svi gresnici moraju da umru?? pa umiremo ali nama je bog svejedno oprostio.pustio nas da vidimo kako nam je bez njega i da se sami odlucimo da radimo dobro.problem je kako nam je oprostio.svako normalan ce posle nekog vremena ako zeli da oprosti reci prostu recenicu oprastam vam.niko nece uzeti pistolj i upucati svog sina i reci ovo je zrtva za sve vas jer ja drugacije ne bi mogao da oprostim.a ni ova zrtva nije normalna.zamisli ja hocu da platim otkup za nekog.stavim pare u kovertu i predam kovertu.ali posle tri dana ja dodjem i uzmem pare(isusa) nazad a kovertu(njegovo ljudsko telo) ostavim.i sta sam uradio..nista.
Ne razumes. Bog je oprostio kao sto i svaki covek oprasta svom Sinu ako pogresi(zato sto ga voli), ali kao sto sam objasnio u prethodnom postu to ne znaci da mozes da ga pustis da radi sta hoce i da kao posledicu uzrokujes da to dete postane losa osoba.
To ne bi ucinio ni ti , niti bilo koji ljudski otac a kamo li Bog.
Ne moze se izreci rec oprostenja i gotovo, pa sad radite sta zelite..
Bog oprasta odmah, kao sto i ti oprastas svom sinu cim pogresi, ali ne mozes ga pomilovati, niti to Bog moze, dok dete ne nauci lekciju.
Da li shvatas?
Zakon i pravila se moraju postovati, a jedan od tih zakona je i smrt.
Bog je nasao izlaz iz svega toga -tako sto je poslao zamenu Isusa Hrista.
U pravnom sistemu imas pravilo kaucije i sl.. Tako i Bog ima pravilo zamene, ali ovo je mnogo vise od zamene, jer kroz nas Hristos zivi, u nama samima boravi -zato je morao biti vaskrsnut i nastaviti da zivi, nije to volja Boga(da ga uzme nazad) kao sto ti kazes platio otkup i onda ga uzeo nazad, vec je stvar mnogo kompleksnija nego sto mi shvatamo nasom ljudskom logikom..
Hristos mora da zivi iz odredjenih razloga, jer ako ne zivi, delo spasenja nece biti dovrseno.
On je platio otkup kao covek(zamena za prvog Adama) i potpuno umro kao covek, ali kao Bog on zivi, a to nije isto.
Hristos je imao dve prirode, Bozansku i ljudsku. Ljudska je umrla a Bozanska zivi, nema tu nikakve nelogicnosti..
Samo sto ti to neces da razumes.
Pise u bibliji da je ''krst ludost onima koji propadaju'' - onaj ko ne zeli da razume i nece razumeti, jer ljudskom logikom i umom pokusava da dokuci, umesto da se moli Bogu da mu da Hristov um, kojim ce moci shvatiti...