Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Šank

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
Šank

Šank je praktičan način da se u otvorenim prostorima napravi vizuelna pregrada i jasno odvajanje različitih funkcija, dnevnog boravka od kuhinje.

U savremeno uredjenim stanovima kuhinja, trpezarija i dnevna soba najčešće su povezane u jednu celinu. U velikom prostoru to izgleda besprekorno, ali u malom stanu treba pametno organizovati prostor. Da biste vizuelno razdvojili ove prostorije i iskoristili svaki dragoceni centimetar, napravite pult ili šank, praktične elemente koji mogu da zamene trpezarijski sto.

2_67.jpg
1_67.jpg


Šank je uglavnom produžena radna površina kuhinje.On se dizajnerski naslanja na kuhinjske elemente, ali i prati uređenje trpezarije i dnevne sobe ukoliko je to potrebno. Šank može imati različite visine, može biti niži ili viši od kuhinje, ali i jednake visine sa njom. On može da se koristi za ručavanje, ali mu uloga može biti i isključivo vizuelna.


3_70.jpg
4_62.jpg


U prostorima gde nema dovoljno mesta za veliki šank, a pregrađivanje je neophodno, to se može izvesti minijaturnim pultom koji će se naslanjati na kuhinju i stvarati nagoveštaj pregrade, što je sasvim dovoljno. Kod velikih pregrada, veće su mogućnosti u smislu dizajniranja, kombinovanja boja i materijala. Manji komadi trebaju biti jednostavni i svedeni. Površina šanka se može koristiti i u kuhinji, odnosno, sam šank može biti i kuhinjsko krilo koje stoji slobodno u prostoru ili se jednom kraćom stranom naslanja na zid. Ovakvo rešenje nije često kod nas, ali je veoma kreativno i interesantno.


5_67.jpg
6_66.jpg


Šank može biti i jednostavna staklena ploča koja je samo pomoću nosača podignuta iznad kuhinjske radne ploče. Sa druge strane, šank može biti i dodatni radni element, čija će se gornja površina koristiti za pripremu hrane, a prostor ispod će biti iskorišten za odlaganje pribora i namirnica.


7_67.jpg
8_55.jpg


Izvor: Enterijer.rs


 
Q

quick990

#2
fino izgledaju, ali ipak sank od sitne cigle,biber crepa, prirodnog kamena je najizgledniji,pozz
 

Top