Stvoritelj svega

Tko je Stvoritelj?

• Otac Jahve

Votes: 3 75,0%
  • Sin Isus Krist

Votes: 0 0,0%
  • Sveti Duh

Votes: 0 0,0%
  • Kombinacija

Votes: 1 25,0%

• Total voters
    4
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,Piše da je BOG Otac Jahve šetao.,,

Da li DUH ostavlja zvučne korake?

,,Gdje piše da je bila JAGNJEĆA koža?,,

13:8 I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nisu zapisana u životnoj knjizi Jagnjeta, koje je zaklano od postanja sveta.

I načini Jahve, Bog, čovjeku i njegovoj ženi odjeću od krzna pa ih odjenu.

Vidi vidi - pa to može biti!
Znači - Isusa je Bog Jahve zaklao i ogulio Isusu jagnjeću kožu,
već u Raju!
Jesam te dobro shvatio?

Duh NEMA TELO pa ko je onda u blatu rukama oblikovao čoveka i klao jagnje u postanku i odenuo prvi par...piše li JHVH ako piše onda znači da ima i telo i nije samo Duh već se može i materijalno pojaviti zar ne?

Bog Jahve je SVEmoguć.
Ne piše KAKO.
Materijalno se ne može pojaviti.
Bog je DUH.
Bog Jahve je IZNAD Materije.

Isus nije Duh - Isus nije Bog.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,Da li je Boga Jahvu moguće vidjeti?,,

Misliš li na podkolenicu, butinu, stomak, grudi, glavu, lice koji deo tela pošto je DUH?

Da pojasnim točnije ONO što piše u Bibliji - LIKA! - LICA!
Se ne može vidjeti.

Mojsije gledaše LICEM K LICU kao čovek sa čovekom kad govori ali za to treba vera.

Očito je da nisi baš cijelu Bibliju pročitao, jel tako?
---------------------------------------------------------

Bog Jahve sam kaže da je Njegov Lik nemoguće vidjeti ljudima

IZLAZAK 33,23
Onda ću ja svoju ruku maknuti, pa ćeš me s leđa vidjeti. Ali se lice moje ne može vidjeti.
PONOVLJENI ZAKON 4,12
Isred ognja Jahve je govorio vama; čuli ste zvuk riječi, ali lika niste nazreli - ništa osim glasa.
PONOVLJENI ZAKON 4,15
Pazite dobro! Onoga dana kad vam je Jahve, Bog vaš, govorio isred ognja na Horebu, niste vidjeli nikakva lika,

Da li Bog Jahve laže? Ili tebi nešto nije jasno?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li je Isus rekao da je Boga Oca moguće vidjeti?,,
Jovan 14
14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isus Krist sam kaže da Boga Jahvu nitko nije vidio:

IVAN 5,37
Pa i Otac koji me posla sam je svjedočio za mene. Niti ste glasa njegova ikada čuli niti ste lica njegova ikada vidjeli,
IVAN 6
,46
Ne da bi tko vidio Oca, doli onaj koji je kod Boga; on je vidio Oca.

Da li Isus laže? Ili tebi nešto nije jasno?
PITAJ!

Apostoli sami kažu da Boga Jahvu nitko nije vidio:

1. TIMOTEJU 6,16
koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu, koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može. Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.
1. IVANOVA 4,12
Boga nitko nikada ne vidje. Ako ljubimo jedni druge, Bog ostaje u nama, i ljubav je njegova u nama savršena.

Da li apostoli lažu? Ili tebi nešto nije jasno?
PITAJ!

-----------------------------------------------------------------------

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Da pojasnim točnije ONO što piše u Bibliji - LIKA! - LICA!
Se ne može vidjeti
.,,

33:11 I Gospod govoraše s Mojsijem licem k licu kao što govori čovek s prijateljem svojim.
32:30 I Jakov nadede ime onom mestu Fanuil; jer, veli, Boga videh licem k licu, i

,,Očito je da nisi baš cijelu Bibliju pročitao, jel tako?,,

Šta ti misliš?

,,IZLAZAK 33,23
Onda ću ja svoju ruku maknuti, pa ćeš me s leđa vidjeti. Ali se lice moje ne može vidjeti.
PONOVLJENI ZAKON 4,12
Isred ognja Jahve je govorio vama; čuli ste zvuk riječi, ali lika niste nazreli - ništa osim glasa.
PONOVLJENI ZAKON 4,15
Pazite dobro! Onoga dana kad vam je Jahve, Bog vaš, govorio isred ognja na Horebu, niste vidjeli nikakva lika,,

Naravno da ga u slavi ni Heruvimi ne mogu gledati.Mi govorimo o gledanju kad zakloni slavu.
Dakle može se videti jer su ga gledali licem k licu.Ono što kaže da mu sav narod nije video lik ne znači da ni Mojsije nije jer piše da jeste.Nije njima dao da vide lik kako nebi od materije pravili Boga.

,,Da li Bog Jahve laže?,,

NE!

,,Ili tebi nešto nije jasno?,,

Nije mi jasno zašto mu ne veruješ jer On preko proroka reče šta je bilo i šta će biti?

,,1. TIMOTEJU 6,16
koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu, koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može. Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.
1. IVANOVA 4,12
Boga nitko nikada ne vidje. Ako ljubimo jedni druge, Bog ostaje u nama, i ljubav je njegova u nama savršena.,,

Tako je ali U SLAVI. Kad piše da BOGA niko ne vide niti može odnosi se na SLAVU a ne na obličje koje je ostavilo silu i slavu jer ko bi podneo.Ako pola Biblije prihvatamo a drugu odbacujemo loš posao radimo.
Nekoliko proroka piše da mu lice videše i Isus to kaže da GA učenici videše (Oca) a ti želiš pokazati da to Isus ne govori istinu kao ni apostoli samo zbog razloga ne prihvatanja cele istine.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,Da pojasnim točnije ONO što piše u Bibliji - LIKA! - LICA!
Se ne može vidjeti
.,,

33:11 I Gospod govoraše s Mojsijem licem k licu kao što govori čovek s prijateljem svojim.
32:30 I Jakov nadede ime onom mestu Fanuil; jer, veli, Boga videh licem k licu, i

,,Očito je da nisi baš cijelu Bibliju pročitao, jel tako?,,

Šta ti misliš?

,,IZLAZAK 33,23
PONOVLJENI ZAKON 4,12
PONOVLJENI ZAKON 4,15
Pazite dobro! Onoga dana kad vam je Jahve, Bog vaš, govorio isred ognja na Horebu, niste vidjeli nikakva lika,,

Naravno da ga u slavi ni Heruvimi ne mogu gledati.Mi govorimo o gledanju kad zakloni slavu.
Dakle može se videti jer su ga gledali licem k licu.Ono što kaže da mu sav narod nije video lik ne znači da ni Mojsije nije jer piše da jeste.Nije njima dao da vide lik kako nebi od materije pravili Boga.

,,Da li Bog Jahve laže?,,

NE!

,,Ili tebi nešto nije jasno?,,

Nije mi jasno zašto mu ne veruješ jer On preko proroka reče šta je bilo i šta će biti?

,,1. TIMOTEJU 6,16
1. IVANOVA 4,12
Boga nitko nikada ne vidje. Ako ljubimo jedni druge, Bog ostaje u nama, i ljubav je njegova u nama savršena.,,

Tako je ali U SLAVI. Kad piše da BOGA niko ne vide niti može odnosi se na SLAVU a ne na obličje koje je ostavilo silu i slavu jer ko bi podneo.Ako pola Biblije prihvatamo a drugu odbacujemo loš posao radimo.
Nekoliko proroka piše da mu lice videše i Isus to kaže da GA učenici videše (Oca) a ti želiš pokazati da to Isus ne govori istinu kao ni apostoli samo zbog razloga ne prihvatanja cele istine.

Bježiš od stihova.
Nije ti dano da vidiš.
Potrudi se!

LIKA - LICA Boga Oca Jahve - NITKO nije vidio.
Što je sa stihovima koje govori Isus - Boga nitko nije vidio - OSIM - mene!?

Jel Isus= Bog - vidio sam sebe.

------------------------------------
Vic -
pitaju Isusa - kako si saznao da si ti Bog?

Isus odgovara - kad sam se počeo moliti Bogu,
shvatio sam da se molim sam sebi.

------------
Oprosti mi Bože.

----------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ovdje je tema - Stvoritelj.

Imaš li stih - Isus je Stvoritelj! - ?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Što je sa stihovima koje govori Isus - Boga nitko nije vidio - OSIM - mene!?,,

Isto što i sa onima KO VIDE MENE VIDE OCA.

,,Isus odgovara - kad sam se počeo moliti Bogu,
shvatio sam da se molim sam sebi.,,

Vidiš isto TELO govori toliko toga i niko nije pao a kad je DUH iz TELA rekao JA SAM popadaše vojnici i to telo kaže da ne govori svoje već što čuje. Od koga čuje?
Od onog U TELU zato i piše da se Bog javi U TELU.
TELO se nije molilo sebi već DUHU po kojem je začeto i TELO priznaje da je DUH veći od njega.
A kad govori da su JEDNO ne zajedno već JEDNO onda gpovori o DUHU U TELU kao manifestaciji Božje ljubavi gde se javi U TELU da može otkupiti čoveka jer samo čisto može očistiti greh a jedino je Bog čist dok su SVI ostali pod grehom.

,,Imaš li stih - Isus je Stvoritelj! - ?,,

Nemam.
Zato što nemaju dva Stvoritelja već jedan ali imam kroz koga je sve stvoreno a reč SVE znači SVE i ako je kroz jednog sve stvoreno kao što piše onda ga imahu prilike VIDETI kad im pokaza Oca i reče im da ga videše.
TELO Isus nije stiglo da stvara već da otkupi žrtvom ali je pre toga imao službu Stvoritelja i stigao poravnatom stazom kroz pustinju U TELU da spasi stvoreno jer stvoreno samo sebe NE SPAŠAVA.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,Što je sa stihovima koje govori Isus - Boga nitko nije vidio - OSIM - mene!?,,

Isto što i sa onima KO VIDE MENE VIDE OCA.

,,Isus odgovara - kad sam se počeo moliti Bogu,
shvatio sam da se molim sam sebi.,,

Vidiš isto TELO govori toliko toga i niko nije pao a kad je DUH iz TELA rekao JA SAM popadaše vojnici i to telo kaže da ne govori svoje već što čuje. Od koga čuje?
Od onog U TELU zato i piše da se Bog javi U TELU.
TELO se nije molilo sebi već DUHU po kojem je začeto i TELO priznaje da je DUH veći od njega.
A kad govori da su JEDNO ne zajedno već JEDNO onda gpovori o DUHU U TELU kao manifestaciji Božje ljubavi gde se javi U TELU da može otkupiti čoveka jer samo čisto može očistiti greh a jedino je Bog čist dok su SVI ostali pod grehom.

,,Imaš li stih - Isus je Stvoritelj! - ?,,

Nemam.
Zato što nemaju dva Stvoritelja već jedan ali imam kroz koga je sve stvoreno a reč SVE znači SVE i ako je kroz jednog sve stvoreno kao što piše onda ga imahu prilike VIDETI kad im pokaza Oca i reče im da ga videše.
TELO Isus nije stiglo da stvara već da otkupi žrtvom ali je pre toga imao službu Stvoritelja i stigao poravnatom stazom kroz pustinju U TELU.

ONO što definira Boga je - da je STVORITELJ.
Bog je Stvoritelj.
Bog je samo Jedan.
Nema nikakovih drugih.
A Bog je Jahve.
Isus je "samo" Božji Sin - nebog.

Da li shvaćaš da ako zamijeniš Jahvu i Isusa - nema ti spasa!?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,ONO što definira Boga je - da je STVORITELJ.,,

Kladio bih se u porciju morske ribe :mig:da Boga definiše i Spasitelj i LJUBAV. Za divno čudo sve je to Jehošua i SVE STVORIO i SVE OTKUPIO i SVE VERNE PEČATI za život jer je U VERNIMA.
Kao što Duh beše u telu Isusa tako Duh Isusa prebiva u vernima.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,ONO što definira Boga je - da je STVORITELJ.,,

Kladio bih se u porciju morske ribe :mig:da Boga definiše i Spasitelj i LJUBAV. Za divno čudo sve je to Jehošua i SVE STVORIO i SVE OTKUPIO i SVE VERNE PEČATI za život jer je U VERNIMA.
Kao što Duh beše u telu Isusa tako Duh Isusa prebiva u vernima.

Nisi u pravu.
Najbolje ti je da pređeš u moju Crkvu - i dogmatski prihvatiš sve što ti ja dajem Biblijski,
a tada ćemo moći zajedno uživati u ribicama na moru.
UPS! Jedno Biblija kaže - nema mora!
--------------------------------------------

Stvoritelj je Jahve.
Isus nije.
Zato nema niti jednoga stiha - Isus je Stvoritelj.

SD isto nije Stvoritelj (direktno).

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Bog Jahve je SVEmoguć.
Ne piše KAKO.
Materijalno se ne može pojaviti.
Bog je DUH.
Bog Jahve je IZNAD Materije.

Isus nije Duh - Isus nije Bog.

Kažeš Bog Jahve je svemoguć, a nemože se Materijalno ukazat .

Pa onda nije svemoguć , tvoje učenje govori da Bog nije svemoguć.

Dok mi učimo daje Bog silan i svemoguć , Gospodin Bog se pokazao u Kristu ,pokazao se materijalno , i tuje dokazao svoju svemogućnost , znači imaš krivi nauk , kad kažeš dase nemože materijalno pojavit.

Amen

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Kažeš Bog Jahve je svemoguć, a nemože se Materijalno ukazat .

Pa onda nije svemoguć , tvoje učenje govori da Bog nije svemoguć.

Dok mi učimo daje Bog silan i svemoguć , Gospodin Bog se pokazao u Kristu ,pokazao se materijalno , i tuje dokazao svoju svemogućnost , znači imaš krivi nauk , kad kažeš dase nemože materijalno pojavit.

Amen

Da li Bog može stvoriti kuglu sa kutevima?
Da li Bog može stvoriti tako veliki kamen da ga sam ne može dignuti?

Jel ti jasno da je nešto NELOGIČNO?

Zašto bi se Stvoritelj SROZAO na nivo svojih stvorenja?

---------------
Prispodoba!

Ti si svinjo-gojka!
Imaš svinjac sa svinjama.

Da li biš se ti toliko ponizila
i skinula i otišla u svinjac
i valjala se u blatu i izmetu sa svojim svinjama?

Sigurno ne biš!
Jel tako?
-------------------

A TO gore - TI radiš Bogu Ocu Jahvi!
Razmisli malo o tome!

Natrag