Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Je li po tebi feudalizam pre revolucije, prihvatljiv?

Je li tebi otac Američke i Francuske revolucije i Američke i Francuske deklaracije prihvatljiv:

Među najgorim zlikovcima u povijesti, niste mogli naći ni jednog gorega od Mojsija, koji je dao zapovijed da se kasapi djecu, masakriraju majke i siluju kćeri. Ovo je najstrašniji zločin kojeg se može naći u literaturi bilo kojeg naroda. Ne bih htio obeščastiti ime svoga Stvoritelja tako što bih se pridružio ovoj prljavoj knjizi. (Thomas Paine, Doba razuma)

;):);)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Je li tebi otac Američke i Francuske revolucije i Američke i Francuske deklaracije prihvatljiv:

Među najgorim zlikovcima u povijesti, niste mogli naći ni jednog gorega od Mojsija, koji je dao zapovijed da se kasapi djecu, masakriraju majke i siluju kćeri. Ovo je najstrašniji zločin kojeg se može naći u literaturi bilo kojeg naroda. Ne bih htio obeščastiti ime svoga Stvoritelja tako što bih se pridružio ovoj prljavoj knjizi. (Thomas Paine, Doba razuma)

Znači, očito si za feudalizam do 1789. Pa dobro, nije to ništa strašno.

Nadaš se da će to vreme uskoro da se vrati? Kako gledaš na tu mogućnost?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

U delu "Doba razuma", Tomas Pejn kaže: Ja ne verujem u veru koju ispoveda jevrejska crkva, rimska crkva, grčka crkva, turska crkva, protestantska crkva, niti bilo koja crkva, koliko ja znam. Moj um je moja sopstvena crkva. Sve te institucionalizovane crkve, ... meni izgledaju kao ljudske tvorevine, izmišljene da zastraše i porobe čovečanstvo, ako i da monopolizuju moć i profit.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ekstrmi nastaju kao odgovor na prethodni ekstrem iz koga su izašli. Tako ekstrem srednjeg veka proizvodi ekstrem suprotistavljanja istome.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.864
dugo sam držao otvoren post,razmišlajući da li da ga objavim

ovako imao sam suprugu,izgubio sam je početkom prošle godine u saobraćajki,kad je (tek mi je skoro ćerka rekla) išla u crkvu da upali sveću za moje zdravlje (imam Multiplex sklerozu),gde je bio tada vaš nazovi spasitelj,prorok,ili već kako ga zovete da je spase,ili meni da pomogne nije,još mi je gore,ostale iza nje dve ćerkice 10 godina,sad sam i mama i tata........

ovaj naslov teme mene bar vređa,a mislim i ostale članove ovog foruma,ne samo na religiji,jer ispade da svi mlatimo praznu slamu,a ko je mlati.....vi.....proroci,spasitelji....da ne ređam dalje.......

ovu ću temu zaključati,žalite se kome hoćete,ali vam dajem jedan savet,ima sad dosta sajtova koji se mogu napraviti za DŽ.......pa se tamo raspravljajte,ali mislim da nećete jer ste ste ladoleži,lenje bube,koji samo idu od foruma do foruma i pišu ove gluposti,da gluposti,i mrzi vas da otvorite isti.....a zašto...opet se vraćam na početak,SF je sastajalište za mislilica prazne slame,lepo idite na selo,pa barem skupkajte slamu,kad krene žetva,barem ćete nešto pametno da uradite,i.....ne otvarajte novu temu ovog tipa,obećao sam BOKIJU da neću posle jednog incidenta da banujem ikog,ali ovde će biti svašta.......i ne primam PP,zaključao isti odavno,a ionako odlazim sa foruma uskoro,jer i u kući imam ladoleže.......

e da tražiću na modu da se ovaj pdf zaključa,izbriše kako god,pozdrav od Baneta

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
ovako imao sam suprugu,izgubio sam je početkom prošle godine u saobraćajki,kad je (tek mi je skoro ćerka rekla) išla u crkvu da upali sveću za moje zdravlje (imam Multiplex sklerozu),gde je bio tada vaš nazovi spasitelj,prorok,ili već kako ga zovete da je spase,ili meni da pomogne nije,još mi je gore,ostale iza nje dve ćerkice 10 godina,sad sam i mama i tata........

Žao mije

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

I meni je žao.

Mnogi od nas su izgubili nekog dragog, najdražeg.

Neću da offtopicujem, reći ću samo da imam lične veoma dobre, čvrste razloge da upravo zbog toga nemam nikakvog poverenja u medicinske radnike - lekare.

Toliko o tome.

Na ovoj temi neću pisati osim ukoliko druga strana bude zaista nastavila da nasrće.

Ps. Sestro izvini što tvoj post koristim da odgovaram.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Skoro ce jesen, dobro omlatite slamu, i vidite da li ima neka igla, duga je i hladna zima, treba vukovima sasiti toplu i cvrstu ovcju kozu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidim da je moderator otkljucao temu. Samo cu reci da mi je iskreno zao zbog tragedije koju je doziveo.. Ponekad nam nije sasvim jasno zasto patimo, smatramo da nismo to zasluzili, trazimo odgovore, utehu, neko i zamrzi Boga zbog svega toga, jer misli da on ne radi nista na sprecavanju patnje, niti ista radi da zastiti neduzne.. Istina je da su Hriscani u prvom veku stradali i bili zverski ubijani, pa ako sagledamo i taj period mogli bismo se upitati - Gde je bio Bog da zastiti te verne?

Bog je bio na istom onom mestu, gde je bio i kada je Hristos umirao na krstu!

Dakle, ne stradamo jedino mi ljudi na ovoj planeti, vec je stradao i Bozji Sin, a Bog nije ucinio nista da to spreci!

Biblija nije knjiga koja nam garantuje "odsustvo patnje", ona nas uci da ce "vernici najvise stradati". Hristos kaze - "ko ne uzme krst svoj (muku svoju) i ne ide zamnom, nije mene dostojan!"

Razlozi zasto Bog ponekad ne reaguje da zastiti verne, su brojni i specificni su za svakog pojedinca i epohu.. Ali umesto da se naljutimo na Boga sto tako radi, trebalo bi da otvorimo svoje srce i da ga upitamo za razloge zasto je to dozvolio i sta je smisao toga? Odgovor ce uvek doci ako smo iskreni..

Ono sto je bitno shvatiti jeste da - Bog nije taj koji uzrokuje nasu patnju, vec djavo! On samo ponekad iz raznih razloga ukloni zastitu, da bi nas necemu poucio.. A nase je da izvucemo lekciju iz te patnje, jer patnja je zapravo (koliko god to nama zvucalo nelogicno) tu za nase dobro!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jos tresete praznu slamu.

Samo tako nastavite, to je prava vera i versko iskustvo.

Ali, onaj gore vas gleda..

Natrag