Sta mislite o Avramu ?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Oprosti otkud ti sad to. Otkud znaš štoje tko mislijo

Lepo, pise u tekstu:

Verom Avraam prinosase Isaaka kada je bio kušan, i jedinca je prinosio on koji je primio obećanja, kome je rečeno: ‘Po Isaaku nazvaće ti se potomstvo’. Pomislio je da je Bog kadar i iz mrtvih vaskrsavati; zato ga je i dobio kao sliku”
(Jevrejima 11:17-19);

Avram je znao da Bog ne misli ozbiljno, shvatio je da je to samo test njegove vere i nista vise, pa ako ga i prinese, Bog ce ga vaskrsnuti...
Zato je hladnokrvno krenuo..
On je poznavao Bozju licnost, ne moze Bog zeleti smrt njegovom detetu, nego je po sredi nesto drugo. On je imao poverenje u Boga, znao je da on nije kao ostali zli Bogovi.. To se vidi i iz Avramovih reci: ''Bog ce se sinko postarati za zrtvu''.
On je znao da njegov Sin nece stradati..

Pitanje je da li mi danas razumemo pravu prirodu i licnost Bozju, kada mozemo ovakva pitanja postavljati?

Znaci.. Bog nikome ne zapoveda da zrtvuje svoje dete. On to nikada ne cini..
Ovo je poseban slucaj, gde je Bog zeleo da iskusa Avramovu veru i pokaze mu sta ce on sam uciniti u buducnosti kada bude zrtvovao svog Sina Isusa Hrista na krstu golgote...
Ovo je predslika buducnosti...

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
On je poznavao Bozju licnost, ne moze Bog zeleti smrt njegovom detetu, nego je po sredi nesto drugo. On je imao poverenje u Boga, znao je da on nije kao ostali zli Bogovi.. To se vidi i iz Avramovih reci: ''Bog ce se sinko postarati za zrtvu''.
On je znao da njegov Sin nece stradati..

Pitanje je da li mi danas razumemo pravu prirodu i licnost Bozju, kada mozemo ovakva pitanja postavljati?

Čitam danima Bibliju , i ovo sam pročitala , nikad nisam tako razmišljala . Uvjek sam se pitala zašto Bog želi žrtvu i to ljutsku ?Mukamije što nisam došla do tako jednostavnog zaključka.
Digla sam se sa stolca i uzela si šećera i vode.Hvalati štosimi otvorijo oči . Ovi citazi točno govore kado si rekao :
7. Tada reče Isak Avramu ocu svojemu: oče! A on reče: što, sine! I reče Isak: eto ognja i drva, a gdje je jagnje za žrtvu?
8. A Avram odgovori: Bog će se, sinko, postarati za jagnje sebi na žrtvu. I iđahu obojica zajedno.
Još moram puno razmišljat što Biblija kaže . Veliš: Da li mi danas razumemo pravu prirodu i licnost Bozju, kada mozemo ovakva pitanja postavljati? Pa eto postavise pitanje a nemože svatko doći do istine .
POZDRAV

Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
37
znaci ovaj je znao da bog ne misli ozbiljno.a jel ce vama biti cudno ako ako ja kazem mom sinu da ubije svog sina koji apsolutno nista nije zgresio.dajte mi samo jedan dobar razlog zasto bi ja to uradio.sama pomisao na to je morbidna a vi ako mozete da branite taj postupak ja bas i ne mogu.mene razum koci.a zamislite da se njemu sada cefne da nekom kaze e idi postavi pozar u neko zabaviste.ili nekom drugom da kaze e idi opljackaj banku a usput rokni neku lepu sluzbenicu.sve je to isto kao i za Avrama.morbidnost ostaje morbidnost.znaci nikada ni sa bilo kojim razlogom on meni ne sme tako nesto da naredi.ali NIKADA...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
znaci ovaj je znao da bog ne misli ozbiljno.a jel ce vama biti cudno ako ako ja kazem mom sinu da ubije svog sina koji apsolutno nista nije zgresio.dajte mi samo jedan dobar razlog zasto bi ja to uradio.sama pomisao na to je morbidna a vi ako mozete da branite taj postupak ja bas i ne mogu.mene razum koci.a zamislite da se njemu sada cefne da nekom kaze e idi postavi pozar u neko zabaviste.ili nekom drugom da kaze e idi opljackaj banku a usput rokni neku lepu sluzbenicu.sve je to isto kao i za Avrama.morbidnost ostaje morbidnost.znaci nikada ni sa bilo kojim razlogom on meni ne sme tako nesto da naredi.ali NIKADA...

Zapovedao je on i mnoge druge lose stvari svojim slugama, kao sto je proroku Osiji zapovedio da bude sa prostitutkom, samo zato da mu objasni sta on kao Bog mora da trpi od svog ''peljubotvornog'' naroda koji ide za idolima.
Ovo nije odobravanje takvih postupaka..
Ono sto Bog cini u takvim situacijama, jeste da nas poucava, uci nas kako je njemu kada zgresimo , pomaze nam da upoznamo njegovu licnost, dusevni bol i postupke koje on cini.
U ovom slucaju kada je zapovedio Avramu da zrtvuje svog sina, isto je hteo da pokaze sta ce on morati da ucini u buducnosti, naime da zrtvuje svog Sina Isusa Hrista.
Hteo je da objasni dusevni bol kroz koji ce on morati proci..
Razumej, ne radi se ovde o morbidnosti.

Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
37
Zapovedao je on i mnoge druge lose stvari svojim slugama, kao sto je proroku Osiji zapovedio da bude sa prostitutkom, samo zato da mu objasni sta on kao Bog mora da trpi od svog ''peljubotvornog'' naroda koji ide za idolima.
Ovo nije odobravanje takvih postupaka..
Ono sto Bog cini u takvim situacijama, jeste da nas poucava, uci nas kako je njemu kada zgresimo , pomaze nam da upoznamo njegovu licnost, dusevni bol i postupke koje on cini.
U ovom slucaju kada je zapovedio Avramu da zrtvuje svog sina, isto je hteo da pokaze sta ce on morati da ucini u buducnosti, naime da zrtvuje svog Sina Isusa Hrista.
Hteo je da objasni dusevni bol kroz koji ce on morati proci..
Razumej, ne radi se ovde o morbidnosti.

ako je njemu lose zasto bi avramu bilo lose.kako nije mogao smisliti neki normalniji nacin od zrtvovanja svoga sina da bi nas spasao.jedna njegova rec bi bila sasvim dovoljna i nama su svi gresi oprosteni sta ce bilo ko na krstu-nevidjena glupost..kazem ja on voli mnogo da komplikuje

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ako je njemu lose zasto bi avramu bilo lose.kako nije mogao smisliti neki normalniji nacin od zrtvovanja svoga sina da bi nas spasao.jedna njegova rec bi bila sasvim dovoljna i nama su svi gresi oprosteni sta ce bilo ko na krstu-nevidjena glupost..kazem ja on voli mnogo da komplikuje

Ne moze jedna rec.
Uzmi citaj bibliju, ne moze Bog ukinuti sopstveni zakon po kome je plata za greh smrt.
Jer onda ne moze kazniti ni sotonu, a pokazuje se i nedosledan sam sebi.
Zakon se mora odrzati, sto je znacilo da neko mora umreti, a to je bio Isus Hristos, dok su sve zivotinje sto su se u drevna vremena prinosile ukazivale na vecu zrtvu Isusa Hrista.

Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
37
Ne moze jedna rec.
Uzmi citaj bibliju, ne moze Bog ukinuti sopstveni zakon po kome je plata za greh smrt.
Jer onda ne moze kazniti ni sotonu, a pokazuje se i nedosledan sam sebi.
Zakon se mora odrzati, sto je znacilo da neko mora umreti, a to je bio Isus Hristos, dok su sve zivotinje sto su se u drevna vremena prinosile ukazivale na vecu zrtvu Isusa Hrista.

ne moze njegova rec a moze mucenje svog sina.zar njegova rec ne vredi nista.plata za greh nek bude smrt a sada JA kazem ko god bude dobar ozivece ponovo jer sam ja tako odlucio.prosto

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ne moze njegova rec a moze mucenje svog sina.zar njegova rec ne vredi nista.plata za greh nek bude smrt a sada JA kazem ko god bude dobar ozivece ponovo jer sam ja tako odlucio.prosto

Simpatican si :)
Ne moze, jer bi to porusilo citav poredak u svemiru i duhovnom svetu jer je sve utemeljeno na zakonima.
Pogledaj i prirodu, postoje prirodni zakoni, svemir se krece po brojnim zakonima, planete oko suncevog sredista, galaksije oko centra a protoni i elektroni oko jezgra.. Sve do najmanjih cestica se pokorava tom zakonu.
Isto tako i stvorenja imaju zakone po kojima moraju da se upravljaju, svako krsenje tog zakona dovodi do smrti, kao sto bi i svako krsenje prirodnog zakona dovelo do urusavanja svemira.

U ovom slucaju ukidanje Bozjeg zakona bi dovelo do nepovratnih posledica.

Zamisli ukidas moralni zakon za stvorenja..
Sve ono sto je satana tvrdio da moze, sada je dozvoljeno.
To vodi do nereda anarhije, ubistava, silovanja, smrti , prirodnim katastrofama, nesrecama, incestu, bludu, paganstvu , necistotama, mrznji, ogovaranju, kradji, kompletnom unistavanju..
To ne samo da bi unistilo sva ziva bica i zivot, nego bi uticalo cak i na stvoreni materijalni svemir i urusilo ga u potpunosti.
Jesi svestan sta zelis?

Znaci da bi Bog rekao: ''Ko god je dobar ozivece ponovo'' , a da nema zrtve, on mora da ukine taj zakon po kome je zrtva uspostavljena.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
37
Simpatican si :)
Ne moze, jer bi to porusilo citav poredak u svemiru i duhovnom svetu jer je sve utemeljeno na zakonima.
Pogledaj i prirodu, postoje prirodni zakoni, svemir se krece po brojnim zakonima, planete oko suncevog sredista, galaksije oko centra a protoni i elektroni oko jezgra.. Sve do najmanjih cestica se pokorava tom zakonu.
Isto tako i stvorenja imaju zakone po kojima moraju da se upravljaju, svako krsenje tog zakona dovodi do smrti, kao sto bi i svako krsenje prirodnog zakona dovelo do urusavanja svemira.

U ovom slucaju ukidanje Bozjeg zakona bi dovelo do nepovratnih posledica.

Zamisli ukidas moralni zakon za stvorenja..
Sve ono sto je satana tvrdio da moze, sada je dozvoljeno.
To vodi do nereda anarhije, ubistava, silovanja, smrti , prirodnim katastrofama, nesrecama, incestu, bludu, paganstvu , necistotama, mrznji, ogovaranju, kradji, kompletnom unistavanju..
To ne samo da bi unistilo sva ziva bica i zivot, nego bi uticalo cak i na stvoreni materijalni svemir i urusilo ga u potpunosti.
Jesi svestan sta zelis?

Znaci da bi Bog rekao: ''Ko god je dobar ozivece ponovo'' , a da nema zrtve, on mora da ukine taj zakon po kome je zrtva uspostavljena.

ili u prevodu po tebi ne razumem nista.
ne znam kakve veze zakoni svemira imaju veze sa nasim gresima.ne razumem sto bi bilo ko visio na krstu ili sto bi bog naredjivao ubijanje avramovog sina.sve je to nepotrebno i moglo je mnogo drugacije da se odradi.normalnije.

Natrag