Član
- Učlanjen(a)
- 04.05.2010
- Poruka
- 115
da i ponosan sam na to
а шта ако би се испоставило да ова верска заједница којој припадаш није у праву?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
da i ponosan sam na to
И ја теби.У Светом Писму Новг Завета има безброј места која показују супротно+која показују да је Свето Предање основ и да је Свето Писмо само његов део.Чиме се сав протестантизам укључухући и адвентисте доводи до тога да оно само (мислим на Свето Писмо Новог Завета)оповргава њихова веровања.Само незнам да ли ти прухваташ Свето Писмо Новог Завета као једнако по важности са Светим Писмом Старог Завета.Pa ja bih voleo da otvoris temu pa da mi dokazes biblisjki da nisam u pravu.Ja tebi mogu uvek
како у фанатизам не разумем?stari i novi zavet bi morali i trebali da se prihvate kao celina
pravoslavne sam veroispovesti i smatram da postoje glavna i marginalna teoloshka pitanja.
sotona kog ne moze da odvoji od boga, gura u fanatizam
znaci, koji je dan odmora mi je iskreno nije toliko bitno koliko je bitno raditi, imati zdravu porodicu,mudru zenu,pametnu decu, biti dobar unuk, sin, muz, otac, rodjak, prijatelj. Poshteno ziveti, biti skroman, posvetiti se prvenstveno resavanju svojih problema ( naravno pomoci i dati savet drugima ali samo ako to neko i zatrazi ) itd..
Marginalna su mi pitanja :
Kog se dana covek treba odmarati (poenta je da se mora raditi ), da li se treba krstiti levo ili desno, klanjati se ili ne, koje je boje isus ima oci i kosu, koji je "vazniji" zavet, kad treba postiti, kako je izgledalo originalno raspece, koje molitve moliti itd itd...
Eto otkuda te silne podele
Kojom jednacinom ti dodje do ovoga prijatelju, voleo bi znati ?Druga stvar je pitanje ko je Isus u odnosu na ljude, otac ili brat?
Neki ga shvataju kao Boga a on nije Bog jer je samo jedan Bog a ako nam je brat - stvoren od Boga kao što su i svi ljudi, onda ispada da ne treba da ga smatramo većim nego što smo mi sami?
To su stvari koje mi nisu skroz jasne.
како у фанатизам не разумем?
па итекако је важно да се неради у недељу.чак се смата за грех.и по црквеном веровању,ако и баш мораш тада да радиш тај новац који си зарадио мораш да даш цркви.
Eto problema,nedelja dan boga sunca,paganski praznik.Eto kazes po crkvenom verovanju ali ne i po Bozjem zakonu.Ko je u pravu,crkva ili Bog?како у фанатизам не разумем?
па итекако је важно да се неради у недељу.чак се смата за грех.и по црквеном веровању,ако и баш мораш тада да радиш тај новац који си зарадио мораш да даш цркви.