PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Neko dimljeno meso?

Odgovor se može priznati. Naziv za sve vrste mesa koje su konzervisane salamurenjem, dimom i provjetravanjem (slanina, pršuti, dimljena ovčetina i junetina, ćurke, guske i ostalo). Karakterističan za neke dijelove Slavonije i kod hrvatskog i kod srpskog življa.

Postavi novu riječ.

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Sada Jurivaka brzo hita do svoje ''biblioteke'', jer mu je u glavi ponestalo reči.
Mućni glavom Jurivaka, možda ispadne i još po neka..., vidim je tu iza sive zone...:)

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Sada Jurivaka brzo hita do svoje ''biblioteke'', jer mu je u glavi ponestalo reči.
Mućni glavom Jurivaka, možda ispadne i još po neka..., vidim je tu iza sive zone...:)

Ajd reci kako da te zovem? Ta Ciceronova poslije dvije amfore vina mi nikako nije za jezik. Stalno ga lomim. Il me asocira na dum-dum municiju ili na spirometar. Ima li nešto lakše za izgovor? Dišem i nadam se da ima.

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
PYC,ti si moj novi idol!:D

I nad popom ima pop!:roll:

Ko me je vukao za jezik!:(

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ajd reci kako da te zovem? Ta Ciceronova poslije dvije amfore vina mi nikako nije za jezik. Stalno ga lomim. Il me asocira na dum-dum municiju ili na spirometar. Ima li nešto lakše za izgovor? Dišem i nadam se da ima.
Zovi me kako ti je najlakše, ja se zaista ne ljutim. Na primer, Ivanjuška me zove Nada...Ostali me zovu Dum...Izaberi šta ćeš...Ili dodaj nešto svoje...I nemoj molim te da me pitaš, zašto takav nick...Slučajnost...Nisam ni htela da budem učesnik u temama. Neplanirano uleteh u sve ovo. Imaj razumevanja.....:)

Gulja je deo koji spaja plaznice sanki sa zapregom...tako nekako!Tu između ima još jedan deo koji se zove procijep. Gulja je upravo između procijepa i plaznice saonica.

Gde li se izgubi Jurivaka...Jesam li pogodila?

Poslednja izmena:
Natrag