STA SU PO BIBLIJI CRKVA, I PRAVO BIBLIJSKO BOGOSLUZENJE

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovane.

To sto oni ovde pisu, to ne uce ni njihove crkve.
Nigde neces cuti od bilo kog Katolika ili Pravoslavca da ne treba drzati deset zapovesti.

Naravno sa odredjenim izmenama, kao sto je Subota.

Tako da ove ovde ne treba ni smarati Katolicima i Pravoslavcima, jer oni ovde iznose svoja privatna misljenja.

Kada bi ih cuo neki upuceni Katolik ili Pravoslavac smejao bi se
.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A zašto ti Jovana ne poučiš da je Isus Svemogući Bog, a ne jednak đavlini po boštvu, kako to tvrdi Jovan!?!?!?

To na prvom mestu nema veze sa deset zapovesti.

Kao drugo, u bibliji ne postoji kao uslov spasenja vera u Isusa kao Boga, vec kao spasitelja
.

Treba ti promena prioriteta, sa ljudskih na Bozje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kao drugo, u bibliji ne postoji kao uslov spasenja vera u Isusa kao Boga, vec kao spasitelja.

Treba ti promena prioriteta, sa ljudskih na Bozje.

Bog tvrdi potpuno suprotno od tebe, ali kada ti kažeš da je ovako, tko je Bog da se tebi suprotstavlja. Ipak si ti subotar, a subotar će i Bogu oko iskopati ako mu dirne u proročicu Jelenu.

P.S. Subota i Ellen White, misle subotari, su iznad Boga.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve su zapovijedi iz Dekaloga nekoliko puta ponovljene u Novom zavjetu, jedino subota nije niti jedan put. Dapače, sam Isus je kršio subotu i "pismoznanci", kakav si i ti, gledali su da ga zbog toga ubiju. ;);)

Iv 5,17-18: Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim." Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Dekalog nije Zakon, i Zakon nije samo Dekalog. Bilo bi korektno od tebe i lijepo da bar najtemeljnije stvari naučiš o onome o čemu bi htio diskutirati. Ovako, drugima trošiš vrijeme i od sebe "praviš budalu".

P.S. Obvezuje li tebe Mojsijev Zakon - Tora?
Nije citiran dekalog nikada sa nedeljom. To je poenta. Ne bih davio ni sebe ni tebe a ni druge...neka te na tvojoj poziciji. Rekli smo po tom pitanju sasvim.

Veruj šta misliš da treba po ovom pitanju.

Pismo pominje zapovesti tako da je to jasno, nema šta da se filozofira.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog tvrdi potpuno suprotno od tebe, ali kada ti kažeš da je ovako, tko je Bog da se tebi suprotstavlja. Ipak si ti subotar, a subotar će i Bogu oko iskopati ako mu dirne u proročicu Jelenu.

P.S. Subota i Ellen White, misle subotari, su iznad Boga.

Ne tvrdi Bog auprotno, vec tvoja crkva koja je stvorila dogme suprotne pismu.

I nisu Subota i Ellen White iznad Boga.
Subota je cetvrta zapovest dekaloga, a Ellen White je ljudsko bice pozvano na sluzbu Bozju, po recima apostola Pavla "SLUZBE SU RAZLICITE ALI JE DUH JEDAN
"

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane.

To sto oni ovde pisu, to ne uce ni njihove crkve.
Nigde neces cuti od bilo kog Katolika ili Pravoslavca da ne treba drzati deset zapovesti.

Naravno sa odredjenim izmenama, kao sto je Subota.

Tako da ove ovde ne treba ni smarati Katolicima i Pravoslavcima, jer oni ovde iznose svoja privatna misljenja.

Kada bi ih cuo neki upuceni Katolik ili Pravoslavac smejao bi se
.
Da znaš da si poprilično upravu za pojedine. Preslobodni su u tumačenju za standarde samih zajednica kojima pripadaju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A zašto ti Jovana ne poučiš da je Isus Svemogući Bog, a ne jednak đavlini po boštvu, kako to tvrdi Jovan!?!?!?

Zato što Jovan ispoveda veru u Ellen Gould Harmon White.

Ako na to dodamo i činjenicu da je adventističko trojstvo u stvari trijada, onda o čemu da ga poučava.

O čemu kada Isus koga on (laodikeja) navodno drži Svemogućim Bogom, ne naređuje shabate svojima, niti ih poziva da računaju dan Njegovog dolaska u slavi, niti im poručuje da prorokuju preko ovoga ili onoga.

Ako je dakle za njega Isus Svemogući Bog, zašto to čini?

Zato što za njega (laodikeju) Isus nije Svemogući Bog...

Da jeste, sve nabrojano ne bi činio.. Kao što to mi za koje je Isus Svemogući Bog, i ne činimo.

Shvatamo li sada zašto on (Laodikeja) ne upozorava Jovana.

Vera im ne počiva na Kristu.

Nikada i nije.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Da znaš da si poprilično upravu za pojedine. Preslobodni su u tumačenju za standarde samih zajednica kojima pripadaju.

Što ti je čudno? Zar ti poznaješ Katoličku Crkvu ili znaš samo ono što si čuo od adventista? :)
Slap je sve dobro napisao. Ne mislim na ove vaše zafrkancije, već ono što je rekao o slobodi na koju smo pozvani. I ja tako vjerujem. Nismo više pod Zakonom, nego smo ljubljena djeca Božja.

Vi imate subotu i Mojsijev zakon, a Isus nama daje milost i istinu.

Vama Zakon nalaže: Čuvaj subotu i živjet ćeš, a nama Milost daje život da činimo dobro .

Vi po Zakonu sudite i osuđujete, stavljate žig i pričate gluposti, a nas Milost opravdava.

Držite se Zakona koji je dan starom čovjeku, a nama Milost daje da se rodimo nanovo.

Zakon vas drži u poslušnosti, a nas Milost blago opominje u Kristovoj ljubavi.

Vi se po Zakonu pozivate na svetost, a nas Milost posvećuje i ulijeva svetost.

Vi, po Zakonu kažete: osuđeni ste zbog subote, a nama Milost govori: Spašen si!

Vi raspravljate o Starom zavjetu, o žrtvama jaraca, a nama Milost govori samo o jednoj žrtvi: Kristovoj!
Kristova žrtva koju slavimo u svakoj svetoj Misi.

Vi ste odbacili Živi Kruh i hranite se zdravo, a nama je taj Kruh polog nade za život vječni.

Vi se igrate proroka i boga, proričete Sudnji dan, (ako ne baš ti, onda tvoj braco),
a mi u vjeri i miru čekamo da dođe Ljubljeni Gospodin.

Vi se hvalite da izučavatre i poznate Pisma, a mi živimo Evanđelje. :)

Natrag