite nežnim “tapkanjem” peškirom i pomoću štapića za potiskivanje kožice oko noktiju potisnite omekšanu kožicu.

Makazicama ili grickalicom odstranite uništene, puknute ili predugačke nokte, zatim turpijom oblikujte željeni oblik noktiju. Ako imate turpiju koja takoreći polira nokte, svakako je upotrebite jer će rezultat biti zadivljujuć – nokti će vam se jednostavno sjajiti.

Sada sledi lakiranje osnovnim premazom. Ovaj korak ne biste smeli da preskočite jer će vam nakon njega nokti izgledati kao da ih je radio pravi profesionalac. Osnovni premaz za nokte se brzo suši, već nakon nekoliko minuta možete početi da nanosite onaj lak za čiju boju ste se odlučili. Pripazite da vam ruka bude mirna, ali ukoliko malo i pogrešite, uvek to možete da ispravite pomoću acetona i štapića za uši.

Posle manikir tretmana, obavezno odvojte dovoljno vremena da bi vam se lak u potpunosti osušio, piše Zanosna.







S media
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Lepo ili bizarno: Manikir od zmijske kože

Lepo ili bizarno: Manikir od zmijske kože

Već je poznato da širom sveta postoje različiti tretmani za lepotu, poput uboda pčela ili izmeta lastavice, a sada su životinje našle i u ponudi salona za manikir. Naime, najnoviji hit u Njujorku su manikir i pedikir od zmijske kože.

224035_manikir--zmijska-koza-01_f.jpg

Pa eto, izvolite, "manikirajte se"...

Ideja da zmijske košuljice stavlja na nokte svojih mušterija, kozmetičar Teri Silaći dobila je kada je njen sin pronašao kožu koju je zmija odbacila.

Tretman nanošenja nije nimalo lak i može da traje i preko dva i po sata, jer se košuljica seče kako bi savršeno prekrila svaki nokat, a zalepljena je gelom za izlivanje, koji se suši pod UV lampom.

Teri kaže da ovakav manikir može da traje do tri nedelje, a pedikir i do 3 meseca. Ipak, za ovakav manikir moraćete da izdvojite 98 dolara po noktu, dok ćete za svaki nokat na nozi morati da platite 120 dolara.


224034_manikir--zmijska-koza-02_iff.jpg
Tretman nanošenja može da traje i po dva i po sata

Izvor: Lepota i zdravlje




 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Ovog proleća moderni su nokti u boji nane






Rafovi parfimerija izdaleka se zelene. To je od bočica s lakovima boje nane, zelenog čaja, trave, pupoljaka, morskih talasa.


25108_12_iff.jpg

Skratite nokte


Kratki nokti su rizik s mu*škarcima. Oni vole dugačke, sedefaste i crvene. A moderni su kratki, što je razumljivo s obzirom na boje koje se nose. Zamislite dugačke zelene nokte?! O, ne! Dakle, grubljom stranom turpije skratite nokte, a potom ih fino oblikujte nežnijom stranom.
Zanoktice nemojte da sečete, već kožicu potiskujte štapićem. Prethodno držite prste potopljene u blagom rastvoru sapuna i vode kako bi zanoktice omekšale, kaže Lepa Mastilović, kozmetičarka.



Ispolirajte ih

• Jednom nedeljno ispolirajte nokte. To poboljšava cirkulaciju.
• Poliranje po ruci treba da traje oko dva minuta, s tim da pritisak ne sme da bude prejak kako ne biste oštetili nokte.
• Uvek imajte pri ruci kremu za ruke i mažite ih kad god se setite. Što češće, to bolje.
• Od toga će vam ruke biti mekše, a nokti jači i zdraviji.
• Za ruke je jako dobro parafinsko pakovanje. Ono zaista podmlađuje kožu, a nije skupo. Uradite ga jednom mesečno.


22705_9_iff.jpg


Nahranite ih

Ako imate suve i lomljive nokte, verovatno nemate dovoljno vitamina A i kalcijuma. Jedite šargarepu i pijte više mleka.
Nokti savijeni nadole znak su manjka proteina, folne kiseline i vitamina C. Jedite jaja i što više voća.
Bele tačke na noktima pokazuju manjak kalcijuma i cinka.
Tamnocrvena boja pokazuje slab metabolizam zbog konzumiranja teške, slane i masne hrane. Bacite se na dijetu.


Podloga, pa lak

• Kao podlogu stavite bezbojni lak koji štiti nokte od listanja i pucanja.
• Osim toga, zahvaljujući podlozi, nokti će vam biti čisti kad skinete lak u boji. Lak će vam duže trajati, a boja će biti intenzivnija.
• Da podsetimo, svaki sloj laka mora da se osuši pre nego što se nanese novi.
• Nemojte skidati i ponovno nanositi lak za nokte više od dvaput nedeljno. To isušuje nokte. Umesto acetonom, skidajte lak uljanim preparatima koji ujedno i neguju nokte.







Izvor: Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Privucite poglede predivno nalakiranim noktima (VIDEO)





Glamurozna kombinacija crvene i zlatne idealna je za izlazak u grad, bilo da je povod elegantna prilika ili odlazak u klub. Uz malo truda, lako može pivlačiti pažnju i na vašim rukama.

news_11887.jpg


1. Nanesite dva tanka sloja tamno fuksija laka za nokte.

2. Kada vam se lak osuši, sunđerom za šminku nanesite zlatne slojeve.
Prvi sloj zlatnog laka stavite na dve trećine, drugi na polovinu, a treći samo na vrh nokta.

3. Premažite slojem bezbojnog laka sa finim šljokicama za glamurozan finiš.



[video=youtube_share;5oYGL8V-Ip8]http://youtu.be/5oYGL8V-Ip8[/video]





Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Napravite sami predivne maske za ruke





Kako su naše ruke neretko izložene spoljašnjim uticajima koji ih isušuju i čine grubim, potrebna im je konstantna i adekvatna nega. Zašto biste trošili novac na skupe kreme kada i sami, kod kuće, možete da napravite maske za negu. Predstavljamo vam nekoliko recepata.



Maska od krompira.

Skuvajte 2-3 krompira, izgnječite ih i dodajte mleko da se formira testo. Nanesite još uvek toplu smesu na vaše ruke i ostavite je sve dok se ne ohladi. Posle toga operite ruke mlakom vodom i obilno nanesite omiljenu hidratantnu kremu.


Gel – maska.

Ako
svakodnevno upotrebljavate deterdžent, bilo za pranje suđa ili veša, onda će ova maska postati vaš najbolji prijatelj. Pomešajte 40 ml tople prokuvane vode, 4 grama palente i 50 grama glicerina. Nanesite na kožu i neka ostane 10 minuta, a zatim isperite.

Maska od skroba.

Ukoliko je vaša koža na rukama upaljena, ova maska će biti idealna za vas, jer ima umirujući efekat. Izgnječite dva ispržena krompira, zatim dodajte 50 ml mleka i jednu kašiku maslinovog ulja. Stavite smesu na ruke i stavite pamučne rukavice. Ostavite ovu masku da deluje najmanje 10 minuta, a zatim isperite.

Maslinovo ulje.

Jedna od najjednostavnijih i najjeftinijih domaćih maski sadrži samo jedan sastojak – maslinovo ulje. Nanesite malo maslinovog ulja na ruke, stavite na njih pamučne rukavice i ostavite preko noći. Kada se probudite ujutro, namažite kremu na ruke i videćete da su vaše ruke neverovatno mekane i hidratizovane.






Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Natrag
Top