Severni i Juzni car u vreme kraja svetskog poretka-prorok Danilo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Moramo da vidimo odlike Selukida i Ptolomeida pa da onda to prebacimo u duhovnu ravan za poslednje vreme.

Ja verujem da se radi pre svega o ideologijama. Dve ideologije koje se bore zaprevlast nad savešću hrišćana.
Ti verujes da se radi o prevlasti nad savescu Hriscana, ali sta ako duboko gresis?
Da li si mozda primetio sta Bog misli o svim tim ljudskim vladavinama i nazovi ih ideologijama???
Zar si zaboravio na kamen koji je bacen na stopala onog Danilovog kipa koji je predstavljao sve ljudske vladavine?
Tako ce biti i sa tim ljudskim ideologijama...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti verujes da se radi o prevlasti nad savescu Hriscana, ali sta ako duboko gresis?
Da li si mozda primetio sta Bog misli o svim tim ljudskim vladavinama i nazovi ih ideologijama???
Zar si zaboravio na kamen koji je bacen na stopala onog Danilovog kipa koji je predstavljao sve ljudske vladavine?
Tako ce biti i sa tim ljudskim ideologijama...

Ako grešim, kada bude trebalo razumeće se.

Pitao sam te, da li možeš doslovno razumeti termin "krasna sveta gora" kada u našem dobu nema doslovnog Izraela? Ako nema doslovnog Izraela, onda mora i ovo ostalo biti duhovno a ne doslovno. Šta misliš o tome?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U Danilu 11, krasna sveta gora, u onom istorijskom razdoblju jeste doslovni Izrael. Ali, kada se to proroštvo gleda u svetlu poslednjih događaja, severni i južni car ne mogu biti doslovni vladari(zemlje) na severu i jugu od Izraela, jer doslvni Izrael nema istu ulogu kao onaj u vreme pre Hrista. Pa se u tom smislu "sever" i "jug" odnosi na ideologije kojima je narod Božiji izložen kao nekada Izrael. Zato treba razumeti koje su to 'ideologije', ili karakteristke tih istorijskih careva na jugu i severu. To će biti zapravo ono što će se boriti za dominaciju u narodu Božijem-hrišćanima.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
U Danilu 11, krasna sveta gora, u onom istorijskom razdoblju jeste doslovni Izrael. Ali, kada se to proroštvo gleda u svetlu poslednjih događaja, severni i južni car ne mogu biti doslovni vladari(zemlje) na severu i jugu od Izraela, jer doslvni Izrael nema istu ulogu kao onaj u vreme pre Hrista. Pa se u tom smislu "sever" i "jug" odnosi na ideologije kojima je narod Božiji izložen kao nekada Izrael. Zato treba razumeti koje su to 'ideologije', ili karakteristke tih istorijskih careva na jugu i severu. To će biti zapravo ono što će se boriti za dominaciju u narodu Božijem-hrišćanima.
Sto se tice ove teme Danilo je ziveo u vreme nekoliko careva i vladavina .,ali ne i u vreme Grckog cara Aleksandra Velikog i kasnije za vreme njegovih generala... dakle solovno je govorio o ljudskim vladavinama jer su se te vladavine ispunile.
Skini sa sajta JS knjigu proroka Danila,gde se svaki stih objasnjava kao i celo prorocanstvo o severnom i juznom caru,i to je zapisano jos pre nekih 20 godina .Tu su ti i istorijski podaci ,godine,vladari,dogadjaji itd koji su se ispunili sve do danasnjih dana.
Mozda postoji neko sitnije nerazumevanje .da ne kazem greska,obzirom da je pisano pre 20 godina,ali u nacelu nema nekih velikih i bitnih izmena.

a sto se tice krasne gore Jerusalima itd...
Jehova Bog je odavno odbacio Izraelce,a Isus je to samo potvrdio u vezi molitve iz jerusalima...
Jovan 4:
21 Reče joj Isus: Ženo! Veruj mi da ide vreme kad se nećete moliti Ocu ni na ovoj gori ni u Jerusalimu.
22 Vi ne znate čemu se molite; a mi znamo čemu se molimo: jer je spasenje od Jevreja.
23 Ali ide vreme, i već je nastalo, kad će se pravi bogomoljci moliti Ocu duhom i istinom, jer Otac hoće takve bogomoljce.
24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.
25 Reče Mu žena: Znam da će doći Mesija koji se zove Hristos, kad On dođe kazaće nam sve.
26 Reče joj Isus: Ja sam koji s tobom govorim

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sto se tice ove teme Danilo je ziveo u vreme nekoliko careva i vladavina .,ali ne i u vreme Grckog cara Aleksandra Velikog i kasnije za vreme njegovih generala... dakle solovno je govorio o ljudskim vladavinama jer su se te vladavine ispunile.
Skini sa sajta JS knjigu proroka Danila,gde se svaki stih objasnjava kao i celo prorocanstvo o severnom i juznom caru,i to je zapisano jos pre nekih 20 godina .Tu su ti i istorijski podaci ,godine,vladari,dogadjaji itd koji su se ispunili sve do danasnjih dana.
Mozda postoji neko sitnije nerazumevanje .da ne kazem greska,obzirom da je pisano pre 20 godina,ali u nacelu nema nekih velikih i bitnih izmena.

a sto se tice krasne gore Jerusalima itd...
Jehova Bog je odavno odbacio Izraelce,a Isus je to samo potvrdio u vezi molitve iz jerusalima...
Jovan 4:
21 Reče joj Isus: Ženo! Veruj mi da ide vreme kad se nećete moliti Ocu ni na ovoj gori ni u Jerusalimu.
22 Vi ne znate čemu se molite; a mi znamo čemu se molimo: jer je spasenje od Jevreja.
23 Ali ide vreme, i već je nastalo, kad će se pravi bogomoljci moliti Ocu duhom i istinom, jer Otac hoće takve bogomoljce.
24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.
25 Reče Mu žena: Znam da će doći Mesija koji se zove Hristos, kad On dođe kazaće nam sve.
26 Reče joj Isus: Ja sam koji s tobom govorim

Pa zato ti kažem, ne može se primeniti doslovna geografska odrednica.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Al će se sada napričati ova dva masonska sektaša. Klanjatelji "Velikog arhitekta".

Masoni i okultisti ponekad se koriste biblijskim izrazima, tekstovima i izrazima. Međutim, kršćanska teologija i literatiura nikada nije koristila masonsku i okultnu terminologiju. A Ellen White, prorok crkve adventista sedmog dana čiji su tekstovi navodno nadahnuti od Boga koristila je izraze koje nije pronašla u Bibliji, nego ih je našla i preuzela iz masonstva i iz okultne literature?

Ellen G. White: “The holy Watcher from heaven .... – Desire of Ages, page 650.

Ellen G. White (svevideće oko): ... knowing that the All-seeing, the Ever -sleepless Eye was upon him. “Special Testimonies on Education," October, 1893.

Ellen G. White (Veliki arhitekt - masonski bog): “The great Architect has formed and fashioned ... earth by a flood.” {OHC 252.2}

O zaokretovim neću ni govoriti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gospodine Mandiću, zašto ste tako ljuti na nas? Vi bi da svi samo sa vama razgovraju? Zabrinjavajuća je vaša opsesija samim sobom.

Kao dete ste gospodine Mandiću. Prosto želite svačiju igračku, i ako vidite drugu decu da se igraju vi ste ljuti što neće sa vama jer vi želite biti u svakoj igri. Pa ne ljutite se, zaboga. Mislimo mi i na vas, ali vas trenutno ne vidimo u ovoj igri. Strpite se.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Gospodine Mandiću, zašto ste tako ljuti na nas? Vi bi da svi samo sa vama razgovraju? Zabrinjavajuća je vaša opsesija samim sobom.

Kao dete ste gospodine Mandiću. Prosto želite svačiju igračku, i ako vidite drugu decu da se igraju vi ste ljuti što neće sa vama jer vi želite biti u svakoj igri. Pa ne ljutite se, zaboga. Mislimo mi i na vas, ali vas trenutno ne vidimo u ovoj igri. Strpite se.
Problem je što Boro ima preko 60 godina i ponaša se kao dijete, otima nam igračke....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Samo vi nastavite svoju igru, ne dajte se smetati.

Problem je što Boro ima preko 60 godina i ponaša se kao dijete, otima nam igračke....

Odi se i ti s njima igrati, i ti se moliš Velikom Arhitektu.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pa zato ti kažem, ne može se primeniti doslovna geografska odrednica.
Pazi sad.
Prorok Danilo je odveden u Vavilonsko ropstvo 618PNE kao mladic .
Ono sto je bitno za ovu temu jeste 11 poglavlje knjige Danila,
Pocinje se recju " I Ja" gde andjeo govori da je pomogao Dariju Midjaninu za vreme prve godine njegove vladavine Midsko-Persijskog carstva.
Govori o persijskim carevima nakon Darija kao polazne tacke.Tri koji treba da dodju i cetvrtog koji ce da udari na Grke.
Nakon tog cetvrtog persijskog cara ,nastace novo jako koje ce se raspasti na 4 dela.
I od 5.stiha pocinje podela na Severnog i Juznog cara.
Ta tri persijska cara nakon Darija I jesuKir Veliki,KambizII i Darije I (zasto I a ne II druga prica koja hoce da pravi zabunu)
Cetvrti je Kserks I ili kako se u Bibliji naziva Asver koji je ozenio Jestiru. On je sa oko 2miliona vojnika udario na Grcku (bitke kod Termopile,,Salamine,Plateje 479 kada su Grci pobedili) Nakon Kserksa I bilo je jos 7 persijskih careva za vreme od 143 godine ali se nijedan nije borio sa Grcima.
Nakon tih 143 godine se podigao Aleksandar Veliki 336PNE. On je porazio Darija III u bitki kod Gaugamele sa petostruko manje vojnika.
Kako je umro tako mu je carstvo bilo razdeljeno na 4 dela jer mu je Biblija prorekla kratak period,nije dato njegovom potomstvu
I zar se ovo sve nije dogodilo doslovno???
Ako je ovde nesto nejasno hajde da odmah razgranicimo,sta ne stima, a ako je ok.
Mozda zabunu pravi to sto odmah to sve nije podeljeno na 4 dela,jer je Alexandrov brat FilipIII Arhadej vladao 7 godina,pa njegov sin Alexandar IV 6 godina,pa nezakonit sin Herakle koji je pokusao da vlada pa ubijen...u roku od 2 godine.
Dolazimo do severnog i juznog cara,da vidimo ko su bili prvi?
A sto se tice generala Aleksandrovih ,
Kasandar je vladao Makedonijom i Grckom
Lisameh je vladao Malom Azijom i Trakijom
Seleuk I Nikator je vladao Sirijom i Mesopotamijom
Ptolomej lag je vlafao Egiptom i Palestinom.
Nakon Kasandrove smrti , Lisamah uzima njegov deo pod svoju kontrolu
Potom Lisamah gubi rat od Seleuka i gubio zelju u Aziji,ostaje mu samo evropski deo.
Nakon Lisamaha ubrzo Grcka i Makedonija potpadaju pod Rimsku vlast 146 PNE.
Oblast Seleuka,njegova dinastija je vladala do 64PNE kada su potpali pod rimsku vlast.
Oblast Ptolomeja Laga i njegove dinastije trajala je najduze,tacnije do 30PNE kad su i oni pali pod Rimsku vlast.
Prvi sukob izmedju severnog i Juznog cara
Zanimljivo je da je Judeja bila pod dominacijom Ptolomeja I od oko 320PNE koji je uticao na Jevreje da dodju kao kolonisti u Egipat...Alexandrija.
Ptolomej II je bio kralj Juga. PtolomejII je dao svoju cerku Antiohu II (Seleukovom nasledniku)
Savez je sklopljen 250PNE udajom cerke Ptolomeja II Veronike za Antioha II koji je morao da ostavi prvu zenu Laodiku sa sinom Seleukom II. Nakon smrti Ptolomeja II savez propada,
U 8.stihu stize osveta iz koje se vidi da je juzni car onaj koji vlada Misirom ili Egiptom itd itd...

Natrag