Satelitska TV i kljucevi

Učlanjen(a)
01.05.2011
Poruka
303
Kazem ti, sam "pronadjem" liniju, i vec godinama tako gledam zakljucane satelitske tv kanale !
Postupak "pronalazenja" linije sam nekoliko puta objasnjavao, sto je i na ovom forumu slucaj ! (cini mi se da je to darkon skoro uradio) ;)
U kojoj temi si to objasnio? Da li u ovoj ili nekoj drugoj, baš me interesuje koja je "kvaka" u pitanju.
Sad se zezam, ali mi to liči na ono, našao sam 100€ i tako svaki put kad mi zatreba. Al' ja se pitam da li je to "neko" namerno ostavio ili izgubio te evre da bi "usrećio" nekoga, ne verujem da se evrići sami prave od pepela :)

Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
7.686
citiram @darkon urednika foruma
"ja sam u vise navrata pokazao kako doci do C-linije.
Ovo je komanda koja pronalazi etc folder gde je c-linija.
/file?file=../../../../../../../../../../../../../var/etc/CCcam.cfg"
Ja jesam nasao, samo sto treba znati kako i gde traziti ;)

Učlanjen(a)
20.09.2016
Poruka
9
citiram @darkon urednika foruma
"ja sam u vise navrata pokazao kako doci do C-linije.
Ovo je komanda koja pronalazi etc folder gde je c-linija.
/file?file=../../../../../../../../../../../../../var/etc/CCcam.cfg"
Ja jesam nasao, samo sto treba znati kako i gde traziti ;)
a, odkad se to koriste jos c Linije?;=)... svaki ozbiljan provider je presao davno na drugi emu, tipa oscam i sl..

Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
7.686
Nisam ja neki znalac, ali od kad sam prestao da se sluzim softcam key-em i s2emu, (pre vise od 10 godina) sluzim se c linijama !
Udjes u server, kojim vlasnik seruje tv kanale, uzmes mu c liniju i koristis je, prosto ko pasulj ! ;)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
01.05.2011
Poruka
303
a, odkad se to koriste jos c Linije?;=)... svaki ozbiljan provider je presao davno na drugi emu, tipa oscam i sl..
Prvo, da li znaš šta je u osnovi oscam, šta su protokoli a šta linije? oscam-emu je samo delić onoga što je ustvari oscam.
Ovo su pojmovi od pre više od 10 godina kada je "izmišljen" free cardsharing i kada se pojavio prvi cardserver gbox, zatim mbox, cccam, oscam i surogati ovih cardservera, oscam ymod, doscam, oscam-emu, ncam, multics... itd. Svaki od tih servera je imao i koristio svoj protokol i linije koje su povezivali servere. jedini a i zadnji card server koji je uglavnom objedinio sve pređašne protokole je oscam i koji koristi r (radegast - udp), g (gbox - udp + d (mbox- udp+tcp), n (newcamd - tcp), c (cccam - tcp) - linije i još neke protokole (+ sopstveni emulator preko softcam.key-a). verujem da sam verovatno još propustio da nabrojim nešto od stvari o carserverima ali to je sad već daleka istorija, koja se svela momentalno uglavnom na sveobuhvatni card server (i klijent) - OSCam. OSCam-i se moraju povezati i zato postoje protokoli i linije. on može biti i cccam, newcamd, gbox u zavisnosti od izbora u poodešavanjima.
Ajme, ja počeo pisati istorijat cardsharing-a, koga to danas interesuje. Sorry zbog ovoga ...

Učlanjen(a)
06.02.2016
Poruka
45
oscam je najbolji u dosta stvari ali trenutno najpopularniji je MCS jer skoro ide sve iz kesa odlican je i CSP takodje zbog kesa ali je malo komplikovaniji poput oscama pa se manje koristi, Bez obzira na sve satelitska je zakon i ima jos ponesto da se gleda evo sad kad je bio elklasiko prenosio sport club hr skoro kod svih sto imaju iptv a imam par listi slika je seckala je okrenem na spance mleko audio nije ni bitan osim sto mi barsa izgubi a jedino nju gledam :assassin:
Redline WS8500 T2/S2 receiver combo
dobijes sifru spojis se na net i imas i sering i iptv 15 meseci a kosta oko 40e dzaba
na aliju ima interesatni risivera koji sa Gshare daju mnogo toga !

Učlanjen(a)
01.05.2011
Poruka
303
Najbolje je imati bar jednu lokalnu kartu (polaris, digi ili neku jevtiniju viaccess), bilo koju samo da je možeš deliti t.j. razmenjivati na nekom card-serveru (sa oscam-om ili cccam 2.0.11 ili 2.13) u dreambox-u sa enigma2 i sakupiti bar desetak dobrih peer-ova sa linijama na hop1,2 čak i 3, i možeš gledati šta god želiš bez plaćanja ikome. ja imam nesreću da posedujem lok.kartu skylink m7 irdeto (nova) koja se nemože "share". Ali ponavljam, to mi nije više interesantno jer slabo gledam tv. više sam se bavio "amaterski" feed-ovima nekih interesantnih utakmica i pronalaženja BISS ključeva ali na moj način bez jake grafike poput Nvidia GTX (sa CUDA podrškom) i velikim CSA RBT datotekama (v1 ili v2) i hardovima sa nekoliko TByte memorije. Tim se još ponekad i iskušavam ali čisto samo da proverim da li to još mogu i sa kojim uspehom ... Sad su u modi jevtini kineski BISS AU risiveri koji ti za minut skenira feed-ove i izbaci ključeve ali to već nije zanimljivo. Zanimljivo je bilo sa PowerVU a zatim i sa Tandbergom, nalaženje ECM ključeva ali i tu se podosta promenilo i nema više novih javnih algoritama tako da od dekriptovanja skoro da i nema ništa... To je nekad bio hobi i primena znanja i iskustva u radu sa card-serverima, dekriptovanja raznih enkripcija poput sece, viaccess-a, irdeta, nagre, cryptoworks-a, ... i otvaranja skremblovanih kanala. Danas platiš i nemoraš ništa znati ni o algoritmima, enkripciji, dekripciji, ECM, EMM i ts i bin fajlovima... Ti koji to znaju i rade, sad uzimaju pare ...;)

Učlanjen(a)
01.05.2011
Poruka
303
Molim te pošalji mi jednu ako već imaš mogućnosti, može i sa nekim rokom trajanja (2-3 dana) samo zbog testiranja same linije ... i mogu ti poslati rezultate odziva ECM-a i ostalih podataka za svaku kartu. Hvala unapred!

Natrag