SSD-ваши тестови, искуства, оцене и препоруке

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.441
Па шта да ти кажем, потребе су индивидуалне. телефон ми је на 1 терабајт.
Данас, видео снимци у резолуцији 4к 60 фрејмова заузимају много места као и фотографије са све моћнијим камерама на телефону.
Рецимо, само музике у FLAC формату имам преко 2 терабајта.
Али да не дужим, да ми не треба не би га купио, поготово буферни диск са таквим меморијским чиповима. Штета што ме није запао са kontrolerom Phison PS5018-E18.
Izvini ne zameram nista i podrzavam te u svemu.Sto se tice telefona,prebacujem slike na komp,Usb-ove i DVD-ove,tako da brisem dosta,a ostavl;jam samo one koje zelim da vidi skoro svaki dan.Mada sednem za komp i gledam,nekako mi je lakse.Telefon koristim vrlo malo.Samo po potrebi.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.791
Izvini ne zameram nista i podrzavam te u svemu.Sto se tice telefona,prebacujem slike na komp,Usb-ove i DVD-ove,tako da brisem dosta,a ostavl;jam samo one koje zelim da vidi skoro svaki dan.Mada sednem za komp i gledam,nekako mi je lakse.Telefon koristim vrlo malo.Samo po potrebi.
Што се тиче телефона, од 2013 користим руски облак, где сам тада, 2013, на промо акцији добиом 1ТБ бесплатно а касније сам докупио још 1 ТБ. Руси су га лепо скоцкали па ми њихов програм, Disk-O, омогућава да га користим и на телефону и на рачунару. Са телефона ми аутоматски шаље снимке на облак а на рачунару га види као и обичан диск. Значи, користим га на рачунару као и физички диск.
С обзиром да су у Русије брзине интернета 1:1, значи и upload и download исте, а користим брзину од 500mbps, приступ облаку ми је моменталан, као да није виртуелан.
Овај диск, од 4 ТБ, хоћу да користим и као преносни, пошто имам доста кућишта за дискове и они подржавају дискове до 4ТБ.
За пар минута га могу извући из рачунара и убацити у кућиште и ето ми флешке од 4ТБ.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.791
Када већ спомињем облак, са њега качим програм IG5236_3.A.J.CR_B47R_4TB_DW који је платни и тешко га је наћи. Захваљујући мојим другарима са једног великог руског форуму, овде га могу поделити са вама. Он омочућава флешовање дискова на којима се налази контролер Innogrit IG5236.
Унутра су спаковане верзије за win и mac рачунаре.

Natrag