Vi sto kazete da je besmisleno da se izbacuje meso iz ishrane, da vidimo, jedenje mesa nije prirodno za coveka , jedenje mesa je "tradicija" , jedenje mesa je nezdravo, jedenje mesa vas cini agresivnim (kada su dali svinji da jede meso, pocela je da ujeda ljude, zbog povecanje koncentracije adrenalina u mesu, primer su i biljojedi koji nisu agresivni kao i sto vegetarijanci nisu agresivni ). Evo reci cu vam jedan primer zasto covek nije mesojed ( da izostavimo anatomiju, to je valjda logicno ) : Da li vi, kada odete u prirodu i vidite slucajno kokosku ili tele ili svinju , da li imate potrebu da je pojurite da je zgrabite za vrat da joj pregrizete arteriju i pojedete zivu ? Pa samo razmislite, upotrebite logiku. Kao sto sam reko jedenje mesa je "tradicija". Sto se tice sastojaka u mesu, "soja" u istoj kolicini ima 5-6 puta vise svih esencijalnih aminokiselina od mesa, "polen" takodje, zatim biljni izvori proteina: Mahunarke , orasasto voce, celo zrno zitarica, Krtolasto povrce, pecurke itd... Evo opet logika, Biljke su usadjene u zemlju , stoje na suncu ( vitamin D ), upijaju minerale i sve supstance iz zemlje , gvozdje, zlato, itd... zatim, vegetarijanstvo nije samo odricanje od mesa, vegetarijanstvo je promena celokupne ishrane, vegetarijanci gvozdje unose iz Mahunarki (grasak, pasulj, boranija, socivo, ... ) i iz orasastog voca , one imaju 4-6 puta vise gvozdja od mesa. Evo pitanje za ove koji jedu meso ( sami sebe da pitaju ), Kad su zadnji put jeli karfiol, brokoli, spanac, mislite da je meso hranljivije od povrca ? Voleo bih da cujem odgovor na ovo pitanje. 900 000 000 ljudi bi se prehranilo od hrane koja se daje zivotinjama za proizvodnju mesa ( obicno se daje prekomerna kolicina ) 10 000 litara vode je potrebno da se proizvede 1 kg mesa. Ljudi jedu meso zato sto je ukusno, to je jedini razlog. Moj otac je vegeterijanac 30 godina , necete da mi verujete ali 20 godina se nije PREHLADIO* , a kamoli neku bolest da je dobio. U Srbiji je pogotovo cudno kad neko ne jede meso zbog toga sto je ono bilo simbol opstanka ovde zadnjih 500 godina. A da kazem jos nesto, kad bi covek jeo samo iskljucivo meso , posle 40 dana bi umro od toksikacije organizma. postojala je cak i smrtna kazna mesom, umirali su u strasnim bolovima. Pozz , i sad neka budala posle ovoga ode i pojede sendvic sa slaninom , znam ... naravno .. -.-' vama izgleda teze pada da prestanete da jedete meso nego paraliza posle "mozdane kapi" , da idete na hemoterapiju itd.. Ok , svaki put kad sednete za stolom vi napravite izbor, izaberite ono sto je bolje za vas i za okolinu .