Sta mislite o Avramu ?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ili u prevodu po tebi ne razumem nista.
ne znam kakve veze zakoni svemira imaju veze sa nasim gresima.ne razumem sto bi bilo ko visio na krstu ili sto bi bog naredjivao ubijanje avramovog sina.sve je to nepotrebno i moglo je mnogo drugacije da se odradi.normalnije.

Kako ne znas?
Pogledaj svet oko sebe.
Pogledaj pakao oko sebe?
A sta mislis da je razlog tome?

Ako ti znas bolje daj resenje?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
ili u prevodu po tebi ne razumem nista.
ne znam kakve veze zakoni svemira imaju veze sa nasim gresima.ne razumem sto bi bilo ko visio na krstu ili sto bi bog naredjivao ubijanje avramovog sina.sve je to nepotrebno i moglo je mnogo drugacije da se odradi.normalnije.

Pozdrav.
Piše da je Bog SVE DOBRO STVORIO.
Veoma je važno uočiti u početku biblijskog opisa stvaranja da je SVE bilo DOBRO.
A onda možemo postaviti pitanje otkud zlo i greh u DOBROM?
Sve je STVORENO DOBRO ali Bog je čoveku dao najviše što se može dati a to je SLOBODA ODLUČIVANJA.

Tu osobinu ima samo Bog i najvrednije je to kao dobijeno.
Čovek je primio slobodu odlučivanja i izabaro sam mogućnost neposlupnosti a time je urušio poredak a to znači odvojio se od Boga SVOJOM VOLJOM i SVOJIM IZBOROM.
Čovek je po izboru uzrokovao pobunu na zemlji ali već pre toga je postojala pobuna na NEBU
Otkud tamo pobuna kad je sve dobro stvorio?
Ista sloboda je bila uzrok ponosa i odluke šta da čini a onda je sišao da nagovori zemaljski par da i oni krenu svojim izborom da ne bude po Božjoj volji već po njihovoj i eto ga greh i zlo.

A plata za greh je odvajanje od života a Bog ima život i On ga nudi a čovek bira smrt kroz pobunu.
Čovek umire ćelije počinju da umiru i telo stari i umire vremenom i to mu je plata za NJEGOV IZBOR.
Sad da čovek nebi ostao prah Bog je želeo zadržati čoveka u životu, dati mu novu mogućnost za život.
A to je moguće ostavariti samo tako što će zadovoljiti pravdu i smrti dati BEZGREŠNO TELO koje će uzeti grehe ljudi i ponuditi da prođu iz smrti u život kroz ta vrata jer su svoj život izgubili po zasluzi a sad bez zasluge primaju na poklon život kroz milost.
Reč je u službi STVARANJA a potiranje plate za greh to jest smrti mora se dati život.
Taj jedini koji je mogao uzeti grehe i platiti za sve je opisan u Isaiji 9.6 i koje mu je ime.

Nije tu pitanje zakona već IZBORA. po izboru ide i plata kako tad tako i danas neki nude subotu i hranu kao uslov za život i pečaćenje a Bog nudi sebe kroz telo zvamo Bog Spasitelj.
Jevanđelje jeste RADOSNA VEST o milosti i životu kroz Isusa a ne uslovljavanje drži nešto da bi se spasio i samozapečatio intelektualnim utvđenjem to može samo neverujući tvrditi a ne verujuća osoba.

Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
37
da li vi stvarno mislite da je mucenje isusa jedini nacin da nam bog oprosti grehe.kako covek oprasta.on hoce ili nece.sta to boga sprecava da nam jednostavno oprosti bez prolivanja krvi.njegova rec je jaca od bilo cega.plata za greh je smrt.ako je bog to rekao i on donosi zakone on moze i da ih promeni bez ikakvih posledica i nelogicnosti.ali vi to necete nikad razumeti kao sto ja necu razumeti smisao necijeg umiranja zbog nas. sta god napisali. i necu razumeti smisao avramovog testa.to pogotovo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
da li vi stvarno mislite da je mucenje isusa jedini nacin da nam bog oprosti grehe.kako covek oprasta.on hoce ili nece.sta to boga sprecava da nam jednostavno oprosti bez prolivanja krvi.njegova rec je jaca od bilo cega.plata za greh je smrt.ako je bog to rekao i on donosi zakone on moze i da ih promeni bez ikakvih posledica i nelogicnosti.ali vi to necete nikad razumeti kao sto ja necu razumeti smisao necijeg umiranja zbog nas. sta god napisali. i necu razumeti smisao avramovog testa.to pogotovo.

Ako ne zelis razumeti -neces razumeti, ali ako zelis -hoces..

Sta bi donelo menjanje zakona po kojem svi gresnici moraju umreti?
Evo pretpostavimo da Bog moze bez ikakvih posledica da promeni zakon.

Tvoje dete pogresi, slomi ti nesto u kuci i ti ga istuces, kaznis ga i zabranis mu izlaske ceo mesec.
To se moze smatrati surovo. Samo zato sto je dete nesto (slucajno)slomilo, ti ga tako kaznjavas?

I sada ti kao dobar otac posto ti je zao(posle nekog vremena), preinacujes odluku i ukidas zakon po kojem dete mora ceo mesec da sedi u kuci.
Kakvu ce posledicu imati ova tvoja odluka?
Sta ce dete misliti?
Dete vise nece imati strah pred tobom, ako i pogresi sledeci put ce verovati da ces mu opet oprostiti, dete se vise ne boji, radi sta hoce.. Pocinje cesto da razbija stvari po kuci, a otac mu to opet oprasta(jer eto dete slucajno razbija), a kada odraste nalazi lose drustvo, odaje se alkoholu i drogi - a sve to, zato sto mu je njegov otac popustao godinama.

Da li ti zelis ovaj scenario u svom domu?
Da li zelis da upropastis svoje dete?
Bozji zakoni nisu uzalud postavljeni, i Bog ne moze da ih ukine sve i da hoce, jel bi to imalo dalekosezne posledice po celo nebo i sva ziva bica na njemu...

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323

Bog nije Hrvatski ,ili Srbski sabor da stalno nešto mjenja
Pozdrav

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Pozdrav.
Piše da je Bog SVE DOBRO STVORIO.
Veoma je važno uočiti u početku biblijskog opisa stvaranja da je SVE bilo DOBRO.
A onda možemo postaviti pitanje otkud zlo i greh u DOBROM?
Sve je STVORENO DOBRO ali Bog je čoveku dao najviše što se može dati a to je SLOBODA ODLUČIVANJA.

Tu osobinu ima samo Bog i najvrednije je to kao dobijeno.
Čovek je primio slobodu odlučivanja i izabaro sam mogućnost neposlupnosti a time je urušio poredak a to znači odvojio se od Boga SVOJOM VOLJOM i SVOJIM IZBOROM.
Čovek je po izboru uzrokovao pobunu na zemlji ali već pre toga je postojala pobuna na NEBU
Otkud tamo pobuna kad je sve dobro stvorio?
Ista sloboda je bila uzrok ponosa i odluke šta da čini a onda je sišao da nagovori zemaljski par da i oni krenu svojim izborom da ne bude po Božjoj volji već po njihovoj i eto ga greh i zlo.

A plata za greh je odvajanje od života a Bog ima život i On ga nudi a čovek bira smrt kroz pobunu.
Čovek umire ćelije počinju da umiru i telo stari i umire vremenom i to mu je plata za NJEGOV IZBOR.
Sad da čovek nebi ostao prah Bog je želeo zadržati čoveka u životu, dati mu novu mogućnost za život.
A to je moguće ostavariti samo tako što će zadovoljiti pravdu i smrti dati BEZGREŠNO TELO koje će uzeti grehe ljudi i ponuditi da prođu iz smrti u život kroz ta vrata jer su svoj život izgubili po zasluzi a sad bez zasluge primaju na poklon život kroz milost.
Reč je u službi STVARANJA a potiranje plate za greh to jest smrti mora se dati život.
Taj jedini koji je mogao uzeti grehe i platiti za sve je opisan u Isaiji 9.6 i koje mu je ime.

Nije tu pitanje zakona već IZBORA. po izboru ide i plata kako tad tako i danas neki nude subotu i hranu kao uslov za život i pečaćenje a Bog nudi sebe kroz telo zvamo Bog Spasitelj.
Jevanđelje jeste RADOSNA VEST o milosti i životu kroz Isusa a ne uslovljavanje drži nešto da bi se spasio i samozapečatio intelektualnim utvđenjem to može samo neverujući tvrditi a ne verujuća osoba.

Ovo gore tije stvarno ljepa priča , svaka čast .
Bog je dao slobodnu volju svakom čovjeku , svatko može odlučit oćeli poći ljevo ili desno .
Utome svemu se vidi koliko nas Bog voli ,Dao nam je još jednu šansu ,šišao je u obliku čovjeka , dao se razapet , dabi ovom grešnom čovjeku pokazao koliko ga voli , a mi koliko volimo ????

Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
37
svi gresnici moraju da umru?? pa umiremo ali nama je bog svejedno oprostio.pustio nas da vidimo kako nam je bez njega i da se sami odlucimo da radimo dobro.problem je kako nam je oprostio.svako normalan ce posle nekog vremena ako zeli da oprosti reci prostu recenicu oprastam vam.niko nece uzeti pistolj i upucati svog sina i reci ovo je zrtva za sve vas jer ja drugacije ne bi mogao da oprostim.a ni ova zrtva nije normalna.zamisli ja hocu da platim otkup za nekog.stavim pare u kovertu i predam kovertu.ali posle tri dana ja dodjem i uzmem pare(isusa) nazad a kovertu(njegovo ljudsko telo) ostavim.i sta sam uradio..nista.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
svi gresnici moraju da umru?? pa umiremo ali nama je bog svejedno oprostio.pustio nas da vidimo kako nam je bez njega i da se sami odlucimo da radimo dobro.problem je kako nam je oprostio.svako normalan ce posle nekog vremena ako zeli da oprosti reci prostu recenicu oprastam vam.niko nece uzeti pistolj i upucati svog sina i reci ovo je zrtva za sve vas jer ja drugacije ne bi mogao da oprostim.a ni ova zrtva nije normalna.zamisli ja hocu da platim otkup za nekog.stavim pare u kovertu i predam kovertu.ali posle tri dana ja dodjem i uzmem pare(isusa) nazad a kovertu(njegovo ljudsko telo) ostavim.i sta sam uradio..nista.

Ne razumes. Bog je oprostio kao sto i svaki covek oprasta svom Sinu ako pogresi(zato sto ga voli), ali kao sto sam objasnio u prethodnom postu to ne znaci da mozes da ga pustis da radi sta hoce i da kao posledicu uzrokujes da to dete postane losa osoba.
To ne bi ucinio ni ti , niti bilo koji ljudski otac a kamo li Bog.
Ne moze se izreci rec oprostenja i gotovo, pa sad radite sta zelite..

Bog oprasta odmah, kao sto i ti oprastas svom sinu cim pogresi, ali ne mozes ga pomilovati, niti to Bog moze, dok dete ne nauci lekciju.
Da li shvatas?

Zakon i pravila se moraju postovati, a jedan od tih zakona je i smrt.
Bog je nasao izlaz iz svega toga -tako sto je poslao zamenu Isusa Hrista.
U pravnom sistemu imas pravilo kaucije i sl.. Tako i Bog ima pravilo zamene, ali ovo je mnogo vise od zamene, jer kroz nas Hristos zivi, u nama samima boravi -zato je morao biti vaskrsnut i nastaviti da zivi, nije to volja Boga(da ga uzme nazad) kao sto ti kazes platio otkup i onda ga uzeo nazad, vec je stvar mnogo kompleksnija nego sto mi shvatamo nasom ljudskom logikom..
Hristos mora da zivi iz odredjenih razloga, jer ako ne zivi, delo spasenja nece biti dovrseno.
On je platio otkup kao covek(zamena za prvog Adama) i potpuno umro kao covek, ali kao Bog on zivi, a to nije isto.
Hristos je imao dve prirode, Bozansku i ljudsku. Ljudska je umrla a Bozanska zivi, nema tu nikakve nelogicnosti..
Samo sto ti to neces da razumes.
Pise u bibliji da je ''krst ludost onima koji propadaju'' - onaj ko ne zeli da razume i nece razumeti, jer ljudskom logikom i umom pokusava da dokuci, umesto da se moli Bogu da mu da Hristov um, kojim ce moci shvatiti...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Nisi shvatio šta sam napisao ali manje više za to ne shvaćanje već je problem što ti promače kako je Bog SVE DOBRO STVORIO.
Kad čovek ima u vidu da je Bog čoveka DOBROG stvorio onda NEMA ŠTA DA MU OPRAŠTA.
Potom čovek SAM BIRA hoće li poslušati ili ne i posledica tog izbora ga ili drži sa Bogom u zajednici ili udaljava.
Bog NE KRIVI čoveka zbog toga što je izabrao po pravu izbora da ne posluša inače mu nebi ni dao mogućnost da sam odlučuje.
Bog ga LJUBI i to LJUBAVLJU VEČNOM i sa te Bog NE OSUĐUJE ništa od toga Bog ne čini.

SVE što izabereš a dobro je Bogu je milo a sve što sam izabereš a loše je Bog te žali i ponovo ljbi želeći da te ljubavlju privuče a nikako da utiče da ti moraš izabrati ono što Bog želi.
Kad se tvoj izbor poklopi sa Božjom voljom onda je Bogu drago a kad se razilaze Bogu je žao što tako biraš da bi video da Bog poštuje tvoj izbor On dolazi da postrada te ti daje mogućnost da ponovo izabereš život shvativši svoj promašaj.

Mi svojom odlukom biramo život ili smrt Bog je samo postavio i ne meša se u našu odluku ali bi mu bilo drago da izaberemo život to jest Njega.drugim rečima Bog ima krunu i dozvolio je mogućnost da mi uzmemo krunu i vladano sobom i ko ostane sa krunom na glavi koju je sam uzeo ide u propast jer ne ume vladati sobom jer mu je volja pogrešna i proizvodi pogrešna dela.
Čovek koji shvati da nije dostojan nositi krunu vraća je Tvorcu i moli da bude volja Tvorca i taj nalazi život jer će mu Bog u drugom životu postaviti krunu jer je izabrao život a ne pobunu.

Bog nas NE SUDI već ŽALI. Bog nam ne diktira već daje slobodu odlučivanja.Ko primeni ono poznanje dobra i zla sa pčetka i odluči se za DOBRO taj vidi sebe i greh i svoja dela i odluke kao pogrešne taj vraća krunu to jest odriče se svoga JA i daje da bude Božja volja. Sve ono ostalo rečeno je ljudski-grešno špekulisanje o pravdi gde se želi opravdati greh i loš izbor.

Natrag