S kim je razgovarao Saul kod vračare?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Demoni ili andjeli su Duhovna bica koja imaju svoju formu drugaciju od ljudske.
Mogu da se materijalizuju i udju u vidljivi spektar, tako da covek moze da ih vidi i opipa.

To nisu bestelesne prozirne materije, vec forma koju mi ne poznajemo, sacinjena od savrsenije tvari nego ljudske.

Demon moze imati uticaja na coveka, i zaposednuti njegovo telo, jer duhovna bica imaju nadprirodne moci koje covek ne poseduje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mogu da se materijalizuju i udju u vidljivi spektar, tako da covek moze da ih vidi i opipa.

To nisu bestelesne prozirne materije, vec forma koju mi ne poznajemo, sacinjena od savrsenije tvari nego ljudske.

Demon moze imati uticaja na coveka, i zaposednuti njegovo telo, jer duhovna bica imaju nadprirodne moci koje covek ne poseduje.

Zasto pise da demon(duh) moze uci u coveka?
Zar je telo medij u kome se nesto nastanjuje?

I drugo pitanje, ko je rekao da se Saulu javio demon? Biblija svakako nije.
Mi samo mozemo pretpostavljati o tome...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zasto pise da demon(duh) moze uci u coveka?
Zar je telo medij u kome se nesto nastanjuje?

Pa ako nisi znao da demoni mogu da prolaze kroz materiju, sada znaš. Da si čitao Bibliju onda bi pročitao da se demoni mogu nastaniti u tijelu.

I drugo pitanje, ko je rekao da se Saulu javio demon? Biblija svakako nije.

Opet dokazuješ da ne tragaš za istinom nego kako da uklopiš učenje PC u Bibliju.

Biblija jasno kaže da se samo demoni mogu javiti, a ne duhovi umrlih.

Mrtvi ne znaju ništa Propovednik 9,5-10

Mrtvi ne hvale Boga Isaija 38,18-19.

Mrtvi nemaju misli Psalam 146,4.

Znači da je mogao samo biti demon. Nikako duh Samuila.

Mi samo mozemo pretpostavljati o tome...

Dokaz da želiš da ostaneš u zabludi iako Biblija jasno kaže da mrtvi ne znaju ništa. I tu imate konfuziju jednom kažte da je to bio Samuilo, a drugi put da je demon. PC promoviše spiritizam.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Joj šege....kako reče jaro :mig:

Ti si mi zabavan,uvek me nasmeješ nekad likom nekad izjavama.
Želim samo čuti iznova da li su anđeli DEMONI?
Ako se ne sudariš ponovo sam sa sobom ti izbacineku mudrost kako bi nas zabavio....dakle tvoj KONAČNI ODGOVOR JE:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tebe su dobro zabavili oni koji su te indoktrinirali, pa ti je sve sto drugi uce suprotno - zabavno i smesno.
Bog se ipak smeje takvima kao sto si ti, jer to i kaze rec Bozja "da se Bog takvima podsmeva"

Demoni su pali andjeli.

Andjeli Bozji su Bozji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne kaze da "prolazi kroz telo(materiju), vec da se u nju "nastanjuje". Kako upravljas telom, kojim principom?

Zasto moras "da udjes u telo" da bi njime upravljao, zar ne mozes daljinskim putem sa drugog mesta da upravljas?

Dokaz da vi nista ne znate o telu i duhu.
Demon(duh) ulazi u telo i njime upravlja,bilo stvaranjem bilo demonskim zaposedanjem,telo je medij i nista vise.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Licno ne verujem u fizicko zaposedanje covekovog tela od strane demona ili duhova, kao u filmovima koje plasira new age pokret.

Demoni mogu imati duhovnog uticaja na coveka - koje se odraava na njegovo celokupno stanje, jer oni poseduju nadprirodne moci, ali oni ne mogu da zive bukvalno u covekovom fizickom telu, u njegovoj anatomskoj gradji, i u cijoj strukturi postoje razliciti elementi - krv, kosti, gradivno tkivo..

Takve stvari se desavaju samo u filmovima - poput svora, duha, ili slicnih..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Pa ako mogu prolaziti kroz materiju što onda ne bi mogli da uđu u čovjeka.

ali oni ne mogu da zive bukvalno u covekovom fizickom telu, u njegovoj anatomskoj gradji, i u cijoj strukturi postoje razliciti elementi - krv, kosti, gradivno tkivo..

Zašto ne bi? Kako onda simuliraju kliničku smrt kod ljudi?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tebe su dobro zabavili oni koji su te indoktrinirali, pa ti je sve sto drugi uce suprotno - zabavno i smesno.
Bog se ipak smeje takvima kao sto si ti, jer to i kaze rec Bozja "da se Bog takvima podsmeva"

Demoni su pali andjeli.

Andjeli Bozji su Bozji.

:roll::roll::roll:

Zaista?
Ja mislio da Božji anđeli nisu Božji već sami svoji...dobro da si mi rekao :roll:

I tako kažeš PALI ANĐELI su demoni.
Možeš li mi sad reći jer si vickas imaju li telo pali anđeli i imaju li telo demoni?

Za tebe jedna muzička želja:

Natrag