Sve je ovo stvoreno za nas ??

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
The Known Universe by AMNH - YouTube

meni je zapanjujuce kako neko posle gledanja ovog klipa moze da veruje da je sve ovo stvoreno za nas, a jos manje kako mogu da veruju da je na ovu jednu mikroskopsku tacku dosao sin boziji da se razapinje u nekoj pustari, stvarno mora covek da se potrudi da shvati takva verovanja

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zahvaljujem na video materijalu.
Za mene licno je on najveci dokaz Bozje sveobuhvatne ljubavi koja se ispoljava prema svim bicima u beskrajnom svemiru.

Bog nije ogranicen vremenom ni prostorom, on je u tom smislu prisutan i u makro i u mikrokosmosu, on je tvorac svega, i vidljivog sveta koji nas okruzuje i koji mozemo videti golim okom, i sveta koji se moze videti samo pod mikroskopom.

Njegova ljubav i paznja za sva stvorenja nije ogranicena velicinom, i u tome se upravo nalazi sustina njegoove ljubavi, da je on dosao na ovu malu plavu planetu u liku Isusa Hrista da umre za coveka koga je stvorio.
Ma koliko covek mali bio po ljudskom rezonovanju, on i njegova vrednost su ipak velike u Bozjim ocima.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
meni samo nije jasno kako neko moze da veruje da je sve ovo nastalo slucajno? ima mnogo stvari koje su na pravom mestu da bi planeta opstala ne samo jedna pada kazes slucajno

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
niko ne kaze da je nastalo slucajno, planeta je nastala kad su ogromni diskovi gasova padali pod gravitacijom i vecina se skupi u sredini i stvara zvezdu, ostaci gasova koji su zarobljeni gravitacijom zvezde se hlade i od njih nastaju razne planete napunjene raznim elementima

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
a jesi ti bio priusutan kad je sve to nastajalo pa sad svedocis? xD znamo (otprilike) svi mi na koji nacin je nastalo sve ovo, samo je sve ovako idealno, to ne moze slucajno da se desi

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
idealno ? sta je idealno ? Ne moze se reci da nismo imali srece ali daleko je od idealnog ( ako pricamo o zivotu ) , a ako neko hoce da kaze da je neko napravio sve , onda mora da objasni odakle je to nesto doslo i kako je ono nastalo :)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
idealno ? sta je idealno ? Ne moze se reci da nismo imali srece ali daleko je od idealnog ( ako pricamo o zivotu ) , a ako neko hoce da kaze da je neko napravio sve , onda mora da objasni odakle je to nesto doslo i kako je ono nastalo :)

ja nisam rekao da je neko napravio nesto, ja sam rekao da je ne moguce da je ovo nastalo slucajno, pogotovu nas suncev sistem i na nasu planetu koja zavisi od drugih planeta najvise, cak zavisi od jednog meseca koji ne bizaran u suncevom sistemu

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nas sustev sistem nije poseban uopste, nasa planeta je vecinom prekrivena vodom koju ne mozemo da pijemo i na dosta mesta je previse hladna ili previse vruca za ljude, zasto mislis da je nas mesec bizaran ?

Natrag