Šta je novo?

SPAS ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE Hitna pomoć za životinje dežura 24 sata

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.322
SPAS ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE Hitna pomoć za životinje dežura 24 sata
Blic
Imajući u vidu temperaturna kolebanja i ekstremno niske temperature u proteklih mesec dana, Sekretarijat za privredu i Veterinarska ustanova "Veterina Beograd", organizovali su dežurstvo Službe hitne pomoći za životinje 24 sata, kako bi se urgentno zbrinule nevlasničke životinje koje borave na javnim površinama.

341021_zivotinje_f.jpg


Hitna pomoć za životinje radi redovno tokom cele godine svakog radnog dana od 8 do 20 čsati, vikendom od 8 do 16, dok su 24-časovna dežurstva na inicijativu resornog Sekretarijata za privredu uvedena u decembru 2014. kada je spoljna temperatura bila ispod minus osam stepeni.

Građani mogu da pozovu dežurnu ekipu Hitne pomoći za životinje na telefone 062/8090-333 i 062/ 8041-092 ako je njihovom kućnom ljubimcu ili napuštenoj životinji potrebna neodložna veterinarska pomoć.

Ekipe Hitne pomoći će u takvim situacijama u najkraćem roku izaći na teren i pružiti pomoć ugroženoj životinji.

- Smatrajući da se na ovaj način doprinosi održavanju adekvatnog zdravstvenog statusa životinja, naročito nevlasničkih, Sekretarijat za privredu će i u narednom periodu, a u saradnji sa "Veterinom Beograd", kontinuirano pružati neophodnu veterinarsku pomoć nevlasničkim životinjama, naročito u ekstremnim vremenskim neprilikama - kažu u "Veterini Beograd".
 
Top