Šta je novo?

Srpski jezik u Nokia X7

  • Začetnik teme jovanvuk
  • Datum pokretanja
J

jovanvuk

Član
Učlanjen(a)
17.09.2009
Poruka
2
Molim Vas , kako da ubacim srpski u Nokiju X7 koga imam skoro dve pune godine i jako sam zadovoljan telefonom. Telefon radi na Symbian Belle sistemu !!? Na računaru imam instaliran Nokia suite ... mislim da je redovno ažuriran...
Unapred hvala !
 
zoxy888

zoxy888

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
226
Molim Vas , kako da ubacim srpski u Nokiju X7 koga imam skoro dve pune godine i jako sam zadovoljan telefonom. Telefon radi na Symbian Belle sistemu !!? Na računaru imam instaliran Nokia suite ... mislim da je redovno ažuriran...
Unapred hvala !
Потребно је да укуцаш продукт код за Србију да би ти телефон имао српски мени односно језик.

Поставићу туторијал за мој телефон а ти само замени податке за сопствени телефон, ово ти је у основи за све нокине телефоне важеће .

Последња верзија софтvера за твој телефон је 111.40.1511


А један од ових три Product Codea је за твој телефон зависно које је боје телефон .Balkans serbia dark steel (059G546)
Balkans serbia light steel (059G585)
Balkans serbia white silver steel (059K4M3)
Да поновим, ти само замени податке и уместо подаци који су за Нокију E5 ти постави податке за Нокију X7


Пре него покренеш поступак убацивања српског језика у телефон , направи back up података са свог телефона, а ту мислим на телефонски именик , слике , музика , видео , и свега осталог што је теби битно а то уради уз помоћ Nokia PC Suite или Nokia Suite.

За Убацивање Србског језика у NOKIA E5-00 потребно је прво инсталирати Nokia PC Suite због Nokia Connectivy Cable Driver потребан је такође Nokia Software Updater ( NSU) њега можеш преузети са следећег линка


Kod:
http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/NokiaSoftwareUpdaterSetup_EN.exe


Такође ти је поптребан Nokia Service Suite Professional ( NSS ) њега можеш преузети са овог доле линкаKod:
http://www.genieprojects.co.uk/files/NssPro_0.54.zip

Телефон поставите у OFF Line режиму а то значи да није повезан са GSM мрежом односно да te нико не може звати или слати поруке док убацујеш Product Code, такође искључи све pin кодове и све лозинке телефона да буде као када си га купио .

Инсталирати оба програма у компијутеру , покренути Nokia Service Suite Professional ( NSS )

Повезати телефон у мом случају је то Nokia E5-00 са конективи каблом у мом случају је то CA-101, ili koji već imate , Nokia Service Suite Professional ( NSS ) ће препознати ваш телефон као што је на слици приказаноЗатим кликните на Detect да би Nokia Service Suite Professional ( NSS ) детектовао твој IMEL илити серијски код твог телефона IMEL је онај број од 15 цифара ( види слику )Потом кликни на Read Info и у левом пољу у Phone Management учитаће се сви подаци из телефона.

Produc Code под бројем 1 је код који је у функцији а Basic prod code под бројем 2 је оригинални код који је и фабрички. (види слику )


Затим кликни те на Read info у пољу Production Data Edit учитаће се Product Code онај који је активан (види слику).Тај код обришемо и укуцамо онај кој желимо а кодови за промену Producy Code-a су следећи:

Ово су сви BALKANS кодови за Nokia E5-00 а ти уместо ових укуцај одговарајући код за твоју Нокију један од оних горе

0595186 - RM-632 CTR BLACK BALKANS QW1 CRO SERB HR
0595187 - RM-632 CTR BLACK BALKANS QW1 SERB SLOV
0595188 - RM-632 CTR BLACK BALKANS QW2 COM ENG MK
0595733 - RM-632 CTR WHITE BALKANS QW1 CRO SERB HR
0595734 - RM-632 CTR WHITE BALKANS QW1 SERB SLOV
0595735 - RM-632 CTR WHITE BALKANS QW2 COM ENG MK

Мени су за ову прилику потребни ови црвени кодови и ми ће мо уписати следећи код ( 0595187 ) а то је
RM-632 CTR BLACK BALKANS QW1 SERB SLOV ( ti upiši tebi potreban kod ) и штиклирамо Enable на том уписаном Product Code-у и потом кликнемо на Write да би смо уписали тај нови Product Code у телефону ( види слику )


Затим поново кликнемо на Read да би смо проверили дали је уписан нови Product Code или пак поново кликнемо на Read Info, и то би било све у овом програму .


------------------------------

Сада искључимо Nokia Service Suite Professional ( NSS ) а покренемо Nokia Software Updater ( NSU).

Nokia Software Updater ( NSU).је препознао твој телефон и у доњем десном углу tе обавештава да има једна надоградња односно Update и она се врши преко интернета ( Online ), и ми кликнемо на Reinstall (види слику )


Сво то време телефон мора бити добро повезан са конективи каблом и компијутером и батерија мора бити 100% пуна ,телефон не дирај ништа све док се не рестарује.


Након рестрта телефон ће питати далићеш и даље бити у Offline режиму и да се повежеш са PC Suite програмом ово можеш како ти је по вољи а потом кликни те на Exit ( види слику )

Скини те телефон са конективи кабала и ако си све урадио како треба онда би требало бити то то.
 
J

jovanvuk

Član
Učlanjen(a)
17.09.2009
Poruka
2
malo je reći hvala na ovo sve :wink:
 
Top