Sve o zdravlju i nezi ruku i noktiju

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Šta boja laka za nokte govori o vama

Šta boja laka za nokte govori o vama

Otkrivamo kakve osobe nose određenu boju na noktima, odnosno šta koja boja poručuje okolini.

news_14860.jpg

Letris Ajsmen u SAD važi za
vodećeg stručnjaka za boje. Mnoge velike kompanije traže njene usluge, koje ona dobro naplaćuje, ali ova Amerikanka ima i svoj blog na kojem, naravno besplatno, možete da pronađete mnoge savete vezane za boje, pa tako i priču o lakovima za nokte. Saznaćete kakve osobe nose određenu boju na noktima, odnosno šta koja boja poručuje okolini.

Crveni: Ovu boju laka za nokte nose nostalgične i tradicionalne osobe, ali koje istovremeno žele da skrenu pažnju na sebe i to u seksualnom smislu.

Tamnobordo: Ovakav lak najčešće je
izbor
žena koje vole eleganciju u svakom smislu.

Narandžasti: Nose ga bezbrižne osobe.

Ljubičasti: Vole ga kreativne žene.

Plavi: Izbor je neustrašivih žena, jer na taj način odstupaju od normi i pokazuju da su spremne da eksperimentišu.

Zeleni: Ovu boju na noktima rado nose dinamične žene, koje raznim nijansama pokazuju svoju energiju i neiscrpnu volju za novim izazovima.

Žuti: Boju sunca vole optimistične osobe, koje na taj način okolini poručuju da su srećne i zadovoljne.

Bezbojni ili neutralni: Za njega se opredeljuju stabilne i pouzdane žene, na koje uvek možete da se oslonite.

Sa šljokicama: Lakove koji u sebi imaju zvezdice i šljokice nose dinamične osobe koje žele da budu primećene.

Metalik: Srebrne i zlatne metalik lakove vole intrigantne osobe, sklone izazovima.

Izvor: S media




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Najskuplji lak za nokte na svetu

Najskuplji lak za nokte na svetu

Pogledajte kako stoji lak za nokte od 250 hiljada dolara.

news_13985.jpg

Ovaj lak je cenom nadmašio čak i dosad najskuplji lak za nokte
brenda "Models Ovn", za koji su trendi devojke morale da izdvoje čak 130 hiljada dolara.

Novi najskuplji lak za nokte na svetu zove se "Crni dijamant" i sadrži 267 karata crnih dijamanata, a portparoli brenda Azature predstavljaju ga kao nešto što svaka bogatašica koja drži do sebe mora da ima.

unutrahwh.jpg

Ova skupocena bočica laka za nokte u prodaji će se naći krajem ovog
meseca
u losanđeleskoj prodavnici Azature, a razni portali s nestrpljenjem iščekuju da vide ko će uopšte kupiti ovakav luksuzan, ali sulud proizvod.

Izvor: S media




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Za nežne i lepe ruke

Za nežne i lepe ruke

Pored lica, ruke su najizloženiji deo tela i lako otkrivaju godine. Da bi izgledale lepo, neophodno je da ih redovno negujete. Koža na rukama je tanka i osetljiva, zbog čega lako gubi svežinu i lepotu. Posebna zaštita potrebna im je u svako doba godine, posebno kada su izložene hladnoći i vetru.

861_ruke_f.jpg
Da bi izgledale lepo, neophodno je da ih redovno negujete...naročito zimi

* Da bi koža ruku bila potpuno čista, uradite prvo piling sa mekinjama i isperita ga mlakom vodom. Zatim pomešajte kašiku limunovog soka, kašičicu maslinovog ulja i kašičicu meda. Ovom masom masirajte ruke i nokte petnaestak minuta, povremeno dodajući pomalo toplog čaja od kamilice, koji će pomoći upijanje ove hranljive smese u dublje slojeve kože. Još bolji efekat dobićete ako ruke stavite u najlon kesu ili rukavice i držite ih još pola sata. Posle toga dovoljno je da ruke isperete mlakom vodom. Piling možete da radite jednom nedeljno ili u seriji 10 tretmana svakodnevno.

* U posudi ili manjem lavoru napravite kupku za ruke od tople vode, kašike meda i soka jedne pomorandže. Ruke držite u vodi oko 15 minuta. Zatim uradite piling sa pola šake kukuruznog griza, isperite ruke bez sapuna i namažite odgovarajuću kremu za ruke.

* Litar punomasnog mleka zagrejte nešto malo više od temperature tela, pa u njemu ratsvorite kašiku meda. Onda uradite piling kristal šećerom, isperite ga i osušite ruke. Zatim ih potopite u toplo mleko i masirajte 15 minuta. Na kraju ih obrišite i nanesite kremu. Kupku ostavite u frižider za sledeći dan.

* Za noktekoji se lome napravite toplu kupku od maslinovog ili ricinusovog ulja, kašičice meda i malo limunovog soka. Svako veče nokte natopite ovom smesom po 15 minuta, a za to vreme ih masirajte, posebno koren nokta. Budite uporni, jer je noktima potrebno tri meseca da se regenerišu.

* Ukoliko imate staračke fleke i pege po rukama možete ih ukloniti pomoću losiona od sedefa. Sokom od limuna prelijte nekoliko školjki sa sedefom i ostavite da odstoje preko noći. Sok procedite kroz gazu i dodajte kašiku meda. Losion sipajte u malu bočicu i sa njim čistite pege i fleke na rukama od 4 do 5 puta dnevno ne ispirajući ga. Losion obavezno čuvajte u frižideru.

Izvor: Večernje novosti




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Rešenje za devojke u žurbi: Lakovi u kapsulama

Rešenje za devojke u žurbi: Lakovi u kapsulama

Ništa ne izgleda tako neuredno kao izlizani lak na noktima, ali kome je do toga da stalno sa sobom vuče bočice lakova u torbici?

282523_lak-za-nokte_f.jpg
Lak za nokte u kapsulicama

Problemi iskrzanog laka na noktima doskočila je maštovita preduzetnica Džejn Šab, osmislivši kolekciju lakova "Capsule Collection Dose". Ona je lakove u širokom spektru boja pretočila u male bočice koje liče na pilule i koje je lako nositi i u najmanjoj torbici.

Svaka "doza" je napravljena u tri nijanse pa nokti ne samo da mogu da se doteraju u svakom trenu, već i na brzinu promeni njihova boja.

Izvor: Vestionline




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Osam saveta za jake i zdrave nokte tokom zime

Osam saveta za jake i zdrave nokte tokom zime

Hladnoća može da isisa život iz vaše kože, pa tako i noktiju, zato se potrudite da sačuvate i poštedite vaše ruke kako bi imali zdrave i jake nokte cele zime.

1.jpg

Niske temperature i izloženost zimskim vremenskim uslovima može da izazove suve, krte nokte sklone lomljenju i infekcijama. Dovedite svoje nokte u red ove sezone uz sledećih 8 saveta.

1. Nanosite kremu redovno
Hidrirane ruke su zdrave ruke i zimi nema ničeg boljeg za negu kože ruku i noktiju od svakodnevnog ovlaživanja. Tokom zime, koža na rukama i nokti imaju tendenciju da postanu suvi, ispucali i grubi, pa redovno nanošenje krema ne samo da će vam pomoći da sačuvate vašu kožu, ali će takođe učiniti da vaši nokti budu zaštićeni te da ostanu jaki i zdravi. Kad god nanosite kremu na ruke, postarajte se da je utrljate u svoje zanoktice i oko nokta radi dobre hidratacije i ishranjenosti.

2. Pijte više vode
Zimsko vreme i grejanje je kombinacija koja posebno isušuje ruke te lako može da poništi vaše napore u hidriranju kremama. Kada nokti gube vlagu oni postaju prirodno slabi, pa su moguća česta oštećenja noktiju. Da biste to izbegli, naročito u zimskom periodu, važno je da ostanete dobro hidrirani, a najbolji način da to postignete je da pijete više vode. Lekari preporučuju najmanje osam čaša vode dnevno.

3. Masirajte zanoktice
Uz hidrataciju, važno je da izmasirate nokte i zanoktice. Neka vam postane svakodnevna navika da utrljavate vazelin na nokte i zanoktice ili pak dodajte nekoliko kapi ulja za zanoktice da bi ojačali svoje nokte i sprečili dalja oštećenja. Zapamtite da i samo guranje vaših zanoktica unazad ili njihovo sečenje može da dovede do infekcije i ošteti zdravlje noktiju.

4. Odmorite nokte od laka
Dajte vašim noktima malo vremena i prostora za disanje, pa napravite predah od laka za nokte i vašeg redovnog manikira. Neki lakovi sadrže hemikalije kao što su aceton i formaldehid pa mogu da ugroze prirodni sloj proteina na noktima koji pomaže i štiti naše nokte. Primena laka za nokte suviše često može da izazovu promenu boje noktiju, ostavljajući za sobom užasne žute mrlje na vašim noktima.

5. Jedite proteine
Kada sve drugo ne uspe, usmerite se na vašu ishranu za poboljšanje zdravlja svojih noktiju. Ishrana bogata proteinima će osigurati da nokti dobijaju potrebne hranljive materije koji su im potrebni da ostanu jaki i zdravi. S obzirom da su nokti sačinjeni od proteina keratina, važno je da se konzumira hrana bogata proteinima za bolji rast noktiju.
Odlični izvori proteina kao što su sočivo, pasulj, jaja, piletina i zob su od suštinskog značaja za održavanje jakih, zdravih noktiju, posebno u zimskom periodu.

6. Nosite rukavice
Zimi noseći rukavice ne samo da štitite ruke od oštre hladnoće i vremenskih
prilika
, već takođe štedite svoje nokte da ne postanu preterano suvi. Tople rukavice koje zimi nosite napolju čini kožu mekom i glatkom, što takođe prija vašim noktima. Nošenje rukavica kada ste unutra može da pomogne da sačuvate svoje nokte ukoliko radite kućne poslove ili perete sudove. Izloženost hemikalijama dok čistite i višak vode može da osuši nokte, ostavljajući ih krtim i lako lomljivim.

7. Izbegavajte odstranjivač laka sa acetonom
Izbegavajte svako sredstvo za uklanjanje laka sa acetonom ili formaldehidom, jer su suviše teški za nokte i mogu da izazovu da se nokti osuše, čineći ih krtim i sklonim pucanju. Umesto toga, opredelite se za odstranjivače sa acetat formulama kako bi očistitli svoje nokte te ih učinili svežim i hidriranim. Prebacivanjem na ovakvu kozmetičku rutinu na lak način možete da sačuvate svoje nokte da budu zdraviji i jači na duže staze.

8. Turpijajte nokte pravilno
Pogrešnim turpijanjem možete izazvati pregršt problema, a da ne pominjemo da ovo može biti bolno. Da bi svoje nokte održali što jačim zimi, uvek turpijajte nokte u jednom smeru, a ne pokretima u nazad, jer to može da dovede do lomljenja, ljušćenja i daljeg oštećenja noktiju. Imajte na umu da se vlažni nokti lakše lome ili krnje, tako da je najbolje da izbegnete turpijanje neposredno nakon tuširanja ili natapanja noktiju. Zapamtite da uvek turpijate mekom, fleksibilnom turpijom a ne metalnom jer neke mogu da budu i previše oštre za nokte.

Izvor: S media
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Maslina štiti ruke

Maslina štiti ruke

Vrlo efikasan preparat za svakodnevnu negu možete i sami da napravite od maslinovog ulja. Potrebni su: pola decilitra zagrejanog ulja, malo limunovog soka i pamučne rukavice

zp-maslina_620x0.jpg

Da biste je zaštitili od vetra, hladnoće, suvog vazduha u zatvorenim prostorijama i naglih promena temperature, koži ruku potrebna je posebna nega. Vrlo efikasan preparat za svakodnevnu negu možete i sami da napravite od maslinovog ulja.
U pola decilitra zagrejanog maslinovog ulja sipajte nekoliko kapi limunovog soka, promešajte, namažete ruke i navucite pamučne rukavice. Posle pola sata operite ruke blagim sapunom i namažite ih glicerinskom kremom.

(Večernje novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Senzualna, prefinjena ili odvažna: Boja laka za nokte vas odaje

Senzualna, prefinjena ili odvažna: Boja laka za nokte vas odaje

Boja laka za nokte nije samo odraz ličnog stila, već govori i o vašem karakteru i temperamentu, pokazala su istraživanja.

news_17062.jpg

Crvena
boja na noktima otkriva senzualnost

Ako vas kao magnet privlači jarkocrveni lak za nokte, u vama se krije strastvena, senzualna i temperamentna žena puna entuzijazma. Crvena je simbol glamura i najzavodljivija je u svetu boja, tvrdi Leatris Eiseman, stručnjak za boje i izvršna direktorka Instituta Pantone Color.

Bordo lak otkriva sofisticiranu osobu

Ova duboka i tamna nijansa crvene skriva moćnu kombinaciju klasične crvene i ružičaste boje koja je u trendu i jedna je od najelegantnijih u paleti boja, ali i u svetu visoke mode.

Plavi tonovi za samouverene

Ljubiteljke plavih lakova za nokte su neustrašive, smele i samouverene. Rado preuzimaju kontrolu, otvoreno kažu šta misle, a često su i prave kraljice drame i vole da budu zapažene.

Umetničke duše vole ljubičastu

Ljubičasta je kombinacija smirujuće plave i dinamične crvene pa je najkreativnija boja. Jedinstvena energija kao magnet privlači kreativne i samopouzdane žene koje ne žele ništa jednostavno i ne plaše se da iskorače iz mase.

Ružičastu biraju odvažne žene

Jarkoružičasti lakovi su izbor energičnih, žustrih i odvažnih, a nežne nijanse biraju ženstvene i suptilne žene. Zaljubljenice u vintidž stil biraju za nijansu zrelije ljubičasto-ružičaste tonove s diskretnim sivim podtonom.

Šljokice i metalik lakovi odaju divlju prirodu

Zlatni, srebrni i hromirani metalik lakovi za nokte su izbor žena koje vole da zablistaju u punom sjaju. One vole da se osećaju kao kraljice ti potpuno potvrđuju da su "dijamanti ženi najbolji prijatelji" jer obožavaju svetlucavi, skupoceni nakit i redovno na sebi imaju više od jednoga komada. Futuristički hromirani lakovi u dve nijanse su čest izbor vizionarskih duša koje obožavaju sva dostignuća moderne tehnologije. Zlatne, kao i lakove u hladnim bojama čelika, vole nekonvencionalne žene.

Za razliku od lakova metalnog sjaja, svetlucavi lakovi za nokte sa šljokicama otkrivaju živahnu i pomalo divlju prirodu. Lakove sa šljokicama nose žene koje i inače obožavaju gomilu modnih detalja pa svetlucavim lakom dodaju još jedan upadljiv efekt svom stajlingu, tvrdi koloristkinja Leatris Eiseman.

Misteriozne žene nokte boje crno

Ako najčešće birate crni lak za nokte - smeli ste, srčani i odvažni, ali i vrlo tajanstveni. U vama se krije i pomalo mračna strana karaktera. Ne priznajete norme ni ustaljena pravila.

Izrazito tamne nijanse sive su vrlo neutralne. Imaju isto značenje kao i crna, koja je definitivno najjača i najstabilnija boja, ali i vrlo sofisticirana pa imaju važno mesto u svetu visoke mode, pa tako i manikira.

(24sata, Foto: Gulliver/Thinkstock)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Lakovi koji menjaju boju zavisno od raspoloženja

Lakovi koji menjaju boju zavisno od raspoloženja

Lakovi za nokte koji menjaju boju prema našem raspoloženju ponovno su se vratili! Brand "In the mood" izbacio je kolekciju od osam varijanti u trendi bojama, sa zanimljivim nazivima kao što su "bezobrazna", "kriva", "hiper" i "koketa". Pronađite sebe u jednoj od ovih kombinacija.

1.jpg
Nijansa otkriva u kojoj ste fazi raspoloženja

Stvar funkcioniše tako što se nanesu jedan ili dva sloja, a onda posmatrajte kako se tokom dana boja menja u skladu sa našim raspoloženjem.

Iako izgledaju zanimljivo, pitamo se koliko su praktični za stresne situacije u kojima "neprijateljima" ne želimo da odamo promenu raspoloženja.


Izvor: Vestionline
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ulja za brži rast noktiju

Ulja za brži rast noktiju

Mešavina od maslinovog ulja i limunovog soka je najjednostavniji recept za prirodni rast noktiju

1.jpg

DA li znate da nokti brže rastu tokom toplih, sunčanih perioda godine?

To znači da su nastupajući meseci idealni za to. Ipak, ako želite da ubrzate ovaj proces, možete to da učinite uz pomoć prirodnih ulja.
Mešavina od maslinovog ulja i limunovog soka je najjednostavniji recept za prirodni rast noktiju. U dve kašike ulja stavite 10 kapi limunovog soka. Svakog drugog dana time premažite celu površinu noktiju.
Ostala ulja koja imaju sličan učinak na kosu i kožu su: bademovo, arganovo, ulje od semenki bundeve, semenki lana, ricinusovo ulje... Ulje jojobe i kokosa ima sličan efekat kada je reč o ubrzanom rastu noktiju.
Odličan izbor je i vitamin E. Istisnite ga iz kapsula i svakodnevno time trljajte nokte. Nokti ne samo da će biti duži već i čvršći.
Esencijalna ulja koja će u kratkom vremenskom roku poboljšati kvalitet noktiju su ono o čajevca, lavande, sandalovine, jagorčevine, rastavića, a dobar je i pačuli. Možete da ih koristite pojedinačno ili da od njih, za postizanje boljih rezultata i prijatnijeg mirisa, napravite mešavinu po želji.
Na rast noktiju utiče i način ishrane. Poželjno je korišćenje suplemenata, ali je važno da oni sadrže biotin, deo kompleksa vitamina B koji deluje najbolje u spoju sa vitaminom B12.
Najbolji prirodni način za postizanje boljeg kvaliteta noktiju jeste da jedete više hrane bogate proteinima.
Lisnato povrće, semenke i orašasto voće sadrže važan protein koji će telo pretvoriti u keratin. Takođe, u ishranu uključite i više namirnica bogatih vitaminom C.

(Večernje novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kako da vam lak što duže traje?

Kako da vam lak što duže traje?

Koliko često vam se dogodi da nanesete lak za nokte i u vrlo kratkom roku primetite da je već oštećen na nekoliko mesta? Šta radite u tim situacijama - skidate lak ili samo "popravljate" oštećena mesta?

1.jpg

Koliko često vam se dogodi da nanesete lak za nokte i u vrlo kratkom roku primetite da je već oštećen na nekoliko mesta? Šta radite u tim situacijama - skidate lak ili samo "popravljate" oštećena mesta?

Evo nekoliko saveta uz koje ćete produžiti trajanje laka za nokte...

Nokti moraju biti čisti

Pre nanošenja laka, uvek proverite da li su vam nokti čisti, suvi i ispolirani. Tada će se lak prilikom nanošenja bolje prihvatiti za površinu nokta i duže trajati.

Oprezno s kremama za ruke

Krema za ruke jedan je od glavnih razloga zašto se lak za nokte "ljušti" i ranije otpada - ostavlja tanki sloj na vašim noktima pa lak ne može da prione za nokat. Stoga, pre nanošenja baznog laka, koji je dobar izbor ako želite da postignete trajnost, vatu umočite u aceton i pređite preko površine nokta kako biste uklonili tragove kreme za ruke. Nakon nanošenja baznog laka, pričekajte dva, tri minuta pre nanošenja sloja laka za koji ste se odlučili.

Ne grickajte nokte

Da li je u pitanju nervoza i navika ili jednostavno način na koji vi "režete" nokte, sa svakim "zagrizom" uklanjate i deo boje.

Držite se svjetlijih nijansi

Ako birate tamnije nijanse laka za nokte, svaka "mana" i oštećenje će se više isticati nego kada su vaši nokti lakirani svetlim nijansama. Stoga, ako želite da vaš lak za nokte traje što duže, držite se svetlijih nijansi, poput pastelnih.

Izvor: Ordinacija.hr
 
Natrag
Top