Šta je osnovni razlog da religiozna klica proklija u čoveku?

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Ako si ateista nemoraš se uključivati u temu,ali ovaj komentar je smešan i neozbiljan...udba je uvek bila protiv crkve....:dntknw:wacko2:agree:

Bila, dok joj je to odgovaralo. U pravu si i izvinjavam se svima, nisam želeo da budem nepristojan. Nažalost ono što sam napisao je istina i to važi za skoro sve postkomunističke zemlje.

Član
Učlanjen(a)
08.05.2010
Poruka
156
Prvo "iskrena" molitva Gospodu Bogu a onda "klica" verovanja ? :roll: Ne ide...
Kako da se iskreno molis nekom ako nema verovanja elementarnog u tebi o postojanju upravo toga kome se i molish ?
To je apsurd wacko2smile3

Smatram da smo jedina duhovna bica na planeti. U nama je -urodjena je zelja,kao kad beba pruza ruke za majkom.
Inicijacija se veoma brzo javlja.
Od trenutka pojave svesnosti kako o nashem lichnom postojanju, tako i postojanju bica, stvari i pojava koje nas okruzuju.
Kad se ta svest iskristalishe, dalje se prirodno namecu pitanja sama od sebe:
Ko smo ? Sta smo? Kako smo nastali i kako je sve oko nas nastalo ? Koja je svrha nasheg postojanja ? itd..
To je "klica".
Sve na dalje je nadgradnja, samopreispitivanje, ucenje i zivljenje shodno naucenom. :roll:
Verodostojnost koju spominje prof. Vladeta ne podrazumeva samo teznju ka veri radi vere vec i raznorazne dokaze i smernice koji su nam dati govoreci kao takvi u prilog postojanja i dobre namere nasheg Tvorca.
Znaci,samo znanje i iskreno osecanje ljubavi i privrzenosti (kao dete prema Ocu) Bogu, mogu dovesti do iskrene molitve zarad mogucnosti podarenoj nam ka zivljenju u obnovljenoj zemlji u ljubavi i vechnosti sa Bogom.
"Smatram da smo jedina duhovna bica na planeti. U nama je -urodjena je zelja......" upavo zbog ovog čovek u nevolji često zavapi Bože pomozi iskreno a da nije vernik i na žalost Bogu se ćesto ljudi prizivaju kroz nevolju..lepše bi bilo da nije kroz nevolju neko kroz nešto lepo..da se naprimer zahvale Gospodu...ja mislim da u čoveku postoji ta klica i potreba za verom..

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Proklija, ne.
To je više usađeno osnovnim vaspitanjem pri odrastanju dece...
Naravno da treba slediti svoja verovanja, i žao mi je što se gube ti religiozni običaji.
Dešava se i čoveku da neki događaj u njegovom životu, tj daga nešto ošamari i, zapita se, razmisli i počne da veruje.

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
wacko2Ma sve krece neke potrebe. Koristi. Samo vrhunski izolovani ljudi mogu osetiti pravu ljubav prema necemu. Bogu ili kako god vec nazvali to. religiozna osecanja se namecu i ne prepoznaju na pravi nacin. Osecamo ih samo ako ih neko implementira. Religija je pravi primer kontrole sirih masa. Neophodna da. Dakle seherezada ja mislim da ono sto mi ovde osecamo je osecanje duznostii tradicije. I nema neke veze sa religioznoscu vec sa nadanjem da postoji odgovor na sva pitanja. i da ih tamo neko zna. jednpstavno lakse je u to verovati nego spoznati.:???:

Kad čovek

Kad čovek doživi buđenje duše svoje
Kad čovek bude pozvan na put Gospodnji ovozemaljki
Kač čovek prepozna sebe na tom putu
Kad čovek iznađe način za poniznost
Kad čovek prihvati svoju nemoć
Kad čovek uvidi koliki je grešnik
Kad čovek prihvati molitvu kao pribižavanje gospodu
Kad čovek u svesti svojoj shvati koliko je Gospod veliki
Kad čovek postane čovek tada je spreman
Da se u radosti približi Ocu svom svemogućem

Ovo ponavljam iz jednog-jedinog razloga jer sam to ja. Kada osetiš da si vraćen među žive,kada ti je tvoj anđeo čuvar stalno uz tebe i ti ga osetiš,njegove talase koji ti govore u kojem je stanju i njegova i tvoja duša onda znaš da nisi sam,da neko stalno misli na tebe isto kao i ti na njega.
reći ću još samo misli jedne divne dame koja kaže ovako:koliko se iskreno daješ Gospodu toliko će te Njegova naklonost i Njegovo prisustvo usrećiti.
Moja osobna preporuka posetite svog duhovnika i porazgovarajte s njim.
Ja sam jutros razgovarao sa mojim,sada se lepo osećam.

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
osnovni "razlog za klicu" je da covek beskompromisno trazi ISTINU.....nista vise...a ISTINA JE BOG....A ako su ti dovoljne ljudske "logike" i filozofije da bi dobio odgovore o svetu oko sebe i o sebi-onda te istina ne zanima...vec te samo zanima da sto udobnije provedes svoj zivot ovde bez zainteresovanosti za vecnost svoje duse....i provodis ovaj kratki vek guseci onaj tanani glas savesti koji je Tvorac "ugradio" svakom od nas koji ti kaze da bezis iz zamke lukavoga kneza ovoga sveta..

Poslednja izmena:
Natrag