Mali elektro motor?
Treba tip i podaci motora:snaga-(W),opseg napajanja-(V),da li ima regulaciju,namenski od cega je sam motor,kao i svrha u koju ces ga ti koristiti.
Koliki je ocekivani izvor napajanja-da li taj sklop treba da radi u autu ili ne?
Motoru je potrebno neko vreme da postigne odredjenu snagu-(u zavisnosti sta nameravas da on pokrece),pa i ovo treba uzeti u obzir-moze se napraviti i mehinicki prenos,a motor da stalno radi- (slicno brisacima kod nekih automobila).Ako je sklop za auto,moze se koristiti i automat migavca.Postoje i vremensi podesivi relei,gde mozes da podesis prag ukljucenja i interval trajanja.
Ako hoces da pravis tajmer,mislim da je u tvom slucaju potreban i rele koji ce da se aktivira i daje napajanje motoru,(eventualno sklop sa tiristorom ili triakom).
Moze se koristiti: astabilni multivibrator sa dva tranzistora,IC kolo: ne555,CD4541-(namenski bas za digitalni tajmer)ili nesto slicno.
Ti malo prostudiraj moj post pa odluci.Mozda postoji bolje,prakticnije i za tebe jednostavnije resenje,
ali potrebno je da znam ove podatke sto sam ti naveo,pa cemo nesto da smislimo.Ako opet,zelis samo shemu,javi,pa cu ti okaciti nesto sa ne555,pozz