Dobro da li sam ja tebi dao stih gde se kaze za Isusa Hrista, da ga: ''niko nije video nikad'' , premda je hodao medju ljudima, jeo i pio sa njima?
Ne bezimo mi od jasnih stihova nego ti, zato sto neces da priznas, i jos pises viceve na ozbiljnu temu?
''Do dolaska Gospoda našega Isusa Hrista...koga niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.''(1. Timotiju 6:14-16).
Sta ovde kaze?
Dakle ako se za Boga Oca kaze da ga ''niko nije video nikad'', pa se za Isusa Hrista kaze to isto, i premda su ''ljudi Isusa videli'' jer je bio medju njima, znaci li to onda nesto drugo? Jel ne govori to da je on sam Bog - koga ''niko nije video''?
Pa onda kaze: ''Koji vide mene vide Oca. Pa kako ti govoris pokazi nam Oca?''
''Zasto trazis da ti pokazem Oca, kada je Otac u meni?''.
Ajde razmisli malo, kada vec vadis stihove iz konteksta...
Rugas se Bogu.
Pise ti lepo u (filipljanima 2:6-7): ''Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se drzao svoje jednakosti s Bogom; Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.''
''Na oci nadje se kao covek'' - sto znaci da covek nije bio, bio je mnogo vise od toga, bio je Bog.
Za andjele nije ''ponizenje'' da se pojave u ''liku coveka'' , jer oni to redovno cine, ali za samog Boga je to bilo ''veliko ponizenje''.
[/QUOTE]Dobro da li sam ja tebi dao stih gde se kaze za Isusa Hrista, da ga: ''niko nije video nikad'' , premda je hodao medju ljudima, jeo i pio sa njima?
Ne bezimo mi od jasnih stihova nego ti, zato sto neces da priznas, i jos pises viceve na ozbiljnu temu?
''Do dolaska Gospoda našega Isusa Hrista...koga niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.''(1. Timotiju 6:14-16).
Sta ovde kaze?
Dakle ako se za Boga Oca kaze da ga ''niko nije video nikad'', pa se za Isusa Hrista kaze to isto, i premda su ''ljudi Isusa videli'' jer je bio medju njima, znaci li to onda nesto drugo?[/QUOTE]
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Molim te – objasni meni – a i svim ostalim forumašima!
1. Da li TO radiš namjerno?
2. Da li TO radiš iz neznanja?
----------------------------------------
Zašto
NADODAJEŠ I ODUZIMAŠ I PREKRAJAŠ Jahvinu Božju riječ?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Pogledajmo stihove koje ti daješ,
ALI – bez prekrajanja:
1. Timoteju 6,14 čuvaj Zapovijed, neokaljano i besprijekorno, do Pojavka Gospodina našega Isusa Krista.
1. Timoteju 6,15
NJEGA će u svoje vrijeme pokazati On, Blaženi i jedini Vladar, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara,
1. Timoteju 6,16 koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu, koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može. Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.
-----------------------------------------------
Jel se primijećuje kakova razlika u odnosu na tvoje FRIZIRANE stihove?
------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. TIMOTEJU 6,14
čuvaj Zapovijed, neokaljano i besprijekorno, do Pojavka Gospodina našega Isusa Krista.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Čuvaj Zapovijedi Boga Jedinoga Oca Jahve.
Sve dok se ne pojavi Isus.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. TIMOTEJU 6,15
Njega će u svoje vrijeme pokazati On, Blaženi i jedini Vladar, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara,
Kad dođe vrijeme koje je Bog Otac Jahve odlučio,
tada će Bog Jahve pokazati – Njega - Isusa.
Jer je Bog Jedini Jahve – Blaženi i jedini vladar – Jedini Vladar.
Bog Jahve je Kralj Kraljeva i Gospodar Gospodara.
1. TIMOTEJU 6,16
koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu, koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može. Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.
Bog Jedini Jahve Jedini ima Besmrtnost – Jedini Besmrtan.
Bog Otac Jahve je u nedostupnom svjetlu nedostupnu ljudima.
Boga Oca nitko od ljudi vidjeti ne može.
Bogu Jedinome Jahvi čast i vlast vječna.
Isus je umro – nije Besmrtan – nije Bog.
Isusa su vidjeli!
Šta imaš za reč PREPRAVLJAČU riječi?
------------------------------------------------------
Kaznu za TO znaš?
Ili da ti je napišem – stihovima?
-------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
Jel ne govori to da je on sam Bog - koga ''niko nije video''?
Pa onda kaze: ''Koji vide mene vide Oca. Pa kako ti govoris pokazi nam Oca?''
''Zasto trazis da ti pokazem Oca, kada je Otac u meni?''.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Daj komplet stih!
----------------------
Da li Isus kaže –
Moja djela, riječi, nauk – nije moj,
Nego od Boga Oca Jahve!
Gledate djela, riječi, nauk OD Boga Jahve,
PREKO posrednika – ISUSA.
Na taj način – vidjevši djela, riječi, nauk Božji Jahvin,
Vidjeli ste Boga Jahvu.
-------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
Ajde razmisli malo, kada vec vadis stihove iz konteksta...
Ti TO meni?
Pogledaj na početku KAKO prekrajaš!
Ali – TO sad vide svi – svi vide tvoju istinitost.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ti si taj koji od stvorenja Isusa radi Stvoritelja –
A kaznu za to će i Lucifer dobiti.
A Kako je IME tvome Bogu?
----------------------------------------------------------------------------------
Pise ti lepo u (filipljanima 2:6-7): ''Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se drzao svoje jednakosti s Bogom; Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.''
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FILIPLJANIMA 2,6
On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Lik ne znači da je neko Bog.
Ako ličiš na nekoga – ne znači da si ti taj na koga ličiš.
Jednakost sa Bogom – odmah ti odvaja – Isus nije Bog,
ima samo jednakost sa Bogom Jahvom.
Jednakost je u tome što je Isus govorio riječi koje mu je Bog Jahve rekao da izreče.
Isus je činio djela koja mu je naredio Bog Otac Jahve da čini.
Ljudi su stvoreni na Božju Jahvinu sliku – da li su zbog toga – ljudi = Bogovi?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FILIPLJANIMA 2,7
nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Isus je na Nebu bio Od strane Boga Oca Stvoritelja Jahve – stvoren kao duh.
Na Zemlji je nevin čovjek trebao biti žrtvovan za grijehe svih ljudi.
Jer po jednom čovjeku smrtni grijeh je došao – Adamu, a po drugome čovjeku – Isusu, smrtni grijeh je poništen.
''Na oci nadje se kao covek'' - sto znaci da covek nije bio, bio je mnogo vise od toga, bio je Bog.
Nije bio čovjek – bio je Duhovno biće – Nebeska bića su duhovna bića.
Nema stiha – Isus kaže – Ja sam Bog!
Zašto?
Zato jer Isus NE LAŽE!
Ali – Sotonin štab je TO uspio kod 99% današnjih Kršćana.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Za andjele nije ''ponizenje'' da se pojave u ''liku coveka'' , jer oni to redovno cine, ali za samog Boga je to bilo ''veliko ponizenje''.
Anđeli su kao i Isus – sluge pokorne Bogu Jedinome Jahvi.
A tko ti kaže KAKAV je inače LIK anđela – ako nije kao čovjek?
Gdje je poniženje – ili što je već –
Kada je Bog Jahve stvorio Čovjeka na svoj LIK?
-----------------------------------------------------------------
Stojim iza poredbe o svinjcu – ali – tebi to nije jasno i neće ti nikada biti jasno.
TI si taj koji ponižava Boga Jahvu.