SPAS ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE Hitna pomoć za životinje dežura 24 sata

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
SPAS ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE Hitna pomoć za životinje dežura 24 sata
Blic
Imajući u vidu temperaturna kolebanja i ekstremno niske temperature u proteklih mesec dana, Sekretarijat za privredu i Veterinarska ustanova "Veterina Beograd", organizovali su dežurstvo Službe hitne pomoći za životinje 24 sata, kako bi se urgentno zbrinule nevlasničke životinje koje borave na javnim površinama.

341021_zivotinje_f.jpg


Hitna pomoć za životinje radi redovno tokom cele godine svakog radnog dana od 8 do 20 čsati, vikendom od 8 do 16, dok su 24-časovna dežurstva na inicijativu resornog Sekretarijata za privredu uvedena u decembru 2014. kada je spoljna temperatura bila ispod minus osam stepeni.

Građani mogu da pozovu dežurnu ekipu Hitne pomoći za životinje na telefone 062/8090-333 i 062/ 8041-092 ako je njihovom kućnom ljubimcu ili napuštenoj životinji potrebna neodložna veterinarska pomoć.

Ekipe Hitne pomoći će u takvim situacijama u najkraćem roku izaći na teren i pružiti pomoć ugroženoj životinji.

- Smatrajući da se na ovaj način doprinosi održavanju adekvatnog zdravstvenog statusa životinja, naročito nevlasničkih, Sekretarijat za privredu će i u narednom periodu, a u saradnji sa "Veterinom Beograd", kontinuirano pružati neophodnu veterinarsku pomoć nevlasničkim životinjama, naročito u ekstremnim vremenskim neprilikama - kažu u "Veterini Beograd".
 
Natrag
Top