LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bravo, Jurivaka. Diljka je vrsta puške.
Ma ni ja ne čitam knjige (ovo samo da nasmijem dum, jer, kao da je gledam, kako će isolačiti oči kad ovo pročita:D, ivanjušku ne smijem ni da pominjem:dntknw:) ali sada se sjetih da se taj pojam stvarno pominje i u narodnim epskim pjesmama i nekim drugim knjigama.

Nova riječ, malo laganija: pratljača

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Da li je pratljača isto što i prakljača...
To je drvena kao daščica sa drškom. I koristila se nekad za pranje veša...Tresao se mokar veš sa njom...Ako je to to..

Čuj, Jurivaka ne čita knjige...Pa taj piše udžbenike garant...Verovatno je i lektor...A možda je i sam učestvovao u smišljanju istih... Pretpostavljam da mu je Vuk Karadžić dalji rod.....:D.
On sa knjigama i spava...Knjiga je njegov najbolji drug:D

Erin, da se pozdravimo....Posle ovog komentara, verovatno će raditi gumica....Naravno, pozdravljam iostale članove foruma...Bilo mi je lepo, al' dug jezik čini svoje...:D

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da li je pratljača isto što i prakljača...
To je drvena kao daščica sa drškom. I koristila se nekad za pranje veša...Tresao se mokar veš sa njom...Ako je to to..

Čuj, Jurivaka ne čita knjige...Pa taj piše udžbenike garant...Verovatno je i lektor...A možda je i sam učestvovao u smišljanju istih... Pretpostavljam da mu je Vuk Karadžić dalji rod.....:D.
On sa knjigama i spava...Knjiga je njegov najbolji drug:D

Erin, da se pozdravimo....Posle ovog komentara, verovatno će raditi gumica....Naravno, pozdravljam iostale članove foruma...Bilo mi je lepo, al' dug jezik čini svoje...:D
Znao sam:) Čuj spava sa knjigama:D pa, neće baš biti tako. Imam i svjedoka:D:D:D

U svakom slučaju, pogodila si. Pratljača je komad oblikovanog drveta, u obliku dasčice sa drškom, kojim se nekada lupalo navlaženo rublje, da bi se bolje opralo.
Eto, dum, ipak ostade živa. Nema ovdje diktature! Postavi novu riječ!

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ne fali slovo h...
Znaš Erin, mi koji ne čitamo knjige, uvek zadajemo polovične reči....:D
Da, u pitanju je predmet....

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Što se mene tiče, ti možeš da ga koristiš i za čišćenje snega...Ja ne mogu...:D
Ne bi se baš reklo da se direktno koristi u poljoprivredi, ali ima neke veze...Ali nemoj mnogo da se zakačiš za poljoprivredu...

Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
1.095
Uh...kakvog je materijala? Je li drveni, metalni, plastični...

Gdje je Jurivaka da mi pomogne?

Natrag