Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Šank

Šank je praktičan način da se u otvorenim prostorima napravi vizuelna pregrada i jasno odvajanje različitih funkcija, dnevnog boravka od kuhinje.

U savremeno uredjenim stanovima kuhinja, trpezarija i dnevna soba najčešće su povezane u jednu celinu. U velikom prostoru to izgleda besprekorno, ali u malom stanu treba pametno organizovati prostor. Da biste vizuelno razdvojili ove prostorije i iskoristili svaki dragoceni centimetar, napravite pult ili šank, praktične elemente koji mogu da zamene trpezarijski sto.



Šank je uglavnom produžena radna površina kuhinje.On se dizajnerski naslanja na kuhinjske elemente, ali i prati uređenje trpezarije i dnevne sobe ukoliko je to potrebno. Šank može imati različite visine, može biti niži ili viši od kuhinje, ali i jednake visine sa njom. On može da se koristi za ručavanje, ali mu uloga može biti i isključivo vizuelna.




U prostorima gde nema dovoljno mesta za veliki šank, a pregrađivanje je neophodno, to se može izvesti minijaturnim pultom koji će se naslanjati na kuhinju i stvarati nagoveštaj pregrade, što je sasvim dovoljno. Kod velikih pregrada, veće su mogućnosti u smislu dizajniranja, kombinovanja boja i materijala. Manji komadi trebaju biti jednostavni i svedeni. Površina šanka se može koristiti i u kuhinji, odnosno, sam šank može biti i kuhinjsko krilo koje stoji slobodno u prostoru ili se jednom kraćom stranom naslanja na zid. Ovakvo rešenje nije često kod nas, ali je veoma kreativno i interesantno.




Šank može biti i jednostavna staklena ploča koja je samo pomoću nosača podignuta iznad kuhinjske radne ploče. Sa druge strane, šank može biti i dodatni radni element, čija će se gornja površina koristiti za pripremu hrane, a prostor ispod će biti iskorišten za odlaganje pribora i namirnica.




Izvor: Enterijer.rs


 
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
12
fino izgledaju, ali ipak sank od sitne cigle,biber crepa, prirodnog kamena je najizgledniji,pozz
 
Natrag
Top