Sta rade mrtvi ljudi?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
A kaznio je Ananiju i Sapfiru? Ko kaže da nije kaznio nekada i Rimljane?
Dokazi da ih je kaznio? Mozes samo da padas u nesvest kao sto si padao sa koronom, pa si se osramotio!

Pa nemaju do vaskrsenja. Nema plate do tada. I nemaju udela u onome što biva.

Solomun je u tom delu knjige poricao vaskrsenje potpuno! A zivot posmatrao kao "besmisao" (tastinu), cisto sa materijalistickog aspekta!

Zato sve ono sto je napisao nema doktrinarnu vrednost. Jer ako je ovaj zivot "besmisao", onda zaista nema smisla nadati se kao sto on i kaze - "jer ko ce biti izabran? U svih zivih jos uvek ima nadanja, bolje je i zivom psu nego mrtvom lavu"

>>> Drugim recima, samo ovaj zivot je vredan, drugi ne postoji, i za mrtve "nema nade" kaze Solomun!


On tek kasnije sa materijalistickog aspekta prelazi na duhovni, i to se preplice sirom cele knjige! A vi ste ovaj materijalni aspekt uzeli kao doktrinarni!

Pojma ti nemas o knjizi!

A vi kažete da je još bolji život nakon smrti

Pa Solomun nije iznosio doktrinu o stanju umrlih, vec je ukazivao na besmisao i tastinu ovog zivota sa materijalistickog aspekta. To je njegova opservacija ljudska, bez uplitanja duhovnosti!

Tek kasnije on prelazi na duhovni aspekt i cesto se ovo preplice u samoj u knjizi, jedan stih govori jedno a drugi drugo..

A vi ste ovu njegovu cisto materijalisticku opservaciju, koja je sagledavanje besmisla ljudskog zivota, uzeli kao doktrinu!

To je totalno izvrtanje njegovih reci, tj. vadjenje iz konteksta!

Ma da kada ti ne odg. nauka. Od koga je SVO Pismo dato?

Nije pismo "diktirano"! Ono sadrzi i ljudske stavove, a Solomun kao svaki filozof bavi se opservacijom i ukazuje na "besmisao" ljudskog zivota. Vi ste ukazivanje na taj besmisao, ljudsku prolaznost i tragediju, uzeli kao doktrinu! Tj. samo jedan mali deo koji vam odgovara, da dokazete nepostojanje zagrobnog života!

Pa normalno je da kod Solomuna nema zagrobnog zivota kad je njemu sve "besmisleno", kako zivot, tako i smrt! Tek kasnije je, kazem, on odgovorio sam sebi - govoreci da nije sve tako besmisleno kao sto se cini!

Ma da sada nije doktrina. Zar Biblija uči besmisao života?

Zar solomun ne ukazuje na "besmisao" (tastinu) zivota? Kako onda ne uci?

Pa jesi li ti ikada procitao samu knjigu i kontekst propovednika 9:5, koji izvlacite van konteksta?

Jov se još više žalio, znači i Jov mudruje.

I Jovu se sve cinilo tragicnim i besmislenim, jer on je kao pravednik stradao, a nije znao zasto. Zlo koje se na njega srucilo mu je izgledalo nelogicno. Zasto bi Bog pustio patnju i zlo na ljude? Isto je tako i Solomunu izgledalo, iz njegove opservacije. Cini se stvarno nelogicno da "pravedniku biva isto kao i bezbozniku"! A tu dilemu i Jov i Solomun pokusavaju da razrese..

Dakle, oni se bave "besmislom" i tragedijom ljudskog zivota, zato tako i pisu!

Ocigledno je da ti nisi citao ove dve knjige pazljivo, ako si uopste citao!

Pa ti filozofiraš. Solomon filozof? To još nisam čuo. Filozofija je satanska nauka po Bibliji.

Ne nego ti hoces da budes mudriji i pametniji i od Solomuna kojem je Bog dao mudrost! Nije filozofija satanska nauka. Filozofija tezi da pronadje odgovore na vazna zivotna pitanja. A postoji ljudska i Bozanska mudrost.

Kad otvoris Jovanovo evandjelje na prvim stranicama imas filozofiju. I ti sebe zoves obrazovanim filozofom? Pa sto si se onda hvalio filozofijom, kad je ona satanska, ispade ti od satane?

Ja ti kažem Biblija osuđuje filozofiju i prikazuje je kao satansku nauku.

Onda osudi i apostola Jovana koji se bavio filozofijom, a osudi i sebe sto si se njome bavio i upustao u filozofske rasprave!

Ovo obavezno kopiram.

I opet ruganje i bezobrazluk, samo to umes!
Tebi zaista covek ne treba lepo da odgovori, drskima ni Bog ne moze pomoci.. Stvarno!


Ovo zadnje urami i okaci sebi na zid, da te podseca, da ne znas nista! Da ne poznajes ni Solomuna ni Jova ni bibliju!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Obavezno kopiram veći deo tvog komentara gore, ove besmilene prozivke me ne zanimaju.
Totalna neozbiljnost, dobro je rekao Kainos za tebe da se glupiras i da si ni zasta..

Kazem, kopiraj i urami, da te podseca kako nista ne znas!

Kao sto rekoh sve ti je odgovor u dve reci! Totalno besmisleni komentari i samo neke pretnje o kopiranju upucujes.. A teoloski si nepismen..
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kao sto rekoh sve ti je odgovor u dve reci! Totalno besmisleni komentari i samo neke pretnje o kopiranju upucujes.. A teoloski si nepismen..

Kakvo kopiranje, kakve grupe. Misli da će nekoga uplašiti time i naterati da poveruje u sulude blasfemije kulta čiji je akolita. Ali mu ne ide. :D

Ne ide mu, jer niko od normalnih, razumnih, ne priznaje autoritet njemu, niti ostalim akolitima kulta nastalog na lažima, prevarama, i suludoj "teologiji". A, ako se već pomenuti akoliti i pozovu na "bibliju" (namerno malim slovom, jer oni nikakvih prava nemaju da tumače Sveto Pismo) ni taj autoritet im se ne priznaje, jer Pismo je neodvojivo od Crkve i njenog tumačenja.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Kakvo kopiranje, kakve grupe. Misli da će nekoga uplašiti time i naterati da poveruje u sulude blasfemije kulta čiji je akolita. Ali mu ne ide. :D
Isto kao sto misli da ce navesti nekoga da ga slusa izmisljajuci da je autoritet, da pise knjige, da je profesor, kapacitet, da drzi predavanja i da je faktor u adv. crkvi!

Ranije je izmisljao da je pravoslavac, da potice iz velike pravoslavne porodice i da je profesor, koji je kasnije postao adventista. Postao je adventista pre samo godinu dve, i vec je faktor u crkvi i predavac koji gostuje i na TV-u.

Izmislja sve sto kaze, pa i to da on nesto kopira.. Isto je tvrdio na drugom forumu kad je bio sateran u cosak. Eto o kakvom se liku radi..

Sto se mene tice, moze da kaci macki o rep!
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Izmislja sve sto kaze, pa i to da on nesto kopira.. Isto je tvrdio na drugom forumu kad je bio sateran u cosak. Eto o kakvom se liku radi..

Sto se mene tice, moze da kaci macki o rep!

Isto kao što mu je "duh proroštva" činila, a pre nje Otac Miler. Jednom lažov, uvek lažov.

Ps. Nemoj mački, nije mačka ništa kriva, a uz to može i da ga ogrebe, posle će da kmeči kod uprave da ga je mačka ogrebla... :p
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tema, otvorena od strane pripadnika Mileritskog kulta (Raselovi svedoci), i nema namenu razamene mišljenja, nego pre svega nametanje materijalističke i mortalističke nakarade od "teologije", tačnije soterolgije, nastale u umovima američkih bukvalista. I kao takva ne bi zasluživala ni jedan jedini kliktaj mišem, kamo li 22 strane rasprave.

Ali, kako se ne sme dozvoliti sektašima da šire svoje nebuloze i zavode ljude. Potrebno je reći sledeće:

Na pitanje šta rade mrtvi ljudi, odgovor neka materijalisti i mortalisti, potraže od istih. Posebno ako se zna da su osnivači tih opasnih kultova i te kako se bavili spritizmom (prizivanjem duhova), što samo pokazuje koliko licemerja i nepoznavanja religije možemo naći kod istih.

Naime, akoliti ovih kultova su spremni na sva zvona da lupetaju o tome kako je duša nepostojeća, kako je smrtna, kako je jednaka i krvi i telu, kako mrtvi "ne znaju ništa"i tako dalje, iz "riznice" ovih nasrtljivih kultista koji se u "grudi junačke" biju da dokažu kako slede "Bibliju", nesvesni da ih samo jedan jedini redak, o ostalima da i ne govorim, iste obara.

Koga je o MIleriti, prizivao Saul? Šta je prizivao? Uspavanu lepoticu? Prah? Kako je, ako je, o Mileriti, čovek bez duše, ako duša ne nadživljava smrt, ako "mrtvi ništa ne znaju", Samuel uopšte i mogao da se javi Saulu?

Nemojte o Milieriti pokušavati da iz "rukava" izvlačite "kečeve" o nekakvim demonima, ili "drugačijem" tumačenju. Saulu se Samuel javio, jer demoni, sve i da žele istinu ne mogu govoriti, a ako li o Milieriti, "drugačije" tumačenje uzimate kao "argument", kako onda druge retke doslovno tumačite?

Da nije to zato, i samo zato, jer vam ti retci, uzeti kao trešnjice s drveta, potvrđuju plodove vaših mozgova, tačnije zamisli osnivača vaših kultova.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top