14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.
15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити.
16. А Самуило рече: Па што мене питаш, кад је Господ одступио од тебе и постао ти непријатељ?
17. Господ је учинио како је казао преко мене; јер је Господ истргао царство из твоје руке и дао га ближњему твом Давиду;
18. Јер ниси послушао глас Господњи, нити си извршио жестоки гнев Његов на Амалику; зато ти је данас Господ то учинио.
19. И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене; и логор израиљски предаће Господ у руке Филистејима.
20. А Саул уједанпут паде на земљу колики је дуг, јер се врло уплаши од речи Самуилових, и не беше снаге у њему, јер не беше ништа јео сав дан и сву ноћ.
Знам да се не уклапа у адвентистичку теорију о "спавању", али тако стоји записано. То што некоме не одговара да шири своје догме, па онда "објашњава" противно Писму, ипак је на савести таквих. Да стоји: "демон који се представи као Самуило рече", нико се не би побунио против оваквих покушаја адвентиста. С обзиром да стоји: "Самуило рече", неко мора да каже да су ови покушаји на основу нечије интерпретације. Што нас увек враћа на почетак, тј. ко је та личност која даје тумачење. Да ли је заиста меродавна да тумачи. Ипак, мудри Соломон рече:
25. Истинит сведок избавља душе, а лажан говори превару.
Друга ствар, која је још битнија од јесте-није система, је како демон може знати Божији план?