Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Sintisajzer

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Синтесајзер

Juno5.jpg

Синтесајзер (или синтисајзер енгл. synthesiser или synthesizer) је електронски музички инструмент који производи електронски генерисан звук. Синтесајзери производе звук директном манипулацијом електричног напона, математичком манипулацијом одвојених вредности помоћу рачунара (код синтесајзера са софтвером), или комбинацијом обе методе. У коначном стадијуму синтесајзера, електрична волтажа генерисана синтесајзером производи вибрације у мембранама звучника слушалица. Овај синтетизован звук је у контрасту са снимком природног звука где је механичка енергија звучног таласа трансформисана у сигнал који ће поново бити конвертован у механичку енергију приликом репродукције звука (мада семпловање значајно замућује ову разлику). Постоје и синтесајзери који се свирају помоћу трака и дирки које не спадају у клавијатауре.

Синтесајзери обично имају клавијатуре које омогућавају свирање рукама, због чега се често називају клавијатурама. Међутим, интерфејс за ручно свирање не мора да буде клавијатура, нити је стриктно да синтесајзер мора да свира човек.

Извор: Википедија


 
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR


 
Poslednja izmena od urednika:
maxboox360

maxboox360

Član
Sintisajzer nema velike razlike od klavira, samo ima mnogo manje oktava. Opet, ne mora da znači, postoje neki od čak pet oktava(ja mislim). Ali električni klavir je zakon, ja mislim da je čak nadmašio obični klavir! :this:
 
Poslednja izmena:
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Kako za koga. A razlika je u tome što proizvodi mnogo više različitih zvukova, ne samo u broju oktava.
 
Top