S kim je razgovarao Saul kod vračare?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana - ozbiljise, religijska pitanja ne sluze za zabavu i smejanje.

Pa ako mogu prolaziti kroz materiju što onda ne bi mogli da uđu u čovjeka.

Zašto ne bi? Kako onda simuliraju kliničku smrt kod ljudi?

Mozda da, ali vise u smislu duhovnog uticaja, ne u materijalnom smislu.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.

15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити.

16. А Самуило рече: Па што мене питаш, кад је Господ одступио од тебе и постао ти непријатељ?
17. Господ је учинио како је казао преко мене; јер је Господ истргао царство из твоје руке и дао га ближњему твом Давиду;
18. Јер ниси послушао глас Господњи, нити си извршио жестоки гнев Његов на Амалику; зато ти је данас Господ то учинио.

19. И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене; и логор израиљски предаће Господ у руке Филистејима.

20. А Саул уједанпут паде на земљу колики је дуг, јер се врло уплаши од речи Самуилових, и не беше снаге у њему, јер не беше ништа јео сав дан и сву ноћ.

Знам да се не уклапа у адвентистичку теорију о "спавању", али тако стоји записано. То што некоме не одговара да шири своје догме, па онда "објашњава" противно Писму, ипак је на савести таквих. Да стоји: "демон који се представи као Самуило рече", нико се не би побунио против оваквих покушаја адвентиста. С обзиром да стоји: "Самуило рече", неко мора да каже да су ови покушаји на основу нечије интерпретације. Што нас увек враћа на почетак, тј. ко је та личност која даје тумачење. Да ли је заиста меродавна да тумачи. Ипак, мудри Соломон рече:

25. Истинит сведок избавља душе, а лажан говори превару.

Друга ствар, која је још битнија од јесте-није система, је како демон може знати Божији план?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao prvo - Gospod Bog nikada ne pravi kompromis sa okultizmom i vracarstvom, i odobravao ovakvu praksu, jer je on sam u bibliji dao jasnu osudu protiv vracarstva i spiritizma.

Kao drugo - Saul je samo svojim ljudskoim razumom zakljucio da je to Samuilo jer mu je vracara opisala njegov izgled, sto ne znaci da je to bio Samuilo - vec demon koji je uzeo njegovo oblicje, i tekst ide u tom pravcu.

Trece - vracara je videla ovo bice kako izlazi iz zemlje, a ne da dolazi sa neba, a ako je navodni duh Samuilov na nebu - on bi trebao da dodje sa neba.

Cetvrto - navodni Samuilo je rekao Saulu da ce on i sinovi njegovi sutra biti KOD NJEGA.
Samuilo je umro kao pravedan Bozji sluga, a Saul je bio gresnik kao i njegovi sinovi, i on nikako nije moga otici kod Samuila u raj, u slucaju cak i da je duh Samuilov u njemu.

Peto - tekst kaze "da je Saul poginuo za BEZAKONJE SVOJE jer je prizvao DUH VRACARSKI"
Ako je prizvana osoba bila Samuilo, onda Saul nije odgovoran za ovo sto je ucinio, vec je to Samuilo i sam Bog, jer je Bog poslao Saulu Samuila da se javi preko vracare, a ovaj se javio Saulu.

Dakle, tekst je jasan.

Duh vracarski koga je vracara prizvala Saulu - je bio demon koji sae predstavio kao Samuilo.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Прву и Другу Самоулову књигу није могао написати Самуило. Написао је неко коме је Бог рекао шта се збивало. Сигурно није написао Саул или вештица. Ако је том који је записао Бог рекао, дефинитивно би му рекао и да то није Самуило, већ неки ђаво, тј. демон, како ти кажеш. Онај који је записао јасно каже: Самуило рече.

Trece - vracara je videla ovo bice kako izlazi iz zemlje, a ne da dolazi sa neba, a ako je navodni duh Samuilov na nebu - on bi trebao da dodje sa neba.

То може да ти каже било који хришћанин (који није адвентиста или Јеховин сведок). Зато ми разликујемо време пре Христа и време после Христа. Да су људи могли у Рај без Христа, Он не би ни дошао. Где су душе праведних и неправедних описао је сам Господ у Луки 16. Искупљењем на Крсту, душе праведних иду Господу (јер су искупљене). Душе оних који не прихватише Жртву, остају до Суда тамо где им је место.

Сасвим је друга ствар што је гад питати врачаре, гатаре и мртве, а не Живог Бога, а ту је Саулов грех. То му и Самуило рече. То видимо и у Првој књизи Дневника:

13. И тако погибе Саул за безакоње своје, које учини Господу што не слуша речи Господње и што тражи да пита дух врачарски,
14. А не пита Господа; зато га уби, и пренесе царство на Давида, сина Јесејевог.

Да се разумемо, вероватно јесте ђаво уместо Самуила, то и Свети оци уче. Чудно ми је да онај који је записао није то навео. Наша чулна комуникација са мртвима је грех пред Богом, а ви то желите да поистоветите са молитвама светима.

Ако се ми обраћамо светима, то не значи да желимо чулну комуникацију (да их видимо и чујемо), већ да се и они моле пред Богом, као што се ми молимо за њих. Да се сви верни моле једни за друге. То није окултизам и комуникација са мртвима.

А добро знам да се то крије иза ове теме, да желите да православље, католичанство и протестантизам представите као Саула. Ту се крије зец.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne nego zato sto je biblijsko ucenje o zagrobnom zivotu to - da ne postoji nikakva dusa ili duh ( morate se odluciti jer jedni na forumu kazu dusa a drugi duh ), koji nadzivljavaju telo iodlaze u raj ili pakao, vec se covek nalazi u grobu do casa vaskrsenja prilikom Hristovog drugog dolaska kada ce biti vaskrsnut, odnosno - pravednici tada, a gresnici posle milenijuma.

Ti osudjujes Adventiste da prihvataju new age ucenje o ishrani ( sto nije istina ), a ti prihvatas ucenje o zagrobnom zivotu koje je bilo obelezje mnogobozackih filozofija, i ciji je danas najveci promoter upravo new age pokret.

Bog otkriva istinu biblijskim piscima, i oni to zapisuju.

Oni mogu da zapisu odredjene dogadjaje kao ovaj sa Saulom, gde mu se demon obraca i prenosi odredjene informacije za koje zna da ce se tako odigrati jer poznaje i Saula i njegov zivot bolje nego on sam, i ono sto Bog namerava da ucini, proucavajuci okolnosti, u nekim slucajevima predpostavljajuci sa stoprocentnom tacnoscu..

Ja nemam nameru nikoga nikako da predstavljam, i to se vidi u razlicitim diskusijama - ko koga predstavlja i ko o kome pise, po principu: "KO O CEMU - SVI O ELLEN VHITE I ADVENTISTIMA"

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Прву и Другу Самоулову књигу није могао написати Самуило. Написао је неко коме је Бог рекао шта се збивало. Сигурно није написао Саул или вештица. Ако је том који је записао Бог рекао, дефинитивно би му рекао и да то није Самуило, већ неки ђаво, тј. демон, како ти кажеш. Онај који је записао јасно каже: Самуило рече.

Pa vidiš da piše da je vidjela bogove kako izlaze iz zemlje. Znači da su demoni. Sauilo reče je napisano jer je bezbožnik Saul takođe vjerovao u besmrtnost duše. PC baš promoviše spiritizam.

Njima je džabe pisao Solomon da MRTVI NE ZNAJU NIŠTA.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pitam Laodikeju>

I tako kažeš PALI ANĐELI su demoni.
Možeš li mi sad reći jer si vickas imaju li telo pali anđeli i imaju li telo demoni?

Laki odgovara>

Mozda da, ali vise u smislu duhovnog uticaja, ne u materijalnom smislu.

:bfghb::bfghb::bfghb:

Kako to žalosno zvuči kad neko želi govoriti o duhovnosti a o tome NIŠTA NEZNA.
Prevarila te Jelena kako imate svu istinu za sva vremena i to višedelnu,jedna istina za jedno vreme pa druga istina za drugo vreme pa treća za treće i svaki put istina drugačija :assassin:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zamislite nauku PC da se jednoj vještici javlja pravedni Samuilo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, nije lepo iznositi neistine, jer istina je jedna i ona se nikada nije menjala u Adventistickoj crkvi.

Tebe su prevarili i indoktrinirali oni ciju dogmu podrzavas, kao i sajtovi protivnika Adventizma koji nemaju cak ni kontakt adrese da bi moglo da im se odgovori na neistine koje iznose.

Ti si istog duha i imas iste namere i ciljeve, da iznoseci neistine pokusas da diskreditujes Adventiste i Ellen White, a ne znas a time sam sebe diskreditujes, jer ima onih koji poznaju prave cinjenice, mi obelodanjuju ove tvoje neistine i namere..

Natrag