Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Samoca je vid opustanja,jedna vrsta relaksacije. mi sami prouzrokujemo samocu. dok usamljenost prouzrokuju drugi, i usamljenost je veoma teska i bolna pojava.smile3
I samoću i usamljenost ne uzrokuje okolina, nego isključivo naš odnos prema toj okolini. Sve je u nama. Istina je da svojim asocijalnim ponašanjem možemo doprinijeti da nas drugi izbjegavaju, ali, to opet nije krivica do drugih nego do nas samih.
usamljenost nije da u potpunosti zavisi od drugih ljudi. usamljenost je misao da si neprihvacen,da si odbacen od drugih. e sad postoje vise vida usamljenosti,neki su vezani za ljubav,porodicu,za dusevno obolele,u zivotu uopsteno.........Hm...Da li usamljenost prouzrokuju drugi? Vec sam jednom napisala ali evo opet...
Slazem se sa komentarom o samoci,ali zasto mislis da nam usamljenost namecu drugi?Ako se osecamo usamljenima,i mislimo da nam je to nametnuto,mozda trebamo da se zapitamo zasto je to tako,da li je problem u nama...Mislim da smo mi sami uzrocnici usamljenosti,iz ovih ili onih razloga...
Ovo je moje misljenje ali bih volela da cujem necije ko smatra da je usamljenost posledica prourokovana drugima,zasto tako misli...
I,da,slazem se da je teska ali opet mislim da je sve do nas samih...
Sendi ima puno istine u toj tvrdnji jer čovek takvog duha nikada ni nije sam.Citiracu:
Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja
svojim mislima. - Arthur Shopenhauer