Salate sa testeninom

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Bela rada

BELA RADA

1.jpg

POTREBNO JE
300 g kratke testenine, 4 tvrdo kuvana jaja, 50 g šunke, 50 g kačkavalja, 2 kisela krastavčića, 200 g majoneza, 1 dl kisele pavlake, so

PRIPREMA

Testeninu obarite u posoljenoj vodi i procedite, te prohladite. Šunku, kačkavalj, krastavčiće, dva jaja i belance od jednog jajeta isecite na kocke i pomešajte sa obarenom testeninom. Majonez i pavlaku izmešajte, pa sastavite s izmešanim sastojcima za salatu. Posolite po ukusu. Jaje isecite na kolutove i rasporedite u krug uz ivicu činije. Žumance drugog jajeta izmrvite kroz cediljku za čaj i pospite sredinu salate.

Izvor: Blic žena




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Zimska salata

9qhtHfw.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 340 g testenina u obliku mašnica, 350 g šunke narezane na kockice, 3 dl krem pavlake, 300 g smrznutog graška, 10 kiselih krastavčića narezanih na kolutove, 12 čeri paradajza, 250 g tostiranih kockica hleba, 60 g parmezana, 1 glavica crnog luka, maslinovo ulje, so i biber.

U posoljenoj kipućoj vodi obarite testenine i potom iscedite. U posebnoj šerpi obarite grašak. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj temperaturi, dodajte sitno iseckani crni luk i šunku narezanu na kockice i propržite 3-5 minuta. Dolijte krem pavlaku, kuvajte na umerenoj temperaturi 2-3 minuta, pa umešajte obareni grašak, krastavčiće, testeninu i paradajz narezan na četvrtine. Posolite i pobiberite i kuvajte sve zajedno još 3-5 minuta. Prilikom služenja pospite komadićima tostiranog hleba i parmezanom.

(Novosti)
 
Učlanjen(a)
02.09.2014
Poruka
5
Kukuruz sa testeninom i pavlakom

Kukuruz sa testeninom i pavlakom




Sastojci:
500 g kukuruza šećerca
300 g šunke
250 g kiselih krastavčića
200 g testenine
1 pavlaka
majonez
so


Priprema:
Kukuruz šećerac skuvajte kratko u ključaloj vodi, 5-10 minuta. Procedite ga i ostavite da se prohladi. Testeninu skuvajte u posoljenoj vreloj vodi sa malo ulja, ocedite i ostavite da se ohladi. Šunku i krastavčiće iseckajte na kockice.
U posudu za salatu stavite testetinu, kukuruz, šunku i krastavčiće pa promešajte. Zatim dodajte pavlaku i majonez i ponovo promešajte. Količina majoneza zavisi od ukusa. Ostavite u frižideru da se ohladi pre služenja.
odlicna salata pravimo je svaloga leta samo sto ja stavim propeni susam odozgo.Bravo i hvala na receptu.
 
Natrag
Top