Samo pronalazi ovakve gluposti i stvavljaj ih na jedno mesto tako, vrlo je poučno. Mada izgleda nisi trebala postavljati ono sa ogromnim penisom, uznemirila si neke duhove koliko vidim.
Ja jednostavno nevidid gdje je tu grjeh, jer nisam ja to izmislila , ja to jednostavno pronađem i stavim .
Ovi štome nazivaju bludnicom i vređaju , nemam što reć neka samo nastave . Evo naišla sam na jednu zanimljivost , što se tiče moje vjere . Štobi me sada moji trebali rastrgati, pa nisam ja to ni slikala ni pisala , moja vjera i dalje ostaje čvrsta i nepoljuljana.
Crkva je sumnjičava, ali ne i novinari
No, ono što u cijeloj priči zanemarujemo činjenica je da je ova gigantska komadina gluposti dobila kraljevski tretman u medijima. Realno gledajući, “Gospin međugorski light show” u rangu je marginalija kao što su krumpir koji neodoljivo podsjeća na kurac ili vučjak koji vozi motokultivator, ali vijest smo uspjeli dogurati do naslovnica i Dnevnika.
Ekipe reportera sjatile su se oko Vickine kuće iščekujući da Gospa ponovno zasja, a njezin dijamantni plašt zaslijepi okupljeno mnoštvo. Moderna tehnologija nije bila u stanju ovjekovječiti taj nevjerojatni sjaj, a svjedočanstva su toliko ganutljiva da biste mogli pomisliti da je 25. u mjesecu i da je Gospa poslala još jednu od svojih generičnih poruka mira.
I naravno, katolička smo zemlja i vjerski događaji zaslužuju medijski prostor. Međutim, ovo nije vjerski događaj niti “fenomen”, ovo je “bezobrazni krumpir”. Čak je i crkva sumnjičava, a to dovoljno govori.
Gospino “novo” ruho
Tijekom cijelog dana brojni satirični portali zbijali su šale na račun “spektakularnog kipa”, ali ništa nije moglo nadmašiti tragikomediju onog što smo istovremeno gledali na malim ekranima i čitali na portalima.
Oni koji bi inače trebali pisati “car je gol”, pisali su “care, goool” i tako postali dijelom neoprostivog cirkusa koji paralelno vrijeđa one koji vjeruju u Boga i one koji vjeruju da u medijima treba postojati određeni nivo. Barem u tragovima. Čak i ako niste “najoštriji nož u ladici”, morate se zapitati nema li Djevica Marija pametnijeg posla od izvođenja jeftinih trikova po kućama.
No, ništa od toga. Ozbiljnog lica pričalo se o kipu Gospe. Kao da je riječ o činjenici, a ne događaju kojem treba pristupiti s golemom dozom skepse.
Ipak, čak i ako smo događaju odlučili dati status vijesti dana, kritički pristup bio je neophodan. No, nije ga bilo. A kada pričate o Gospi koja se protivi mješovitim brakovima i rješava trivijalne seoske razmirice, odmak mora postojati.
Naravno, samo ako želite da vas netko ubuduće shvaća ozbiljno.
Izvor:
Index