Salate od piletine

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Vitaminska salata sa piletinom

1.jpg

Sastojci:

Pileći file, 6 komada
Pola veće iceberg salate
20 cherry paradajza
3 veća krstavca
Srednja konzerva kukuruza šećerca
12 crnih otkošćenih maslina
Soja sos
Origano
So
Parče feta sira (po želji)


Priprema:

Salatu iseći na trake, paradajz iseći na polutke, krastavac iseći na kockice, dodati kukuruz i posoloti sa malo soli. Svaki file istanjiti po dužini, malo posoliti i ispržiti na ulju dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.

Za svaku osobu servirati posebno u veliki tanjir, tako što se izmeša sve povrće, na vrh se stavi file prethodno iseckan na kockice (u svaku porciju ide po tri parčeta, tj. jedan i po file) i prelije soja sosom po ukusu. Ukoliko želite, narendajte malo fete za ukras, a stavite masline na vrh.

Povrće ne treba mnogo soliti pošto je soja prilično slana. Ko ne voli piletinu, može staviti bilo koje drugo meso, najbolje je biftek. Ko je veliki gurman, može uz sve to dodati i njeguški pršut.

(Krstarica)

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
SALATA SA PILETINOM

1.jpg

Potrebno je:

300 g pilećeg belog mesa
200 g kačkavalja
glavica zelene salate
2 struka mladog crnog luka
nekoliko crnih maslina bez koštice
so, biber, ulje, sirće

Priprema
Belo meso isecite na šnicle i propržite u gril tiganju da porumene sa sobe strane, a zatim ga isecite na trake. Zelenu salatu iseckajte na trake, mladi luk i masline na kolutove, a kačkavalj na kocke. Sve sastojke izmešajte, posolite i pobiberite, te prelijte uljem i sirćetom.

(Blic žena)

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Moja salata od piletine

Potrebno (za 2 osobe):
2 pileća filea
200-300 gr kupusa
1 šargarepa srednje veličine
1 glavica crvenog luka
1 limun
1 šaka pečenog nesoljenog kikirikija
ulje
so, biber, peršunov list

Priprema:
Kupus i šargarepu iseći što sitnije ili izrendati. Crveni luk iseći na perca, pa staviti u zasebnu činijicu. Iscediti limun, pa njime preliti luk. Dodati i malo ulja, soli, bibera i peršunovog lista i sve dobro izmešati, jer to će nam biti preliv za salatu.
Piletinu iseći na prutiće, dodati joj par kašika ulja (najbolje maslinovog), pa začiniti i izmešati da se začini lepo zalepe za meso. Zagrejati tiganj, pa izručiti meso i hrskavo ga ispržiti sa svih strana.
Na tanjir za služenje poređati prvo mešavinu rendanog kupusa i šargarepe, poređati pržene štapiće piletine, posuti kikirikijem, pa preliti prelivom od crvenog luka i limuna.

Brzo, jednostavno i odlično za lak letnji ručak ili večeru.
Prijatno! :)

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata od piletine sa celerom i kikirikijem

1.jpg

Za 4 osobe: 600 g pilećeg belog mesa bez kostiju, 300 ml "Klasik" majoneza, 1,5 dl kisele pavlake, 2 kašike prezli, sok od pola limuna, 50 g slanog kikirikija, koren celera, nekoliko kriški pomorandže, pola veze peršuna, so i biber.

Piletinu prelijte hladnom vodom, dodajte so i kuvajte do vrenja. Kada voda proključa i na površini se pojavi pena, poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte još 30 minuta. U međuvremenu sitno izrendajte celer i prelijte ga limunovim sokom da ne promeni boju. Skuvanu piletinu ocedite, ohladite i usitnite, pa preručite u posudu za salatu. Dodajte strugani celer, "Klasik" majonez, kiselu pavlaku, prezle, strugani celer i mleveni kikiriki. Pobiberite, još malo posolite i ukoliko je potrebno dodajte malo limunovog soka. Snažno promešajte, ukrasite listićima peršuna i kriškama pomorandže.

(Novosti)

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
KREM PILEĆA SALATA SA ORASIMA

POTREBNO JE:
500 g belog mesa, 150 g oraha, 100 g krupno rendanog celera, 1 veća krupno rendana kisela jabuka, 3 kuvana jaja isečena na kockice, 300 ml majoneza, 360 ml kisele pavlake (20% mm), 1-2 kašičice limunovog soka, peršunov list, so.

PRIPREMA:
Skuvajte belo meso, pa ga kad se ohladi isecite na sitnije komade. Orahe ako želite možete malo prepeći u tiganju. Ohlađene orahe stavite u plastičnu kesu, pa oklagijom nekoliko puta u nekoliko pravaca pređite preko njih da se malo usitne, ali ne previše. Sve sastojke spojite i ostavite da se salata dobro ohladi pre serviranja. Ukrasite polutkama oraha.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Slano-slatka salata

e93aoqz.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 1 glavica brokolija, 1,5 dl majoneza, 60 g rendanog parmezana, 400 g kuvanog pilećeg mesa isečenog na komade,300 g krupnog grožđa, 3 kašike ceđenog soka od narandže, 2 kašike seckanog svežeg peršuna i so.

Operite brokoli, razdvojite buketiće i obarite u posoljenoj kipućoj vodi 5-7 minuta. Potom ohladite ispod mlaza vode i dobro iscedite. Operite grožđe, odvojite zrna od peteljki i presecite na pola. U činiji za salatu pomešajte majonez, parmezan i sok od narandže. Dodajte kuvano pileće meso, grožđe, brokoli i peršun. Posolite po želji, pažljivo promešajte i poslužite.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mediteranska pileća salata

i80a8qp.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 1 manja glavica crvenog luka, 10 čeri paradajza različitih boja, 500 g kuvanog pilećeg mesa iseckanog na kocke, 100 g izmrvljenog feta sira. Za vinegret: 4 kašike maslinovog ulja, 2-3 kašike vinskog sirćeta, 2 kašike seckanog bosiljka, so i biber.

U činiji za salatu pomešajte maslinovo ulje, vinsko sirće i seckani bosiljak. Posolite i pobiberite i umutite vinegret. Potom dodajte sitno iseckan crveni luk, pileće meso, feta sir i čeri paradajz presečen na pola. Promešajte, ako je potrebno dosolite i poslužite.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Piletina i voće

1cb531.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 4 pileća prsa bez kožice, 600 g reckaste zelene salate, 8 krupnih jagoda, 2 kivija narezana na kolutove, 130 g oraha. Za preliv: 80 ml maslinovog ulja, 80 ml javorovog sirupa, 2 kašike seckanog vlašca, malo soli, 1 kašičica parike.

Zagrejte roštilj na srednjoj temperaturi. U posudi za salatu pomešajte sastojke za preliv (maslinovo ulje, javorov sirup, seckani vlašac, so i papriku), odvojite trećinu mešavine i njome premažite pileće meso. Na zagrejanom podmazanom roštilju pecite meso 15-17 minuta (sa zatvorenim poklopcem) i povremeno ga okrenite. U činiju sa preostalim prelivom dodajte očišćenu salatu, krupno iseckane jagode i kivi. Pažljivo promešajte. Podelite salatu u četiri porcije, dodajte meso narezano na kriške, pospite seckanim orasima i poslužite.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM

Potrebno je: 300 g pilećeg filea, 200 g kisele pavlake, 150 g majoneza, kašičica senfa, 4 kisela krastavčića, 100 g kikirikija, 100 g susama, so, biber

Piletinu obarite i iseckajte na kockice kada se ohladi. Propržite kratko kikiriki i usitnite ga u blenderu, a zatim kratko propržite susam. Krastavčiće sitno iseckajte. Sastojke sjedinite, posolite, prelijte pavlakom, majonezom i senfom i služite.

(Novosti)
 
Natrag
Top