Smrt i reinkarnacija

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Pa jel ti tu ne zvuči nešto nelogično? :blind:
250 gr teži vazduh u plućima. Pa taj što su ga merili ko da diše beton, bog da mu dušu prosti

Jok, sto nelogicno?Pa bilo je nelogicno jos u difoltu.Mislim, ko je tako nenormalan da meri nesto sto je nemerljivo...osim ateista, naravno!Jer, pazi, oni su nesto drugo radili s tim mrtvakom i onda su sa uzasom primetili taj fenomen da su ljudi za neku istu gramazu laksi posle smrti.I sad, toliko su se uplasili, setivsi se svih onih opomena nas verujucih, da su poceli da veruju u sve i svasta...
Mislim, kako da verujes onda...ti si se upecao na to verujes, a ja mislila na tzv.naucni pristup dusi...:dance2:

Verujem ti na reč (ti si moja drugarica na forumu :) ) da imaš i emocije, nadu, verovanja, nagonske i druge potrebe, savest i svest i još gratis veru u Boga. Ali mi ništa ne govoriš o duši. Gde je duša?

Jeste, volim i ja vas...
A to, gde je dusa, mislis geografski? A sta je ona, e, ona je sve ostalo osim gorepomenutog...a znas da je imas!
To je ono "nesto" sto mi, psiholozi, pokusavamo da seciramo i analiziramo i ne uspevamo niti cemo ikada uspeti, a sto cini covekovu jedinstvenost, a ipak ne spada pod cuveni psiholoski konstrukt "jedinstven sklop licnosti".To je to + faktor x...To je ono zbog cega me ti pitas kako znam, a ja ti kazem da znam, a znas i ti, samo neces da priznas i nedo Bog da se od toga rastavis za jos punooo, punooo godinica...smile3

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Ko nema kristalno čistu dušu,nakon smrt odlazi u petu dimenziju gde mu se očitava program 40 dana i nakon toga se ponovo rađa.
Ko ima moralno čistu on odlazi u šestu dimenziju,Vaznosi se.

Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
Ko nema kristalno čistu dušu,nakon smrt odlazi u petu dimenziju gde mu se očitava program 40 dana i nakon toga se ponovo rađa.

Znas puno Slobodidi ali to se nekad tako radilo dok si bio svjetlonosa mozes i svoje pravo ime staviti Denica ali kako si zbacen sa nebesa i tvoji pali andjeli vise se neradi tako!Sada kada umres dusa 40 dana obilazi mjesta na kojima je ta dusa bila za zivota,posle toga andjeli povedu dusu na nebo ali samo do mitarstva na kojima se ispituje grijeh duse!Evo vam link Susret sa vjecnoscu sta se desava sa duse posle smrti objasnjeno do detalja ima 13 djelova ovo je prvi dio odgledaj te sve p cemo posle komentarisati:YouTube - Susret sa Vecnoscu-Mitarstva 1 / 13 deo

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, ko je islednik na toj carini (mitarstvu) i šta on ima da ispituje kada Bog sve zna? Ili možda ne zna sve, pa islednik otkriva tajne grijehe?

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Jok, sto nelogicno?Pa bilo je nelogicno jos u difoltu.
Ajde lepo saberi misli. Možeš ti to. Jel nelogično ili je logično? Potpuno me zbunjuješ ovako samodestruktnim oponiranjem samoj sebi u dve uzastopne rečenice :)

Mislim, ko je tako nenormalan da meri nesto sto je nemerljivo...
Možda je nemerljivo zato što ne postoji. Ta misao ti se nikad do sada nije potkrala makar u naznakama?

Onda preskačemo cinizam u tvom postu, nije lepo, pa kaže:

Jer, pazi, oni su nesto drugo radili s tim mrtvakom i onda su sa uzasom primetili taj fenomen da su ljudi za neku istu gramazu laksi posle smrti.I sad, toliko su se uplasili, setivsi se svih onih opomena nas verujucih, da su poceli da veruju u sve i svasta...
Pa ti ovo tako plastično pričaš kao da si bila u prosekturi i dodavala im tegove. I baš se uplašili kažeš? Pa da, kad ne slušaju pametnije :)
A jel može neka referenca, gde si to pročitala, ko, gde, kada je trandžirao i merkao mrtvake, bar da znamo malo bliže o čemu razgovaramo.

Ne treba ni da ti posebno naglašavam da sam ubeđen da se radi o čistom urbano-nekrofilskom mitu.

E sad da se iz mitologije vratimo jedinoj našoj stvarnosti.

A to, gde je dusa, mislis geografski? A sta je ona, e, ona je sve ostalo osim gorepomenutog...a znas da je imas!
To je ono "nesto" sto mi, psiholozi, pokusavamo da seciramo i analiziramo i ne uspevamo niti cemo ikada uspeti,
Opet samodestrukcija. Kad znaš da nikad nećeš uspeti, pa počni da se baviš nečim produktivnijim, a ne što bi reko narod mlaćenjem prazne slame. Ali ne, ti ne posustaješ u svom lovu na to "nešto". To ko onaj Gral i dan dans ga traže, naročito na filmu. Zacrtala si još od lokomotive da ta duša mora da postoji, sad još samo da rešiš taj problemčić da je pronađeš ili makar definišeš.

I kažeš nije "emocije, nada, verovanja, nagonske i druge potrebe, savest i svest i još gratis vera u Boga". Pa šta je majku li joj njenu Dušanku :)

Duša nije ništa od toga, ali nisi u stanju da kažeš šta je. To je malo čudno. Da baš ništa ne možeš da kažeš o nečemu što tvrdiš da je u tebi, toliko važno, večno, tvoja prava suština, vrhovno i "božansko". Pa dobro, kad se zagledaš u sebe, morala bi nekako da je vidiš ili osetiš. Evo da ti pomognem: kad voliš (recimo boga, znam da će ti prijati primer :) ), je li taj osećaj koji osetiš tvoja duša. Kad si velikodušna, jel taj osećaj tvoja duša? Kad si besna, jel to besna tvoja duša? Ili kad pišeš ovu poruku. Jel ti to reči diktira tvoja duša, koju onda nazivaš svoj um?
Daj makar neki hint, ovako se vrtimo u krug. Duša postoji. Kako znaš? Znam. Pa šta je ta duša? Ona je faktor X, da ne kažem dosije X, koji ne vidimo, ne osećamo, ali znamo da postoji. I opet smo na početku. Vrti mi se u glavi od kruženja, duše mi :D

Peta dimenzija? To ko za ponavljače. Niste položili, žao nam je, morate na doradu gradiva. M'rš nazad u klupu!!!

Šesta dimenzija? Attention, attention! Pripremite se vaznošenje. Ten, nine, eight, seven... ignition... hasta la vista baby :dance2:

Iz kojeg to Manuala čitaš uputstva?

Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Izmerili su 21.gram,i jeste duša toliko teška.
Čitam iz Božjih koje su meni date.
Dajem vam objašnjenje koje mi je Gospod Bog saopštio.
To je tačno,a vaša je stvar da li ćete da verujete ili ne.

Znas puno Slobodidi ali to se nekad tako radilo dok si bio svjetlonosa mozes i svoje pravo ime staviti Denica ali kako si zbacen sa nebesa i tvoji pali andjeli vise se neradi tako!Sada kada umres dusa 40 dana obilazi mjesta na kojima je ta dusa bila za zivota,posle toga andjeli povedu dusu na nebo ali samo do mitarstva na kojima se ispituje grijeh duse!Evo vam link Susret sa vjecnoscu sta se desava sa duse posle smrti objasnjeno do detalja ima 13 djelova ovo je prvi dio odgledaj te sve p cemo posle komentarisati:YouTube - Susret sa Vecnoscu-Mitarstva 1 / 13 deo
Svako ima svoje iskustvo,ja imam svoje i nisam Denica(Sveti Duh),ako nisi znao šta to znači.
Imam lično iskustvo čak iz 9 dimenzije,gde se nalazi sam Tvorac.
Inače sam naslednik Gospoda Boga Isusa Hrista.
Duša vidi sva svoja odela,tela,u kojima je živela u prošlim životima,i tada počinje da se plaši,jer je niko nije naučio kako da obriše grehe iz prošlih života.
Kažu da je najveća hula na Svetoga Duha,a to svi rade,jer su Svetoga Duha nazvali satanijelom.
Ja sam na zemlji da spasim što više duša i da ih usmerim ka Raju,jer Raj je prazan,pošto se malo njih Vaznelo,jer nisu znali kako.
Čak i svi oni koje nazivate "sveti oci" nisu se vazneli nego su se ponovo rađali.
Mnogima smeta što kažem da znam apsolutnu istinu,ali ja je znam.
Nedostaju mi još par kockica da se sve složi,a to ću saznati na Vaskrsenje ove godine ,na moj 55.rođendan.
Čudne li simbolike,da sam rođen 1955.godine na Vaskrs.:)

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Izmerili su 21.gram,i jeste duša toliko teška.
Čitam iz Božjih koje su meni date.
Dajem vam objašnjenje koje mi je Gospod Bog saopštio.
To je tačno,a vaša je stvar da li ćete da verujete ili ne.

Tebi reko bog!? :???:
Meni reklo moje lično iskustvo. Postoji telo, postoji um. "Duša", ako pod tim smatraš nešto večno i nepromenljivo u nama, jok.
Tvog boga (veruješ da vidiš samo ti. Svoje iskustvo vidi svako od nas. Tu nema šta da s everuje ili ne veruje. Tako jednostavno. :dance2:

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Ajde lepo saberi misli. Možeš ti to. Jel nelogično ili je logično? Potpuno me zbunjuješ ovako samodestruktnim oponiranjem samoj sebi u dve uzastopne rečenice :)

Oooo, Milankovicu, vidim da si se lepo pripremio za diskusiju!:)Svaka cast!
Dakle, sta je nelogicno:nelogican je pokusaj fizickog merenja necega sto je po prirodi nemerljivo fizickim merilima.Mene to ne zbunjuje niti smatram sebe "samodestruktivnom" ako tvrdim da se vagicom za secer u prahu ne moze izmeriti dusa.Tebi je to logicno?:girl_sigh:

Možda je nemerljivo zato što ne postoji. Ta misao ti se nikad do sada nije potkrala makar u naznakama?
Ako nesto nije merljivo fizickim mernim instrumentima, ne znaci da ne postoji.Da li to znaci da izvedena merenja nisu merenja?
S druge strane, ako dusu ne mozemo umom da spoznamo, da li to znaci da je nemamo?
A sada, da upotrebimo i koji primer...:evil: Da si riba koja zivi u moru, da li bi umom mogao da spoznas nebo, drvo, pticu...?Da li to onda znaci da oni ne postoje?umnik

Pa ti ovo tako plastično pričaš kao da si bila u prosekturi i dodavala im tegove. I baš se uplašili kažeš? Pa da, kad ne slušaju pametnije :)
A jel može neka referenca, gde si to pročitala, ko, gde, kada je trandžirao i merkao mrtvake, bar da znamo malo bliže o čemu razgovaramo.
Prvi ovakav experiment izveo je 1907. godine americki lekar Duncan MacDougall, merenjem 6 osoba na samrti i merenjem leseva par minuta nakon smrti. Nedostajalo je kod svakog tacno 21 gram. (dakle, ovo je tacna gramaza, ja sam navela pogresnu...glupavo mi od starta bilo to merkanje, pa sam omasila u gramazi.A i dusa mi je tako veliki pojama da ni po kile ne bi bilo dovoljno da je izmeri...)
Psihostasija je ime tog procesa, bar uslovno, jer se u osnovi "psihostasijom" definise merenje ljudskog srca u starom Egiptu.

Zanimljivo je takodje, da su uz pomoc moderne psihostasije danasnjice specijalisti uspeli da izmere gubitak telesne tezine od 69.5 grama u trenutku u kome usledi klinicka smrt. Nakon toga, tih 21. gram postaju simbolika, jer je to bio prvi podatak. Nije jos uvek ustanovljeno, sta uslovljava diskrepancu izmedju 21. i 69.5 grama, tj. razliku izmedju "prave" i klinicke smrti.

Sto se filma tice, posto ti rece da mislis da je u pitanju urbano-nekrofilski, ima i toga: Snimljen je pre par godina, u glavnoj ulozi je fantasticni Sean Penn. Ako si odgledao film, radi se bas o tom "gubitku duse" i nestanka tih famoznih grama.

A evo malo literature o tome, koga zanima:

Fisher, Leo (2005): "Pokusaj merenja duse".
Goldstein, Dennis (1989): "Srce od celika".
Plashy, Karin (2002): "Merenje dushe u srednjem dobu i danasnjici".
zur Lippe, Rudolf (1988): "Sediste Duse"
Saleh, M. (1984): Tebanske grobnice i njihova sadrzina.

Opet samodestrukcija. Kad znaš da nikad nećeš uspeti, pa počni da se baviš nečim produktivnijim, a ne što bi reko narod mlaćenjem prazne slame. Ali ne, ti ne posustaješ u svom lovu na to "nešto". To ko onaj Gral i dan dans ga traže, naročito na filmu. Zacrtala si još od lokomotive da ta duša mora da postoji, sad još samo da rešiš taj problemčić da je pronađeš ili makar definišeš.
I kažeš nije "emocije, nada, verovanja, nagonske i druge potrebe, savest i svest i još gratis vera u Boga". Pa šta je majku li joj njenu Dušanku :)
Duša nije ništa od toga, ali nisi u stanju da kažeš šta je. To je malo čudno. Da baš ništa ne možeš da kažeš o nečemu što tvrdiš da je u tebi, toliko važno, večno, tvoja prava suština, vrhovno i "božansko". Pa dobro, kad se zagledaš u sebe, morala bi nekako da je vidiš ili osetiš. Evo da ti pomognem: kad voliš (recimo boga, znam da će ti prijati primer :) ), je li taj osećaj koji osetiš tvoja duša. Kad si velikodušna, jel taj osećaj tvoja duša? Kad si besna, jel to besna tvoja duša? Ili kad pišeš ovu poruku. Jel ti to reči diktira tvoja duša, koju onda nazivaš svoj um?
Daj makar neki hint, ovako se vrtimo u krug. Duša postoji. Kako znaš? Znam. Pa šta je ta duša? Ona je faktor X, da ne kažem dosije X, koji ne vidimo, ne osećamo, ali znamo da postoji. I opet smo na početku. Vrti mi se u glavi od kruženja, duše mi :D

E, sad ti mene uvlacis u agnosticku diskusiju na filozofskom nivou...sad ja treba da ti dokazujem da dusa postoji/ne postoji, logickim dokazima.To vernici ne rade, kapiras? Takodje, opet me vracas na ono sto sam ti rekla:verujuci ne dokazuju postojanje duse, oni ga prihvataju verom, kao aksiom, nesto sto se ne dokazuje. Ti cupkas u mestu pitajuci:a kako znas, a kako znas a kako znas?Znam, jer sam poverovala i onda se uverila i umom, u praksi!
Ako zelis da se uveris i ti, nemoj se vrteti u krug recima i nadmudrivanjem, nego veruj.Samo tako mozes da imas i iskustvo vere.Ako ne zelis, ok.Ali nemoj meni pricati da ga ja nemam.Od kud znas kad nisi probao;) ?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Milanković

može biti ali ne mora da znači...
možda je nemerljivo jer nismo tehnološki ovladali da izmerimo a tek da ne pričam o mernim jedinicama koje su codex da bi "pričali" istim jezikom i mogu biti tačne i poprilično odokativne...

smrt ne postoji jer smo večni, a pošto smo večni ne treba da je se plašimo, nego da se okrenemo životu svom svojom energijom dok jednog dana, znajuči da je energija neuništiva, ne pređemo u drugi vid energije, nama sada nedokučiv...a nekom je možda i dokučiv...

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
"...smrt ne postoji jer smo večni..."

Ne, nismo vječni: Čak nećemo biti vječni ni u sjećanjima naših potomaka. Život koji sada živimo, jedini je i neponovljiv. Smrt znači i definitivni prestanak života. Kada neuroni u mozgu perestanu da međusobno komuniciraju (usled nedostatka kiseonika), gasi se um i samim tim i naše tijelo odumire. I to je kraj. Mrak!

Natrag