Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Jel ti znaš šta je kontekst i uporedno proučavanje?
U starom zavetu Bog se obraća sinu i kaže "A SINU, PRESTO JE TVOJ BOŽE VAVEK VEKA...U POČETKU TI SI OSNOVAO ZEMLJU, I ONA JE DELO RUKU TVOJIH..."
Toma kaže u trenutku kada je video vaskrslog Isusa "GOSPOD MOJ I BG MOJ"
VERNI SE POKLANJAJU BOGU ISUSU KOJI JE PRIMIO SILU I SLAVU I CARSTVO SVOJIM VASKRSENJEM I VAZNESENJEM
" dvadeset i četiri starješine koje sjeđahu pred Bogom na prijestolima svojima, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu
Govoreći: hvalimo te, Gospode Bože svedržitelju, koji jesi, i bješe, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ" ( otkrivenje 11. 16 - 17 )
"Vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, kao sin čovječji iđaše s oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred njim.
I dade mu se vlast i slava i carstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i carstvo se njegovo neće rasuti" ( Danilo 7. 18 )
" pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji" ( Matej 28. 18 )
ISUS JE VEČNI BOG KOJI ĆE PONOVO DOĆI
"Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 8 )
"I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom" ( Matej 24. 30 - 31 )
Ovde se jasno vide sledeće naznake:
- BOG JE PRIMIO SILU I CARUJE
- ISUS JE PRIMIO TO ISTO
----------------------
- BOG SVEDRŽITELJ ĆE DOĆI
- ISUS ĆE DOĆI U SLAVI
Aman covece,
jel ti razumes srpski???
Jesam li te pitao gde pise zajedno Bog Isus???
Nemoj da ubacujes stihove gde je izbaceno jehova pa ubaceno Gospod, Znam da vam to pravi veliku smetnju u mozgu i to je samo pocetak kad ce te vi ( da nema JS ),uskoro poceti i sa izbacivanjem imena Isus iz Biblija.
Pokazi u Bibliji gde pise na srpskom Bog Isus zajedno!!!,ili ne pisi kad to nema.