Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Briga mene hoćeš li ti subotare napustiti, ili će oni tebe potjerati ili ništa od toga neće biti. Bio ti s njima ili izvan njih, antikristovstvo naviještate i ti i oni. Jer ste zadojeni i opsjednuti pijanom proročicom, bogohulnicom i kradljivicom. :smisi:

Rekao Stvarno Slupani.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prosvetiteljstvo je upravo izvelo narod iz mraka srednjovekovnog feudalizma i opsenarstva iz koga proizilaze sve zavere. Prosvetiteljstvo je narodu otovrlo oči da se suoči sa starim poretkom i da shvati da može da se bori za svet demokratije i slobode. Protiv svakog ugnjetavanja..verskog, političkog itd...to su idealni Francuske i Američke revolucije

Krasno si ovo napisao. Kao nagradu priložit ću misli Oca Američke i Francuske revolucije, Oca Američke i Francuske Deklaracije i Oca Prosvjetiteljstva, Thomasa Paine-a, koji kaže:

Među najgorim zlikovcima u povijesti, niste mogli naći ni jednog gorega od Mojsija, koji je dao zapovijed da se kasapi djecu, masakriraju majke i siluju kćeri. Ovo je najstrašniji zločin kojeg se može naći u literaturi bilo kojeg naroda. Ne bih htio obeščastiti ime svoga Stvoritelja tako što bih se pridružio ovoj prljavoj knjizi. (Thomas Paine, Doba razuma)

Jovane fejk-čekeru, što ti kažeš na ove Thomasove misli i tvrdnje. Znam da si sve do maloprije veličao ovoga divljaka, pa mi kaži kako ti na Paine i ove njegove misli gledaš kao boljševik, kako na njega gledaš kao subotar i kako na njega gledaš kao Židov?

P.S. Boljševiče, nastavi veličati ovakve divljake.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Krasno si ovo napisao. Kao nagradu priložit ću misli Oca Američke i Francuske revolucije, Oca Američke i Francuske Deklaracije i Oca Prosvjetiteljstva, Thomasa Paine-a, koji kaže:

Među najgorim zlikovcima u povijesti, niste mogli naći ni jednog gorega od Mojsija, koji je dao zapovijed da se kasapi djecu, masakriraju majke i siluju kćeri. Ovo je najstrašniji zločin kojeg se može naći u literaturi bilo kojeg naroda. Ne bih htio obeščastiti ime svoga Stvoritelja tako što bih se pridružio ovoj prljavoj knjizi. (Thomas Paine, Doba razuma)

Jovane fejk-čekeru, što ti kažeš na ove Thomasove misli i tvrdnje. Znam da si sve do maloprije veličao ovoga divljaka, pa mi kaži kako ti na Paine i ove njegove misli gledaš kao boljševik, kako na njega gledaš kao subotar i kako na njega gledaš kao Židov?

P.S. Boljševiče, nastavi veličati ovakve divljake.

Znam da ne možeš prežaliti 1789. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znam da ne možeš prežaliti 1789. :)

Zašto bih ja žalio 1789.? :) Ali, kako ćeš ti prežaliti 1789.? Otac tvoje "ljubljene 1789.", Thomas Paine deklarira:

P.S. Moja sućut (saučešće) :(:(

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa ti je žališ jer čezneš za feudalizmom. Sam si rekao da nisi za deklaraciju o pravima čoveka i građanina. Znači da si za nešto drugo.

Tako je. Ja nisam za Deklaraciju divljaka o pravima čovjeka, koje ti veličaš, jer ja imam prava koja bašinim od svoga Stvoritelja. Nego, što ti veliš na ovo što ti reče tvoj otac prosvjetiteljstva Thomas Paine:

P.S. Moja sućut (saučešće) :(:( Nije zgodno da ovako nešto čuješ od vlastitog ćaće.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je. Ja nisam za Deklaraciju divljaka o pravima čovjeka, koje ti veličaš, jer ja imam prava koja bašinim od svoga Stvoritelja.

Onako kako je to činjeno pre 1789. Deklaracija ukida monopol crkve u sveri vere..to je ono što ti recimo osuđuješ: "Обезбеђена је ....слободе говора и штампе, као и слабашна гаранција слободе вероисповести - предвиђа се да исповедање вере неће реметити јавни ред успостављен законом.".

Nema ni jedna religija monopol i ti to ne možeš prihvatiti. Smatraš da katolička crkva treba imati taj monopol. Takođe smatraš da je odvojenost crkve i države nešto što nije uredu a i to zakon predviđa.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Onako kako je to činjeno pre 1789. Deklaracija ukida monopol crkve u sveri vere..to je ono što ti recimo osuđuješ:

Nisu tvoji divljaci u Francuskoj ukinuli monopol Crkvi, nego su ukinuli Crkvu. Vidim, tebe to veseli, ali ništa čudno. Od divljaka ćaće Thomasa Paine-a bolji nisi mogao ni ispasti. Evo ti još jednom da vidiš koliko ti je ćaća Paine mrzio i Crkvu, i Bibliju i kršćane:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisu tvoji divljaci u Francuskoj ukinuli monopol Crkvi, nego su ukinuli Crkvu. Vidim, tebe to veseli, ali ništa čudno.

Ne, samo kažem da je ukinut monopol crkve(jedne dominantne). To je ono što deklaracija predviđa. Šta su radili dalje jakobinci i žirondinci to je drugo. Osnova je Deklaracija o pravima čoveka i građanina koja je srž ideja prosvetiteljstva. Ona ukida monopl crkve i određuje da crkva i država budu odvojene. To su demokratkse tekovine i još su na snazi. Koliko će biti..još..videćemo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, samo kažem da je ukinut monopol crkve(jedne dominantne). Ne, tvoji divljaci su ukinuli Kristovu Crkvu, a ne njezin monopol. Nije meni teško to još jednom pokazati i dokumentirati.

Od divljaka, tvoga ćaće Thomasa Paine-a bolji nisi mogao ni ispasti. Evo ti još jednom da vidiš koliko ti je ćaća Paine mrzio i Crkvu, i Bibliju i kršćane:

P.S. Moja sućut (saučešće) :(:( Nije zgodno da ovako nešto čuješ od vlastitog ćaće. Ili si i ti k'o ćaća ti, divljak i mrzitelj?

Natrag